Επισκόπηση πρόσφατης αθλητικής δραστηριότητας Σκοπευτικού Συλλόγου

Ο ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σ.Σ.Β) συνδιοργάνωσε την περασμένη Κυριακή13/3/2016 με την Ακαδημία Πέλοπος Πατρών υπό την αιγίδα την Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (Ε.Ο.Τ) τον 7ο TFG ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2016 στον ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΠΗΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ, στον οποίο έλαβαν μέρος μεγάλα ονόματα-πρωταθλητές του χώρου από Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, Τουρκία, Κύπρο, Γερμανία και Ουκρανία. Ήταν ένας αγώνας τοξοβολίας πολύ διαφορετικός και παγκόσμια μοναδικός διότι περιλαμβάνει όλα τα είδη των τόξων με την ονομασία TFG και αντί να γίνεται σε ανοικτό μεγάλο χώρο (γήπεδο), όπως συνήθως, διεξήχθη στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Πηλίου, ανάμεσα σε δέντρα και με στόχους τοποθετημένους επάνω σε βράχους και άλλα φυσικά εμπόδια, σε μια υπέροχη διαδρομή 3χλ περιφερειακά του χωριού του ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΠΗΛΙΟΥ.

Για φέτος ήταν ο 1ος από τους 3 αγώνες που θα γίνουν στα πλαίσια του τροπαίου TFG 2016 (θα ακολουθήσουν το TFG ΠΥΡΡΟΣ στην ΔΑΦΝΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ & το TFG ΑΧΑΙΟΣ στην ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ ΑΧΑΙΑΣ),

Οι αθλητές του συλλόγου μας, πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, με την Αικατερίνη Κατούνη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο και τον Παναγιώτη Σταματόγλου το χάλκινο στις κατηγορίες τους. Ειδικά στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Τόξου- (RECURVE) Ανδρών Α-70μ ο Παναγιώτης Σταματόγλου κατέλαβε την 3η θέση και ο Νικάκης Αθανάσιος την 5η θέση. Στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Τόξου- (RECURVE) Γυναικών Α-70μ. η Αικατερίνη Κατούνη κατέλαβε την 1η θέση, η Τσαφετοπούλου Δέσποινα-Μαρία την 6η, η Παπαδημητρίου Νεφέλη την 7η και η Αιστρατή Γεωργία την 8η.

Ο ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σ.Σ.Β) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (Ε.Ο.Τ) και την έμπρακτη υποστήριξη της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου συνδιοργάνωσαν για πρώτη φορά στο Βόλο, το Πανελλήνιο Σεμινάριο Προπονητών Τοξοβολίας LEVEL 1, στο χώρο των Δημοτικών Αθλητικών Ξενώνων που διήρκησε από τις 5-7 & 26-28 Φεβρουαρίου 2016. Στο σεμινάριο αυτό, με υπεύθυνο και επικεφαλής τον κορυφαίο ομοσπονδιακό Τεχνικό- Εκπαιδευτή Προπονητών WAELEVEL1 κ. Χρήστο Καρμοίρη, έλαβαν μέρος συνολικά 25 εκπαιδευόμενα στελέχη από διάφορα αθλητικά σωματεία της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών ήταν και πέντε(5) μέλη του Σ.Σ.Βόλου που επέτυχαν στις εξετάσεις και απέκτησαν επίσημο τίτλο πιστοποίησης προπονητού –εκπαιδευτή τοξοβολίας LEVEL 1: Κατούνη Κατερίνα, Τσαφετοπούλου Δέσποινα-Μαρία, Αιστράτη Γεωργία και Σταμάτογλου Παναγιώτη, οι οποίοι και θα επανδρώσουν προπονητικά την ομάδα τοξοβολίας του Σ.Σ.Βόλου.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας διά του Προέδρου της Πέτρου Συναδινού απεύθυνε ειδικό Ευχαριστήριο στο Δ.Σ και τον Πρόεδρο κ Γ. Βλιώρα του ν.π. του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου που προσέφερε την φιλοξενία του στην οικογένεια της τοξοβολίας και στον ΣΣΒ πουπαρείχε τα απαιτούμενα αθλητικά μέσα και εξοπλισμό και δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για την επιτυχή διεξαγωγή του σεμιναρίου. Ο Βόλος κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο της Ομοσπονδίας για τις αθλητικές υποδομές, όσο και των υποψήφιων που επισκέφτηκαν την πόλη μας, αποδεικνύοντας ότι η πόλη μας καλλιεργεί συστηματικά την αθλητική συνείδηση των δημοτών της και ότι φιλοδοξεί με επίπονη προσπάθεια των επίσημων φορέων της να καταστεί πανελλήνιο Κέντρο σημαντικών αθλητικών γεγονότων και εξελίξεων, προς όφελος του τοπικού δημοσίου συμφέροντος.

Ο ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σ.Σ.Β) με όλο το Δ.Σ του, συγχαίρει ειδικά την αθλήτριά του τοξοβολίας, Κατερίνα Κατούνη, η οποία στην ειδική τελετή βράβευσης των Κορυφαίων Αθλητών/τριών και σωματείων για το 2015 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Κυριακή στις  6/3/2016 από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβε τιμητική βράβευση ως Τρίτη (3η) Κορυφαία Αθλήτρια στην κατηγορία Νέων Γυναικών, για τις εξαιρετικές επιδόσεις της κατά το αγωνιστικό έτος 2015.

Ο ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σ.Σ.Β), συγχαίρει θερμά επίσης, τους αθλητές του και τον Ομοσπονδιακό προπονητή του, Νικόλαο Μίχα που με τις εξαιρετικές επιδόσεις σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα τον κατέταξαν Πρωταθλητή Ελλάδος Κλασσικής Σκοποβολής Σταθερού Στόχου για το έτος 2015.

Στη πανηγυρική τελετή που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας στις 26/2/2016, στην βραδιά βράβευσης των Κορυφαίων Αθλητών/τριών του Δήμου Βόλου για το έτος 2015, Ο Σ.Σ. Βόλου με δεκαπέντε (15) αθλητές του, της Σκοποβολής και τρεις (3) της Τοξοβολίας «κατέλαβε» κυριολεκτικά το βάραθρο απονομών, αποδεικνύοντας ότι συνεχίζεται με προσήλωση η αθλητική παράδοση του ιστορικού σωματείου.

      

Καλή συνέχεια, σε όλη την αθλητική οικογένεια του Βόλου.

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Εκ της διοικήσεως

 

Ο Πρόεδρος,

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΠΙΔΑΣ                                                

Ο Γραμματέας

Κων/νος Παιζάνος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις