Λαβωμένος μεν, ψυχωμένος δε ο Ολυμπιακός με Μακάμπι

Χωρίς (και πάλι) τον Βασίλη Σπανούλη -του οποίου η συμμετοχή κρίνεται αμφίβολη και για την αναμέτρηση της Πέμπτης (26/10), με τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα- αλλά και τον Κιμ Τιλί, και ενώ θα περιμένει Πρίντεζη και Μάντζαρη ως το… τελευταίο λεπτό, ο Ολυμπιακός θέλει να «νικήσει»

τα προβλήματα και να μπει με το δεξί στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν στην Ευρωλίγκα.
Στο Ισραήλ, λοιπόν και στο… κολασμένο ”Menora Mivtachim Arena”, οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούνται (21:05) από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην αναμέτρηση για την 3η «στροφή» της διοργάνωσης και θα «ψάξουν», παρά τις απουσίες, το «τρία στα τρία».
Άλλωστε, πέρυσι, τα ροζ φύλλα αγώνα μακριά από το ΣΕΦ έδωσαν, τελικά, το αβαντάζ έδρας για τα πλέι οφ. Επομένως, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του ξέρουν πολύ καλά την ξεχωριστή σημασία του αγώνα απέναντι στην «ομάδα του λαού».
Βέβαια, η τελευταία, ουδεμία σχέση έχει με την περσινή, τραγική Μακάμπι! Ο Νέβεν Σπάχια παρουσιάζει, ήδη, ένα «σφιχτό» σύνολο, με τρεξίματα και εξαιρετική περιφέρεια, που είναι αήττητο σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, έχοντας «πέντε στα πέντε» (τρεις νίκες εντός συνόρων και δύο εκτός). Το καλοκαίρι δεν πήγε σε μεταγραφές… αεροδρομίου, με εξαίρεση, φυσικά, την απόκτηση του δις πρωταθλητή ΝΒΑ, Νόρις Κόουλ, αλλά έκανε προσεγμένες κινήσεις.
Ο Ολυμπιακός, συνεπώς, θα πρέπει να προσέξει πολύ, ειδικά από τη στιγμή που είναι «λαβωμένος». Καταλαβαίνετε, δε, πόσο σημαντικό θα είναι για τον Σφαιρόπουλο (που πήρε τον 17χρονο Νίκο Αρσενόπουλο στην αποστολή, για τον φόβο των Ιουδαίων) να έχει στη διάθεσή του, «ετοιμοπόλεμους», τους Πρίντεζη και Μάντζαρη.
Όπως και να έχει, πάντως, οι Πειραιώτες πρέπει να βρουν τρόπο, αφενός να βάλουν… φρένο στον ρυθμό που δίνουν οι Κόουλ, Τζάκσον και Ντι Μπαρτολομέο από την περιφέρεια και αφετέρου, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους Τάιους και Παραχούσκι κοντά στο καλάθι -όπως, άλλωστε, είχαν κάνει στο τουρνουά του Ηρακλείου, τον Σεπτέμβρη και πάλι με απουσίες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις