«Σφραγίζει» την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ευαγγελία Κουτίδη

Πολύ κοντά στην επίτευξη του μεγάλου στόχου, δηλαδή την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, βρίσκεται πλέον το ελληνικό Ντουέτο της Συγχρονισμένης Κολύμβησης. Η αθλήτρια του ΝΟΒΑ Βαγγελίτσα Κουτίδη και η Ευαγγελία Πλατανίωτη ήταν εντυπωσιακές χθες στο Τεχνικό πρόγραμμα και σήμερα αναμένεται…

…να σφραγίσουν την πρόκριση.
Στον χθεσινό αγώνα του Τεχνικού προγράμματος, στον Α’ γύρο του αγωνίσματος στο Προολυμπιακό μίτινγκ που γίνεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο και αποτελεί και test event για τους αγώνες του Αυγούστου, το δίδυμο με τις Βαγγελίτσα Κουτίδη και Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησαν την 4η θέση μετά από πολύ καλή εμφάνιση.
Οι Ελληνίδες εκτέλεσαν θαυμάσια το πρόγραμμά τους, που βασίστηκε στη χορογραφία με την επωνυμία «Φλερτ» της μιας εκ των ομοσπονδιακών τεχνικών, της Ναταλία Τσερνέσκα, και βαθμολογήθηκαν με 84,2629 β. που φέρνει το ελληνικό Ντουέτο σε πλεονεκτική θέση όσον αφορά την πρόκριση. Το ελληνικό δίδυμο ξεπέρασαν μόνο οι Ισπανίδες Καρμπονέλ-Μεγκουάλ (1η θέση 89,1816 β.) οι Ιταλίδες Τσερούτι-Φέρρο (2η θέση, 85.900 β.) και οι Γαλλίδες Οζ-Χρετιέν (3η θέση, 84,5298 β.).
Σήμερα Πέμπτη 3 Μαρτίου (ώρα έναρξης 11.15 τοπική, 16.15 Ελλάδας) αγωνίζονται στο Ελεύθερο Ντουέτο του Α’ γύρου οι Ευαγγελία Πλατανιώτη με την Εβελίνα Παπάζογλου, σε χορογραφία της άλλης ομοσπονδιακής τεχνικού, της Μαρίας Θηβαίου, με την επωνυμία «Κατάσκοποι», και αν πάνε το ίδιο καλά τότε σε συνδυασμό με τη χθεσινή εμφάνιση η πρόκριση θεωρείται σίγουρη.
Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τη διαδικασία πρόκρισης, προκρίνονται συνολικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 24 Ντουέτα. Πέντε περνούν με βάση τις ήδη προκριθείσες χώρες από τις πέντε ηπείρους κι άλλα τρία με βάση την κατάταξη του Ομαδικού στο Προολυμπιακό, ενώ θα προκριθούν 12 μετά τον Α’ γύρο (Τεχνικό και Ελεύθερο Πρόγραμμα) του Προολυμπιακού και άλλα τέσσερα μετά τον Β’ γύρο (Κυριακή 6/3 στις 15.00 μόνο Ελεύθερο Πρόγραμμα). Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η πρόκριση του ελληνικού Ντουέτο είναι πολύ κοντά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις