«Για ρεκόρ συμμετοχών στην 37η Ανάβαση Πορταριάς “Aegean ΚΑΡΑΛΗΣ”»

Στους ρυθμούς της 37ης Ανάβασης Πορταριάς “Aegean ΚΑΡΑΛΗΣ” κινείται η Μαγνησία, με τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να μετρούν αντίστροφα μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου που θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα δοκιμαστικά του δημοφιλούς αγώνα. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, Δημήτρης Γαρουφαλιάς, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM, όπου και μίλησε για τον αγώνα. Όπως δήλωσε η φετινή ανάβαση αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών, βάζοντας ψηλά τον πήχη της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δ. Γαρουφαλιάς, στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο:

«Η 37η Ανάβαση Πορταριάς “Aegean ΚΑΡΑΛΗΣ” πραγματοποιείται το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου. Είναι ίσως η πιο δημοφιλής ανάβαση του πρωταθλήματος και διεξάγεται στον Βόλο και πιο συγκεκριμένα στην Πορταριά. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι συνδυάζουν ένα τριήμερο ποιοτικών διακοπών μαζί με τη συμμετοχή τους σ’ έναν από τους πιο όμορφους αγώνες του πρωταθλήματος αναβάσεων. Η Ανάβαση Πορταριάς έχει αγαπηθεί από τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια γιατί καταρχήν την αγαπήσαμε πρώτα εμείς της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου και με πολύ μεράκι και αγώνα καταφέραμε να την έχουμε στην κορυφή των προτιμήσεων, τόσο των οδηγών όσο και του φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που την παρακολουθεί.

Περίπου 10.000 θεατές παίρνουν θέση στις πλαγιές του Πηλίου για να παρακολουθήσουν την ανάβαση, χωρίς ίχνος υπερβολής στο νούμερο που αναφέρω».

«Θα σπάσει το ρεκόρ συμμετοχών»

«Φέτος είναι πολύ πιθανό να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών καθώς θα πρέπει να γνωρίζετε πως ότι αγωνιστικό αυτοκίνητο υπάρχει στην Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται στον Βόλο. Επίσης, φέτος συμμετέχουν όλες οι ομάδες και δεν υπάρχει γενική κατάταξη. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες στις οποίες χωρίζονται τα αυτοκίνητα: η “N” (νορμάλ), η “A” (αγωνιστικά), η “E”, Formula Sallon (αγωνιστικά με τους λιγότερους περιορισμούς), τα ιστορικά και για πρώτη φορά θα υπάρξει η κατηγορία των “Ενιαίων”, η οποία αποτελείται περίπου από 20-25 αυτοκίνητα. Οι συμμετοχές θα είναι σίγουρα πάνω από 100 και ο προβληματισμός μας είναι πως θα τα χωρέσουμε όλα αυτά τα αυτοκίνητα».

aegean karalis 782x100

Το «ευχαριστώ» της Λ.Α.Β. στους υποστηρικτές και χορηγούς του αγώνα

«Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους κατοίκους της περιοχής του αγώνα που για εκείνο το διήμερο κάνουν υπομονή, αν και υπάρχει η σχετική ανταπόδοση με την προβολή του Πηλίου σε τόσο πολύ κόσμο.

Θα ήθελα επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην “Aegean ΚΑΡΑΛΗΣ” και προσωπικά τον Νίκο Καραλή που στηρίζει πάντα τις προσπάθειές μας και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς βρίσκεται γενικότερα κοντά σε αθλητικά γεγονότα που αφήνουν υπεραξία στην πόλη και γενικότερα στην περιοχή. Χωρίς τέτοιους επιχειρηματίες δεν θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν τέτοιου μεγέθους αγώνες.

Δεν θα ήθελα να παραλείψω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου, το ξενοδοχείο Ξενία, την OPEL ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές του αγώνα».

«Η ασφάλεια των θεατών είναι το Α και Ω»

«Η ασφάλεια των θεατών είναι το Α και Ω σε τέτοιους αγώνες. Αν και οι θεατές σε παλιότερες αναβάσεις ήταν απείθαρχοι, τα τελευταία χρόνια συμμορφώνονται με τις οδηγίες των κριτών, γιατί μην ξεχνάμε ο στόχος είναι να πάμε όλοι πάνω στο βουνό για να απολαύσουμε τον αγώνα, να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες των οδηγών και όλοι να επιστρέψουμε στα σπίτια μας».

Για το πρόγραμμα της 37ης Ανάβασης Πορταριάς “Aegean ΚΑΡΑΛΗΣ”

“Ο αγώνας για εμάς έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες. Για να πραγματοποιήσεις μία Ανάβαση πρωταθλήματος “ανακατεύεις” όλον τον νομό. Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, ενημέρωση του κόσμου, χορηγοί κλπ.

Οι συμμετοχές ξεκίνησαν την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 15 του μήνα. Ο τεχνικός έλεγχος πραγματοποιείται το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, το πρωί, στο Ξενία Πορταριάς. Στις 12 το μεσημέρι αρχίζουν τα επίσημα δοκιμαστικά. Οπότε ο δρόμος κλείνει μία ώρα νωρίτερα, στις 11:00. Ο κόσμος που θέλει να παρακολουθήσει τα δοκιμαστικά θα πρέπει να έχει πάρει θέση μιάμιση ώρα νωρίτερα από την επίσημη έναρξη, δηλαδή 10:30 θα πρέπει να είναι στη θέση του. Το ιδανικότερο είναι από τις 09:30 ο κόσμος να βρίσκεται στο σημείο που θέλει να παρακολουθήσει το θέαμα καθώς αν επιλέξει την τελευταία στιγμή είναι πιθανό να ταλαιπωρηθεί από την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται.

Μετά τα επίσημα δοκιμαστικά που είναι σε τρία σκέλη, μπαίνουμε σε ρυθμούς αγώνα. Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00, αρχίζει ο αγώνας. Ο δρόμος θα κλείσει στις 9:00. Καλό είναι να βρίσκεται στη θέση του μία ώρα τουλάχιστον πριν την έναρξη. Υπάρχουν αρκετοί χώροι για να παρκάρουν τα οχήματά τους, όπως είναι το Κατηχώρι, όπως το parkingστο Κάτω Κατοχώρι, ο δρόμος στο Μύρτιλο, το βενζινάδικο κ.α.

Όσοι θελήσουν να πάνε Χάνια θα μπορούν να πάρουν τον δρόμο από Κουκουράβα ή από την Αγριά, στη Δράκεια και μετά στα Χάνια.

Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση όλοι να βοηθήσουν και να είναι συνεργάσιμοι ώστε να διεξαχθεί ένας ασφαλής αγώνας και όλοι το βράδυ να επιστρέψουμε στα σπίτια μας».

Απόδοση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις