Τα σενάρια για να πάρει την 2η θέση η Εθνική

Η ήττα από το Βέλγιο και η (ευρεία) νίκη της Βοσνίας έφεραν σε δύσκολη θέση την Ελλάδα για τη δεύτερη θέση. Τα δεδομένα, πλέον και το πώς η Εθνική μπορεί να μπει στα μπαράζ, είναι τα εξής:

Δεδομένο πρώτο: Το Βέλγιο είναι και μαθηματικά πρώτο, άρα και με εξασφαλισμένη παρουσία στην τελική φάση του Μουντιάλ.
Δεδομένο δεύτερο: Η Εθνική, μετά την αποψινή ήττα και τη νίκη της Βοσνίας επί του Γιβραλτάρ, έπεσε στην τρίτη θέση και δεν ορίζει την τύχη της.
Κι αυτό γιατί οι Βόσνιοι είναι στο +1 και αν κάνουν 2×2 στις εναπομείνασες αγωνιστικές, τότε θα είναι οριστικά δεύτεροι, ανεξάρτητα με το τι θα κάνουμε εμείς.
Τι ψάχνει η γαλανόλευκη; Ένα 2×2 κόντρα σε Κύπρο (εκτός) και Γιβραλτάρ (εντός) και απώλεια βαθμών της Βοσνίας, η οποία, πάντως, έχει δύσκολο πρόγραμμα. Αντιμετωπίζει εντός το βαθμολογικά αδιάφορο Βέλγιο και στο τέλος ταξιδεύει στην έδρα της Εσθονίας που παλεύει κάθε ματς…
Αν δεν κάνουμε 2×2, τότε ψάχνουμε… ακόμα μεγαλύτερη απώλεια βαθμών των Βοσνίων.
Το «κακό» της υπόθεσης είναι πως σε τυχόν ισοβαθμία με τη Βοσνία, υστερούμε αρκετά αυτή τη στιγμή. Η συνολική διαφορά τερμάτων (που είναι το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας) μας είναι στο +6 (11-5), ενώ η Βοσνία είναι στο +11 (19-8). Αν και στη συνολική διαφορά τερμάτων είναι στα «ίσα» δύο ομάδες, τότε επόμενο κριτήριο είναι η καλύτερη επίθεση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις