Επιτυχίες των Βολιωτών Γιάννη και Μάριου Στεφάνου στο All American Open 2017

Με μεγάλη επιτυχία για την Χώρα μας πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή των δύο Βολιωτών Γιάννη και Μάριου Στεφάνου, Πατέρα και Υιού, στο Διεθνές Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate, All American Open, όπου κατέκτησαν την 8η Θέση και Κύπελλο στον Κόσμο ο Μάριος Στεφάνου και την 5η θέση στα ΚΑΤΑ (σύνολο τεχνικών με υποτιθέμενους αντιπάλους) ο Γιάννης Στεφάνου.

Το εν λόγω Πρωτάθλημα διεξήχθει στην Νέα Υόρκη της Αμερικής το Σάββατο 24 Ιουνίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Jhon Jay, με την συμμετοχή των καλύτερων αθλητών του κόσμου, Πρωταθλητών Ηπείρων ιδιαίτερα των Ομάδων της Ιαπωνίας, της Ρωσίας, της Αμερικής, της Βραζιλίας, της Ισπανίας και της Βουλγαρίας. Οι αγώνες ήταν full – contact (πλήρους επαφής) του δυναμικού Kyokushinkai Karate και χωρίς κατηγορίες κιλών όπως συνιθίζεται στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Kyokushinkai Karate.

Ο Έλληνας Βολιώτης Πρωταθλητης Μάριος Στεφάνου μας έκανε υπερήφανους και ανέδειξε με τις επιτυχίες του την Χώρα μας σε αυτό το διάσημο Διεθνές Πρωτάθλημα All American που εδώ και τρείς περίπου δεκαετίες γίνεται στην Νέα Υόρκη της Αμερικής. Πιο αναλυτικά ο Μάριος Στεφάνου αγωνίστηκε στον πρώτο αγώνα με τον Πρωταθλητή της Βολιβίας Panfilo Nicasio, τον οποίο κέρδισε με μεγάλη υπεροχή σε όλο τον αγώνα, στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος ο Μάριος έκανε την μεγάλη έκπληξη και νίκησε ένα από τα φαβορί των αγώνων τον Ιάπωνα Sota Nakano, ο οποίος ήταν 4ος στον Κόσμο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με κατηγορίες κιλών και 2 πρώτες θέσεις στα Αμερικάνικα Πρωταθλήματα καθώς αγωνιζόταν με την ομάδα του Λος Άντζελες. Ο Μάριος νίκησε τον Ιάπωνα Πρωταθλητή στο 1,5 λεπτό του αγώνα καθώς πέρασε δύο πολύ γρήγορα λακτίσματα στο κεφάλι του Ιάπωνα και τον κέρδισε με Ippon – Knock – out. Η θεαματική νίκη του Μάριου ξάφνιασε ευχάριστα τόσο τους Έλληνες Ομογενείς όσο και τους Αμερικάνους συναθλητές του κατά το πρώτο τρίμηνο της παρουσίας του στην Νέα Υόρκη στην Σχολή του Παγκόσμιου Γραμματέα Shihan Katsuhito Gorai. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ιάπωνας αθλητής στον πρώτο γύρο νίκησε τον Ρώσο Πρωταθλητή Kurtsikidze Tornike. Στην συνέχεια ο Μάριος Στεφάνου πέρασε στους 8 καλύτερους αθλητές και έλαβε μέρος στα ταμέσι βάρη (δοκιμασία σπασιμάτων σανίδων) με την γροθιά, με την κόψη της παλάμης, με τον αγκώνα και με την πατούσα του ποδιού. Ο Μάριος παρότι λάμβανε μέρος για πρώτη φορά τα πήγε πάρα πολύ καλά και έσπασε συνολικά 16 σανίδες. Στην συνέχεια ο Αθλητής μας πέρασε στον τρίτο γύρο των αγώνων όπου αγωνίστηκε πάλι με Ιάπωνα αθλητή τον Chihiro Nakajima, ο οποίος είχε στο ενεργητικό του Παγκόσμιες και Ιαπωνικές διακρίσεις.

Ο Μάριος Στεφάνου στο πρώτο λεπτό του αγώνα πήρε Βαζάρι (πόντο) με ένα θεματικό λάκτισμα με την φτέρνα του ποδιού (ουτσι ορόσι κακάτο) στο κεφάλι του Ιάπωνα όπου καταχειροκροτήθηκε από όλους τους φιλάθλους, την νίκη την είχε ο Μάριος έως τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα του αγώνα όπου ο Ιάπωνας αθλητής κατάφερε να σκοράρει με μπροστινό λάκτισμα και να ισοφαρίσει τον Μάριο. Ο αγώνας έληξε αμέσως μετά και οι δύο αθλητές πήγανε στην παράταση. Στον αγώνα της παράτασης ο Μάριος σκόραρε με λάκτισμα στο κεφάλι του Ιάπωνα (ουσίρο γκέρι γυριστό), το οποίο έδωσαν πόντο οι δύο διαιτητές και οι άλλοι δύο ότι δεν ήταν σκορ, ο κεντρικός Ιάπωνας διαιτητής δεν έδωσε τίποτα. Στην συνέχεια ο Μάριος έκανε φάουλ στον αντίπαλο λόγο της ποινής πίεσης για την νίκη αυτό έγινε άλλες δύο φορές αλλά προσποιητά από τον Ιάπωνα και έτσι ο Μάριος έχασε τον αγώνα από φάουλ και φυσικά την μεγάλη ευκαιρία να περάσει στους ημιτελικούς και την 4η θέση. Ο Ιάπωνας αθλητής ήταν ξεκούραστος και χωρίς τραυματισμούς καθώς δεν αγωνίστηκε στον πρώτο γύρο λόγο κλήρωσης και στον δεύτερο γύρο δεν ήρθε ο Ισπανός αντίπαλος του Francisco Zapata. Το παράδοξο ήταν ότι στο τέλος των αγώνων οι διοργανωτές βράβευσαν τον Ιάπωνα αθλητή για την καλύτερη αγωνιστική τεχνική ενώ κατά ομολογία πολλών ξένων Αθλητών όπως αυτή του Γάλλου Πρωταθλητή το Κύπελλο της καλύτερης τεχνικής έπρεπε να δοθεί στον Μάριο.

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Αρχηγού και Εκπροσώπου της Χώρας μας κ. Ιωάννη Στεφάνου ο οποίος αγωνίστηκε στα ΚΑΤΑ (σύνολο τεχνικών με υποτιθέμενους αντιπάλους). Ο κ. Στεφάνου κατάφερε να περάσει στους τελικούς μετά τον πρώτο γύρο με την καλύτερη 4η βαθμολογία, εκτελώντας το ΚΑΤΑ (Gekisai Sho) στους τελικούς με τους καλύτερους 5 αθλητές. Ο κ. Στεφάνου έκανε το ΚΑΤΑ (Sheienchin) η σχετικά μικρή για την εκτέλεση του ΚΑΤΑ βαθμολογία του ενός από τους 5 διαιτητές άφησε για μισή μονάδα τον κ. Στεφάνου εκτός μεταλλίων και κατετάγει 5ος. Οι δύο άξιοι Εκπρόσωποι της Πόλης και της Χώρας μας δέχτηκαν πολλά θερμά συγχαρητήρια τόσο από τους Έλληνες Ομογενείς όσο και από τις ξένες αποστολές που τώρα πλέον εκτιμούν και σέβονται αγωνιστικά περισσότερο την Χώρα μας! Και όπως ανέφερε ο Αρχηγός της Παγκόσμιας Οργάνωσης Kancho Shokei Matsui, αφού συνγχάρει τον Μάριο Στεφάνου τον παρότρυνε να συνεχίσει την σκληρή δουλειά γιατί με τις επιτυχίες του ανεβάζει το Ελληνικό Kyokushinkai Karate.

Τιμητικά σχόλια απέσπασε ο Μάριος Στεφάνου και από τον διάσημο Παγκόσμιο Πρωταθλητή του Kyokushinkai Karate και του K1 τον Βραζιλιάνο Francisco Filio ενώ ο Παγκοσμίου Φήμης Ισπανός Ευρωπαικός και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Alejandro Navarro με Δεκάδες Διεθνής επιτυχίες προσκάλεσε τον Μάριο να πάει όποτε το επιθυμεί στην Βαρκελώνη να προπονηθούν μαζί. Αξίζει να αναφέρουμε την μεγάλη αφιέρωση της Εφημερίδας της Νέας Υόρκης <Εθνικός Κύρηξ>, στην επιτυχή παρουσία των Βολιωτών οι οποίοι ήταν οι μόνοι που εκπροσώπησαν την Ελλάδα χάρη στην πρόκριση του Μάριου Στεφάνου. Η εφημερίδα είχε στο εξώφυλλο τον Μάριο και Πολλές ένθετες φωτογραφίες από τους αγώνες και τα Νοκ – Άουτ.

Οι δύο Εκπρόσωποι μας ευχαριστούν θερμά από καρδιάς την Υπέροχη Ομογένειά μας για την Υποστήριξή τους. Αναλυτικά τον κ. Αποστόλη Σκοτίδα, Πρόεδρο Θεσσαλών Νέας Υόρκης, τον κ. Αποστόλη Ζουπανιώτη, Πρόεδρο του Συλλόγου Μαγνησιωτών, τον κ. Δημήτρη Φίλιο Δημοσιογράφο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Cosmos Fm, τον κ. Βλάση Αναστασίου του ραδιοφωνικού σταθμού Hellas Radio, τον κ. Βασίλη Μεσσάδο χορηγό κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, τον κ. Βάσω Παπαγαπητό με την κ. Μαρία Μπακλαβά για την κάλυψη του αεροπορικού κατόπιν αιτήματος του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Τέλη Μπασδάνη, τους Βολιώτες Χορηγούς κ. Παύλο Πάνο με το κατάστημα <Χρώμα Πάνος>, τους κ. Γιάννη και Γιώργο Μανδηλά με τους Φούρνους <Μανδηλά>, τον κ. Γιώργο Πόποτα της Εφημερίδας Ταχυδρόμος και τον κ. Βασίλη Μπόκο με το Ουζερί <Μπόκος>.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συγχαίρει τους αξιόλογους Εκπροσώπους μας για τις Επιτυχίες τους, τον κ. Γιάννη και Μάριο Στεφάνου!

stefanou2

Δελτίου Τύπου κ. Ιωάννη Στεφάνου

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις