Παγκόσμιο ρεκόρ στατικής άπνοιας στον Βόλο από τον Χρόνη Χλίτσιο

Παγκόσμιο ρεκόρ στη στατική άπνοια πέτυχε σήμερα (Δευτέρα) το βράδυ, στο Βόλο, ο πρωταθλητής στην ελεύθερη κατάδυση, Χρόνης Χλίτσιος, πετυχαίνοντας χρόνο 14 λεπτά, 18 δευτερόλεπτα και 33 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Το ρεκόρ παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, που συνέρρευσαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη, στην παραλία της πόλης, για να παρακολουθήσουν το εγχείρημα του Έλληνα πρωταθλητή, το οποίο έλαβε χώρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας.

χλίτσιος 2

Στο χώρο του προαυλίου είχε στηθεί ειδικό ενυδρείο με νερό, μέσα στο οποίο μπήκε ο αθλητής, λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Πριν ξεκινήσει την προσπάθεια, χρειάστηκε μια 20λεπτη περίπου προετοιμασία, στο πλαίσιο της οποίας έκανε σταδιακή εισπνοή καθαρού οξυγόνου. Γύρω στις 21:15 και αφού ολοκλήρωσε και το απαραίτητο στάδιο της αυτοσυγκέντρωσης, ο Χρόνης Χλίτσιος καταδύθηκε στο νερό και το χρονόμετρο άρχισε να τρέχει.

χλίτσιος3

Πρωταρχικός στόχος του ήταν να ξεπεράσει τα 10 λεπτά στατικής άπνοιας και απώτερος, να καταφέρει νέο παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς το προηγούμενο ήταν 11 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Τελικά, κατάφερε να το ξεπεράσει για σχεδόν τρία λεπτά.

χλίτσιος4

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρώτα δέκα λεπτά της προσπάθειας, ο αθλητής παρέμενε ακίνητος και σταθερά αυτοσυγκεντρωμένος. Αφού όμως, επετεύχθη ο στόχος των δέκα λεπτών, άρχισε όχι μόνο να κινείται αλλά και να επικοινωνεί με τον κόσμο που τον χειροκροτούσε, χαιρετώντας τον, με την σειρά του, κάτι που συνέχισε να κάνει και αφού βγήκε από το ενυδρείο, ως κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ πια.

ert.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις