Ολοκληρώθηκε με επιτυχία 20ο Ελληνικό Summer Camp του Shinkyokushinkai Karate 2017

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 26η Ιουνίου το 20ο Ελληνικό Summer Camp του Ελληνικού Shinkyokushinkai KARATE, με την συμμετοχή 75 Αθλητών, εκπαιδευτών και παραγόντων από την Μολδαβία, Βουλγαρία, Αγγλία, Ισπανία, Περσία και Ελλάδα. Το καλύτερο και παλαιότερο Summer Camp του Shinkyokushinkai, Kyokushinkai στην χώρα μας, το οποίο έλαβε χώρα στο μαγευτικό Άγιο Ιωάννη Πηλίου, παραλία Παπά Νερό, άρχισε την 22η Ιουνίου και τελείωσε την 26η Ιουνίου.

Κατά την διάρκεια του Camp, πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις και εκδηλώσεις, εκτός των καθιερωμένων σκληρών προπονήσεων που δίδαξαν μεγάλα ονόματα, κορυφαίοι δάσκαλοι του Shinkyokushinkai. Η έναρξη έγινε την Πέμπτη το απόγευμα όπου όλες οι αποστολές έφθασαν και κατέλυσαν στα πανέμορφα ξενοδοχεία Κaraoulanis Beach και Zefiros και ξεκίνησαν τις προπονήσεις στο μοναδικό και φιλόξενο Κάμπινγκ Παπά Νερό του Νίκου Μπασματσίδη, με ξεχωριστές τεχνικές ΚΙHΟΝ,ΙDO KEIGO,ΚΑΤΑ (PINAN).

Δίδαξαν ο Shihan Juan Carlos Escalera (εκπρόσωπος και πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Shinkyokushinkai -Μέλος της τεχνικής και εξεταστικής Επιτροπής της Ευρώπης Διεθνής Διαιτητής, Shinan Cyril Andrews αρχηγός Εκπρόσωπος της Αγγλικής Οργάνωσης Μέλος της Τεχνικής και εξεταστικής Επιτροπής της Ευρώπης, ο Shihan Κοσμίδης Γεώργιος Αρχηγός εκπρόσωπος του Ελληνικού Shinkyokushinkai Διεθνής διαιτητής, ο Shihan Oτάριο Μελικιάδης branch chief Βορείου Ελλάδος και ο Sensei Peter Mageranov chief Instructor της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Shinkyokushinkai, με άψογη συνεργασία και επικοινωνία. Οι προπονήσεις συνεχίστηκαν τις πρωινές ώρες της 23 Ιουνίου στην πανέμορφη παραλία παπά νερό, όπου οι συμμετέχοντες δοκίμασαν την αντοχή και δύναμη τους σε συνθήκες δύσκολες μέσα την άμμο. Η επόμενη προπόνηση, έγινε και πάλι στον διαμορφωμένο χώρο του Κάμπινγκ μέσα στα πλατάνια και τα μαθήματα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα με τεχνικές IDO, SOKUGI και προχωρημένα ΚΑΤΑ του 1ου DAN.

To Σάββατο μετά την πρωινή προπόνηση οι Έλληνες εθνικοί και διεθνείς διαιτητές και κριτές, παρακολουθήσαν το σεμινάριο διαιτησίας όπου δίδαξε ο διεθνής διαιτητής Ισπανός Shihan Escalera σε συνεργασία με τον Έλληνα εκπρόσωπο Γιώργο Κοσμίδη και τον Άγγλο Shihan Cyril Andrews. To απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν προχωρημένα ΚΑΤΑ του 2ου και 3ου DAN και τεχνικές με επεξήγηση, ανάλυση BUΝKAI, από τους δύο κορυφαίους διεθνείς δασκάλους .Ιδιαίτερα ο Ισπανός Shihan Juan Carlos ειδικός στα ΚΑΤΑ , εντυπωσίασε για την μεγάλη μεταδοτικότητα και ανάλυση όλων των μεγάλων ΚΑΤΑ, Seienchin, Kanku Dai ,Seipai, Sushiho, Garyu .Είναι αυτός που συνέβαλε στην δημιουργία του DVD όλων των ΚΑTA, στην Ιαπωνία, του Shinkyokushinkai της WKO . Την Κυριακή μετά και την πρωινή προπόνηση,11:30 πμ έγιναν οι προβλεπόμενες εξετάσεις ΚΙΧΟΝ και ΚΑΤΑ, Βαθμού 1ο DAN και KYU σε 7 αθλητές από τους 4 SHIHAN στον χώρο του κάμπινγκ, οι οποίες διήρκεσαν 2,30 ώρες . Στις εξετάσεις συμμετείχαν για 1ο Dan, οι αθλητές για 1ο kyu και για 3 kyu.

Μετά από τα ΚΙΗΟΝ και ΚΑΤΑ οι αθλητές πέρασαν την σκληρή δοκιμασία του ΚΟΥΜΙΤΕ, αγώνες πλήρους επαφής, όπου αγωνίσθηκαν με 15 διαφορετικούς αντιπάλους, χωρίς διακοπή ολοκληρώνοντας την διαδικασία των εξετάσεων με επιτυχία. Η σκληρή και επίπονη εξέταση στο ΚΟΥΜΙΤΕ, είναι αυτή που ξεχωρίζει το στυλ Shinkyokushinkai από όλες τις μαχητικές τέχνες και το κατατάσσει ως ένα από τα σκληρότερα και αποτελεσματικότερα για την ρεαλιστική και πραγματική μορφή αυτοάμυνας σε συμπλοκή έκτακτης ανάγκης στην καθημερινότητα μας. Στις εξετάσεις πέρασαν και προήχθηκαν στο 1o Dan οι Αρμπούζος Γεώργιος, Πέτρου Απόστολος, Μαγαλιός Αθανάσιος, Χαριτωνίδης Γεώργιος και Ντουρβάνας Πάτροκλος στο 1ο Kyu Φωτίου Νικόλαος και στο 3o Κyu Μαρία Γεωργαλή.

katate1

Το Βραδύ της Κυριακής 25 Ιουνίου, έγινε το Καθιερωμένο SAGIONARA PARTY (προσφορά του Κου Ντελή Δημητρίου), όπου ο Έλληνας Εκπρόσωπος τίμησε τους προσκεκλημένους δασκάλους με αναμνηστικές πλακέτες, καθώς και με μπλούζες POLO, ενώ απένειμε μαζί και με τον Shihan Οτάριο τα διπλώματα συμμετοχής στο Summer Camp. Οι δυο shihan Cyril Andrews και Juan Carlos Escalera, έκαναν έναν χαιρετισμό και αναφέρθηκαν στην μακρόχρονη φιλία με τον Shihan Kοσμίδη τον οποίον συναντούσαν πάντοτε σε όλες τις διοργανώσεις του εξωτερικού από το 1996 και μετά, καθώς και με τον Shihan Oτάριο που ήταν πάντα μαζί του και προωθούσαν το ελληνικό Shinkyokushinkai. Στο 20ο Διεθνές Ελληνικό Summer Camp συμμετείχαν οι εκπαιδευτές, Shihan Κώστας Γαλλιός(από τον Παλαμά Καρδίτσας), ο Sensei Τζήρας Αθανάσιος, ο Sensei Δαλαμάγκας Γεώργιος( και οι δυο από την Λάρισα ), Η Sensei Ειρήνη Σκαπή (από Αθήνα) Ο Sensei Παπαγιαννίδης Φίλιππος (από την Νέα Σάντα Κιλκίς),o Sensei Ανέστης Μπαρμπούτης και η σύζυγος του Εβελίνα Βακιοπούλου (από την Καβάλα) Οι Sempai Κοσμίδου Ευδοξία, Δεληγιάννης Νίκος, Ποζαπαλίδης Ηρακλής, Γεραμπίνης Ευάγγελος, Παιτήρης Παναγιώτης, Χρήστος Ταμουρίδης, Λίλη Βλαχοπούλου, Τζάλλας Μιχάλης, Σιούρας Βικτωρ, αδελφοί Μυτηλιού (από την Ακαδημία Βόλου), ο Γιάννης Κρίσιλας (από τον ΜΑΧΗΤΗ Αγρίας),ο πρωταθλητής του Kyokushinkai από την Περσία Alizera Khajeloo (ο οποίος διαμένει στην Μυτηλήνη) καθώς και απόστρατός αξιωματικός της Προεδρικής Φρουράς Παναγιώτης Ευθυμίου, ο οποίος στήριξε την διοργάνωση. Σημαντική όμως ήταν η παρουσία και συμβολή του δημοσιογράφου Σωτήρη Πίκουλα υπεύθυνο τύπου της ένωσης ελληνικού Shinkyokushinkai, o οποίος κάλυψε δημοσιογραφικά όλη την διοργάνωση .

Εκτός όμως των Ελλήνων αθλητών και εκπαιδευτών συμμετείχε μια μεγάλη αποστολή από την Μολδαβία με 26 αθλητές εκπαιδευτές και παράγοντες, με τον αρχηγό εκπρόσωπο Sensei Aurel Condrea, προσωπικό φίλο του Έλληνα εκπροσώπου .

Η ένωση ελληνικού Shinkyokushinkai ΚΑΡΑΤΕ, ευχαριστεί θερμά όλους που συμμετείχαν και στήριξαν την διοργάνωση, καθώς και τους φίλους χορηγούς WIND MEDICAL Φαρμακευτική, τον διευθύνοντα σύμβουλο Μάριο Κοσμίδη (μέγα χορηγό της διοργάνωσης ).Το Ουζερί «ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ», το άρωμα κουζίνας και το οπωροπωλείο ΒΑΣΙΛΗΣ, καθώς και τον φίλο και επίσημο μέλος της ένωσης ελληνικού Shinkyokushinkai πλωτάρχη του πολεμικού ναυτικού Άγγελο Κουφό για την πολύτιμη στήριξη του .

Επίσης ευχαριστεί θερμά τα αδέλφια Καραουλάνη Δήμητρα και Βασίλη, για την στήριξη τους, το άριστο σέρβις στα ξενοδοχεία τους, τις πολύ χαμηλές τιμές και για το ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον, καθόλη την διάρκεια του SUMMER CAMP. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπεύθυνο ιδιοκτήτη του κάμπινγκ παπά νερό Νίκο Μπασματσίδη για την μεγάλη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση, την δωρεάν διάθεση του διαμορφωμένου χώρου προπόνησης, όπου έγιναν όλες οι απογευματινές προπονήσεις και εξετάσεις των αθλητών, καθώς και στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Ωραία Αμμουδιά» Ντελή Δημήτριο, όπου σιτίστηκαν όλες τις ημέρες οι συμμετέχοντες στο Καμπ. H Ένωση ελληνικού Shinkyokushinkai θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την σύζυγο του δασκάλου Κα Κατερίνα Κοσμίδου, η οποία και σ’ αυτήν την μεγάλη διοργάνωση, ακούραστη συνέχισε τον δύσκολο ρόλο της καταγραφής όλων των προπονήσεων όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια. Την όλη επιμέλεια και οργάνωση του Summer Camp ανέλαβαν οι κυρίες Βίκυ Κοσμίδου και Εύα Σγαρδώνη, με ιδιαίτερα επαγγελματικό τρόπο και άψογη συνεργασία.

karate2

Τέλος ευχαριστεί όλα τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Μαγνησίας για την προβολή και την στήριξη της διοργάνωσης .Ιδιαίτερα τις τοπικές εφημερίδες ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑ -ΜΑΓΝΗΣΙΑ και τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΣΤΡΑ και όλο το εκλεκτό επιτελείο των δημοσιογράφων για την καθημερινή προβολή της διοργάνωσης κατά τον μήνα Ιούνιο. Η ένωση ελληνικού Shinkyokushinkai, επί 20 χρόνια διοργανώνει το SUMMER CAMP, προωθώντας το άθλημα ενώ παράλληλα στηρίζει και συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη και προώθηση του αθλητικού τουρισμού ενισχύοντας και στηρίζοντας την τοπική αγορά.

Δελτίο Τύπου A.Σ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ SHINKYOKUSHINKAI KAΡΑΤΕ ΒΟΛΟΥ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις