Έτσι πάει Μουντιάλ η Ελλάδα

Στα τελικά του Μουντιάλ 2018 θα προκριθεί η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο, ενώ οι οκτώ καλύτερες δεύτερες από τους εννέα ομίλους θα αγωνιστούν σε μπαράζ για να προκριθούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας άλλες τέσσερις. Η Ελλάδα έχει ακόμη μια ευκαιρία για την 2η θέση του 8ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση με έναν βαθμό διαφορά από την δεύτερη Βοσνία. Στις 7 Οκτωβρίου θα αναμετρηθεί με την Κύπρο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και στις 10 του μήνα θα φιλοξενήσει το Γιβραλτάρ.
Πως όμως θα φτάσει στην 2η προνομιούχα θέση για να αποκτήσει πιθανότητες πρόκρισης στο Μουντιάλ. Προσπερνάμε το… απλό αλλά ουσιαστικό, με τις δυο νίκες στα παιχνίδια που ακολουθούν με Κύπρο και Γιβραλτάρ. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να μην κερδίσει η Βοσνία τους Βέλγους. Αν όμως γίνει αυτό τότε η Εθνική βολεύεται με το να μην κερδίσουν οι Βόσνιοι μέσα στην Εσθονία. Από εκεί και πέρα δεν θα πρέπει η «γαλανόλευκη» να μην είναι χειρότερη βαθμολογικά 2η ομάδα των ομίλων, γιατί αλλιώς χάθηκε το παιχνίδι!
Το θέμα είναι τι θα γίνει στον 3ο, 4ο, 5ο, 6ο και 9ο όμιλο. Τον 1ο τον ξεχνάμε γιατί Γαλλία, Σουηδία, Βουλγαρία και Ολλανδία διεκδικούν ακόμα την απευθείας άνοδο. Στον 3ο όμιλο αν η Βόρεια Ιρλανδία χάσει και τα επόμενα παιχνίδια που της απομένουν με Γερμανία και Νορβηγία, τότε φεύγει από το παιχνίδι της καλύτερης δεύτερης.
Στον αμέσως επόμενο όμιλο είναι η Ουαλία, όπου αν χάσει ένα από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της με Γεωργία και Ιρλανδία τότε αποχαιρετά κι αυτή το όνειρο. Από τον 5ο όμιλο η Εθνική έχει ανάγκη για απώλειες του Μαυροβουνίου και της Δανίας ενώ στον 6ο όμιλο ευελπιστεί να την «πατήσουν» Σλοβακία, Σλοβενία και Σκωτία.
Στον 9ο όμιλο Κροατία και Ισλανδία έχουν από 16 βαθμούς και Ουκρανία με Τουρκία από 14. Για να εξασφαλίσουμε την αποτυχία της κατάκτησης και άλλων βαθμών από αυτές τις ομάδες θα πρέπει η Ισλανία να χάσει από την Τουρκία και η Κροατία να κερδίσει την Ουκρανία για να πάρει και την πρώτη θέση!
Το πρόγραμμα της Εθνικής:
9η αγωνιστική, 7 Οκτωβρίου 2017
21:45 Κύπρος – Ελλάδα
19:00 Βοσνία / Ερζεγοβίνη– Βέλγιο
19:00 Γιβραλτάρ – Εσθονία
10η αγωνιστική, 10 Οκτωβρίου 2017
21:45 Βέλγιο – Κύπρος
21:45 Εσθονία – Βοσνία / Ερζεγοβίνη
21:45 Ελλάδα – Γιβραλτάρ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις