Τρίτη σερί νίκη για Ολυμπιακό Β., 85-72 την ΑΕΒ Διμηνίου

Νικηφόρα συνέχισε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ ο Ολυμπιακός Βόλου. Μετά τις νίκες επί της Ανάληψης και του Κεραυνού, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν και της ΑΕΒ Διμηνίου με 85-72 στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου.

Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε εύκολα. Το συγκρότημα του Γιώργου Βλιώρα βρέθηκε στην πρώτη περίοδο να χάνει με διαφορά δέκα πόντων (16-26), έχοντας πολλά προβλήματα στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση δεν υπήρχαν οι σωστές επιλογές. Στο διάστημα αυτό οι Ντίκας και Στύλας της ΑΕΒΔ πέτυχαν τους 20 από τους 26 πόντους της ομάδας τους (από 10 ο καθένας), με την άμυνα του Ολυμπιακού να μην μπορεί να τους ανακόψει.
Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν σημαντικά την αμυντική τους λειτουργία, με αποτέλεσμα να δεχθούν μόλις 11 πόντους στη δεύτερη περίοδο. Επιθετικά τα πήγαν πολύ καλύτερα, πετυχαίνοντας 25 πόντους (η πιο παραγωγική περίοδος). Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 41-37.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον Γιώργο Παρασκευά, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές. Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΒΔ συνέχισε να είναι ανταγωνιστική και να βρίσκεται κοντά στο σκορ, καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας, με τα λάθη στην άμυνα να είναι πολλά από πλευράς «ερυθρολεύκων».
Στον τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έλεγξε το παιχνίδι, παρότι οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν τα όπλα και με ηγέτη τον Παναγιώτη Παπούλια, ο οποίος σημείωσε τους 10 τελευταίους πόντους της ομάδας του, σ’ ένα καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού, πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.
Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Θωμάς Καραγεώργος με 31 πόντους, ο οποίος αποβλήθηκε στο 36′ με πέντε φάουλ. Εξαιρετικός ο Παναγιώτης Παπούλιας με 23 πόντους, ενώ ο Δημήτρης Μπόγδανος σημείωσε 14.
Από πλευράς ΑΕΒΔ ο Βασίλης Ντίκας σημείωσε 23 πόντους και ο Στύλας 19.
Διαιτητές: Τσουμαχίδης, Π. Μπουγλός
Δεκάλεπτα: 16-26, 41-37, 64-58, 85-72
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Βλιώρας, Γκουγκουτούδης) Καραγεώργος 31 (9), Τζήμας, Παπούλιας 23 (1), Ίλτσογλου 8, Μπόγδανος 14, Βλασταρίδης, Καραθάνος, Λουλούδης, Αναστασόπουλος 2, Τσιαπράζης, Παρασκευάς 4.
ΑΕΒ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: (Λότφι) Στύλας 19 (3), Μαντζουράνης, Αυλογιάρης, Καρπέτης 8, Ντίκας 23, Κοντάκης 13, Ζαμπέτογλου, Λουκίδης 3 (1), Νικολής, Βλάχος 6 (2), Τσίγκος, Χάρχαρης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις