Θρίλερ με τη σορό του 16χρονου ποδηλάτη από την Άμφισσα

Ένα απίστευτο πήγαινε-έλα με την σορό του άτυχου 16χρονου ποδηλάτη του Παναθηναϊκού, Σπύρου Ντόκου, εκτυλίχθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο της Άμφισσας μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Η σορός του έπρεπε να υποβληθεί…

…σε νεκροψία-νεκροτομή και η εντολή που δόθηκε ήταν να μεταφερθεί στην Πάτρα για να εξεταστεί από την εκεί Ιατροδικαστική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα lamiastar.gr ο νόμος προβλέπει πως τα περιστατικά της Φωκίδας θα πρέπει να μεταφέρονται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λαμίας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία της Λαμίας όταν ενημερώθηκε για την μεταφορά του Σπύρου στη Πάτρα κίνησε τις διαδικασίες ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η σορός από την Πάτρα να πάει στη Λαμία. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην ιστοσελίδα πως ενημερώθηκαν και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Ελληνικής Αστυνομίας και του χώρου της δικαιοσύνης.
Έπειτα από αυτή την εξέλιξη η σορός του άτυχου ποδηλάτη μεταφέρθηκε στη Λαμία. Μάλιστα χρειάστηκε αγώνας δρόμου από ένα γραφείο τελετών προκειμένου φτάσει έγκαιρα στη πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, αφού η κηδεία του είχε προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα!
Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λαμίας έφτασε στις 12 περίπου το μεσημέρι και η εξέταση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3, οπότε και δόθηκε η άδεια για να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του και να ταφεί.
Πάντως, η νεκροψία έδειξε πως ο 16χρονος δεν είχε χτυπήσει στο κεφάλι, αλλά ο θάνατός του, σύμφωνα με το πόρισμα, οφείλεται σε κακώσεις μεσοθωρακίου και καρδίας τραυματικής αιτιολογίας, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων.
Πηγή: protothema.gr