Εκατοντάδες κολυμβητές πήραν μέρος στους Ιωνικούς αγώνες κολύμβησης

Ο καιρός δεν αποτέλεσε σύμμαχο για τους Ιωνικούς Αγώνες κολύμβησης. Ιδίως χθες Κυριακή η βροχόπτωση ήταν έντονη και συνεχής δυσχεραίνοντας το έργο των διοργανωτών. Μάλιστα χθες οι αγώνες διακόπηκαν για μισή ώρα λόγω της βροχής, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να διεξαχθούν και να ολοκληρωθούν κανονικά.

Παρά τις δυσκολίες ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου αποδείχθηκε άριστος οικοδεσπότης. Οι άνθρωποί του σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έφεραν εις πέρας το έργο τους.
Άλλωστε πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση. Συνολικά 550 αθλητές από 21 σωματεία προερχόμενα από όλη την Ελλάδα έδωσαν το «παρών» χθες στο κολυμβητήριο «Ιάσων Ζηργάνος» και συναγωνίστηκαν κάτω από το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.
Τα νεαρά «δελφίνια» ήταν ηλικίας 9 έως 12 ετών και είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Άλλωστε οι επιδόσεις που επιτεύχθηκαν στους αγώνες αυτούς προσμετρούνται ως επίσημες στην επετηρίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Αυτό ισχύει φυσικά και για τους Βολιώτες κολυμβητές που ανήκουν στον ΟΕΑ/ΝΑΒ, τον ΝΟΒΑ, τη Νίκη, τον Ολυμπιακό Β., τον ΟΥΚΒ και τον Υδάτινο Κόσμο και το διήμερο αυτό πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση.
Στον αγωνιστικό τομέα πολυνίκης σύλλογος σε όλες της κατηγορίες αναδείχθηκε ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης με 19 χρυσά μετάλλια στο σύνολο. Οι Ακρίτες κατέλαβαν την πρώτη θέση τόσο στα αγόρια με 10 χρυσά, όσο και στα κορίτσια με 9 χρυσά και δίκαια αναδείχθηκαν πρώτος σύλλογος των αγώνων στη συλλογή μεταλλίων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις