“Σάρωσε” τα μετάλλια ο ΕΟΣ Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα χιονοδρομίας

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τεχνικής Κατάβασης και Γιγαντιαίας Κατάβασης στον Παρνασσό των κατηγοριών παίδων 1, παίδων 2, κορασίδων 1, κορασίδων 2 και στη Βασιλίτσα οι Πανελλήνιοι Αγώνες των κατηγοριών Παμπαίδων και Παγκορασίδων. Ο ΕΟΣ Βόλου συμμετείχε…

με 18 αθλητές και αθλήτριες στον Παρνασσό και 8 αθλητές και αθλήτριες στη Βασιλίτσα έχοντα εξαιρετικά αποτελέσματα
Τον θαυμασμό και το χειροκρότημα όλης της Ελλάδας κέρδισαν πανάξια οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου σαρώνοντας κύπελλα και μετάλλια σε όλες της κατηγορίες. Πολυνίκης Σύλλογος με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο αναδείχθηκε και φέτος στους Πανελλήνιους Αγώνες ο ΕΟΣ Βόλου.
Ο πρόεδρος Γιώργος Καλτσογιάννης και τα μέλη του Δ.Σ. συγχαίρουν τους αθλητές και προπονητές για το υπέρλαμπρο και μεγαλειώδες αποτέλεσμα. Σταθερά οι μικροί και μεγαλύτεροι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου διεκδικούν και κατακτούν τις πρώτες θέσεις στους αγώνες χιονοδρομίας που πραγματοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδος.
Τα αποτελέσματα που φέρνουν αποτελούν την επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλουν ολόκληρη τη χρονιά.
Όπως ενημερώνει η ΕΟΧ η Μαρία-Ελένη Τσιοβόλου ήταν η μόνη αθλήτρια που κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χιονοδρομίας Παίδων-Κορασίδων που έγινε στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού. Στις Κορασίδες η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια ήταν ανίκητη και στα δύο αγωνίσματα και κατέκτησε δις τον τίτλο της πρωταθλήτριας.
Στην ίδια κατηγορία μετείχε και η Σοφία Αγιώτη. Η 15χρονη Βολιώτισσα ήταν Τρίτη στη γιγαντιαία κατάβαση και τέταρτη στην τεχνική κατάβαση.
Στους Παίδες ο αθλητής του ΕΟΣ Βόλου Θεόδωρος Παπαπαναγιώτου και Αναστάσιος Βασιλείου και ήταν οι πρώτοι των δυο αγωνισμάτων, της τεχνικής και γιγαντιαίας κατάβασης αντίστοιχα.
Στους μικρούς Παίδες εξαιρετική ήταν η παρουσία του Χρήστου-Μιχαήλ Τζώρτζη, ο οποίος επίσης ανήκει στον ΕΟΣ Βόλου με δύο μετάλλια.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών του ΕΟΣ Βόλου ήταν τα εξής:
Τεχνική κατάβαση Κ1: 4η Μαρία-Νικολέτα Καλτσογιάννη, 10η Ζωή Φιλίππου.
Τεχνική κατάβαση Π1: 3ος Χρήστος-Μιχαήλ Τζώρτζης, 6ος Δημήτρης Ασβεστάς, 13ος Απόστολος Δημητρώφ, 28ος Διαμαντής-Απόστολος Βουγιούκας, ενώ συμμετείχε και ο Νικήτας Τζίμας.
Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση Κ1: 2η Μαρία-Νικολέτα Καλτσογιάννη, 11η Ζωή Φιλίππου.
Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση Π1: 2ος Χρήστος-Μιχαήλ Τζώρτζης, 5ος Δημήτρης Ασβεστάς, 7ος Απόστολος Δημητρώφ, 16ος Νικήτας Τζίμας, ενώ συμμετείχε και ο Διαμαντής-Απόστολος Βουγιούκας.
Τεχνική κατάβαση Κ2: 1η Μαρία-Ελένη Τσιοβόλου, 4η Σοφία Αγιώτη,Όλγα Κανταρτζή, 9η Κασσιανή Κορολή, 10η Κιάρα Καραμπάση, ενώ συμμετείχαν και οι Αθανασία Ποδάρα και Σιλουάνη Κόστιτς-Πασαλή.
Τεχνική κατάβαση Π2: 6ος Νίκος Γουτζούλιας, 8ος Δημήτρης Ποδάρας, 15ος Γιώργος-Χρήστος Μαρκόπουλος, ενώ συμμετείχε και ο Θεόδωρος Παπαπαναγιώτου.
Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση Κ2: 1η Μαρία-Ελένη Τσιοβόλου, 3η Σοφία Αγιώτη, 4η Σιλουάνη Κόστιτς-Πασαλή, 7η Κασσιανή Κορολή, 13η Κιάρα Καραμπάση, 14η Όλγα Κανταρτζή, 17η Αθανασία Ποδάρα.
Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση Π2: 1ος Θεόδωρος Παπαπαναγιώτου, 8ος Νίκος Γουτζούλιας, 10ος Δημήτρης Ποδάρας, ενώ συμμετείχε και ο Γιώργος-Χρήστος Μαρκόπουλος.

Χρυσό και η Δημητρώφ στις Παγκορασίδες
Με μεγάλο αριθμό συμμετοχής ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων και Παμπαίδων στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας στις 19 και 20 Μαρτίου. Μεγάλη νικήτρια στην κατηγορία παγκορασίδων ήταν η αθλήτρια του ΕΟΣ Βόλου Ευρυδίκη Δημητρώφ η οποία κέρδισε και στα δύο αγωνίσματα το χρυσό μετάλλιο. Τα αποτελέσματα των Βολιωτών ήταν τα εξής:
Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση Παγκορασίδων: 1η Δημητρώφ Ευριδίκη, 5η Καλτσογιάννη Ρηγίνα-Ελευθερία, 15η Μακρυγιάννη Δήμητρα, 16η Ασβεστά Άννα, 17η Αλεξοπούλου Αικατερίνη.
Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση Παμπαίδων: 2ος Παπακρίβος Βασίλης-Εμμανουήλ, 4ος Κορολής Βασίλης και 9ος Κλαψόπουλος Γιώργος.

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις