Πρώτη θέση στην Ελλάδα για τους χιονοδρόμους τους ΕΟΣ Βόλου στο ομαδικό παράλληλο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών, γυναικών, εφήβων και νεανίδων των αλπικών αγωνισμάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας στο Καϊμακτσαλάν. Από αυτή τη σπουδαία διοργάνωση δεν μπορούσε να λείψει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου. Πιο συγκεκριμένα οι αθλητές και αθλήτριές του κατέκτησαν…

…το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό παράλληλο. Ο τελικός του εν λόγω αγωνίσματος ήταν μια διαφήμιση του αθλήματος, με τον ΕΟΣ Βόλου να κόβει πρώτος το… νήμα.
Την ομάδα αποτελούσαν η Μαρία-Ελένη Τσιοβόλου, η Σοφία Αγιώτη, ο Σταύρος Τσιοβόλος, ο Θεόδωρος Παπαπαναγιώτου και ο Σταύρος Θεοφανίδης, οι οποίοι ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αποδεικνύοντας τη σαφή ανωτερότητά τους.
Στους προκριματικούς αγώνες οι νεαροί Βολιώτες σημείωσαν τέσσερις νίκες, γεγονός που τους έδωσε τη δυνατότητα να προκριθούν στον τελικό. Εκεί αντιμετώπισαν χιονοδρόμους από τον ΕΟΣ Γρεβενών, επί των οποίων επικράτησαν, με συνέπεια να σηκώσουν το κύπελλο του πρωταθλητή.
Επίσης στο Πανελλήνιο μετείχαν και άλλες τρεις ομάδες του ΕΟΣ Βόλου, οι οποίες όμως δεν κατάφεραν να προκριθούν σε κάποιο τελικό. Η πρώτη ομάδα απαρτιζόταν από τους Παπαπαναγιωτου Παναγιώτη, Στρουμπούλη Μαρία Μακρυγιάννη Αγησίλαο, Ευαγγελοπούλου Μαρία και Γενοβέφα Δημητρώφ, η δεύτερη από τους, Ποδάρα Δημήτρη, Γκουτζούλια Νίκο, Κορολή Κασσιανή, Κόστιτς Σιλουάνη και Κανταρτζή Όλγα και η τρίτη από τους Καραμπάση Κιάρα, Οικονόμου Ολίνα, Κλαψόπουλο Κωνσταντίνο, Μητρίτσα Δημήτρη και Καυκά Δήμητρα.
Τους ταλαντούχους σκιέρ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνόδευσαν ο αρχηγός αποστολής Βασίλης Μακρυγιάννης και ο προπονητής Αλέξανδρος Τσακνάκης.
Πάντως οι υποχρεώσεις δεν σταματούν εδώ για τους σκιέρ του ΕΟΣ Βόλου. Η Μαρία-Ελένη Τσιοβόλου και η Σοφία Αγιώτη συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας, η οποία αναχωρεί σήμερα για το Αβετόνε της Ιταλίας, όπου θα λάβουν μέρος σε διεθνή αγώνα, κάτι το οποίο αποτελούσε και τον μεγάλο στόχο των δύο ταλαντούχων αθλητριών. Μαζί τους θα είναι και ο προπονητής του ΕΟΣ Βόλου Αλέξανδρος Τσακνάκης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις