Νίκη στην πρεμιέρα του Βόλει Γυναικών για το ΓΣ Βόλου

Πρεμιέρα χτες για ΓΣ Βόλου και ΑΕ Διμηνίου Ιάσων-Κεραυνός, στο Τοπικό Πρωτάθλημα Γυναικών Βόλεϊ. Στην αναμέτρηση που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο «Βάκης Παρασκευόπουλος» νικήτριες αναδείχθηκαν οι τυπικά γηπεδούχες του ΓΣΒ με 3-0 σετ. Οι δυο ομάδες συμμετέχουν στο δεύτερο όμιλο της κατηγορίας, μαζί με τις ομάδες του Ελευθεριακού και της Σκοπέλου. Το Πρωτάθλημα διοργανώνει η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδος (Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ.)…

«Η ομάδα του ΓΣ Βόλου κέρδισε με καθαρό σκορ 3-0 (25-9,28-26,25-20) και απειλήθηκε μόνο στο 2ο σετ, όπου στο τέλος επικράτησε με 28-26, με τελείωμα επίθεσης στην ευθεία, της διακριθέντος Γιόλα Ουρανίας.
Πάντα στο ίδιο σετ που ήταν και το συναρπαστικότερο, η ομάδα του Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ συνέχισε το καλό σερβίς και τις επιθέσεις από όλες τις ζώνες, όπως έκανε και στο 1ο σετ. Ωστόσο εδώ, η ομάδα του Διμηνίου με καλύτερη αμυντική λειτουργία, έχοντας σε πολύ καλή μέρα την λίμπερο της και με έξυπνα πλασέ, προσπάθησε να «κλέψει» το σετ. Η επαναφορά της Σοφία Παπαδοπούλου, στη θέση της Προφαντή που αγωνίστηκε για πρώτη φορά, έφερε ισορροπία και μετά από αυτή την αλλαγή, η πασαδόρος Τρυπίλα είχε καλύτερες επιλογές, στη συνέχεια του παιχνιδιού.
Στο 3ο σετ η ομάδα του ΓΣΒ λειτούργησε καλύτερα κι αμυντικά, βρήκε ρυθμό, άλλαξε την αρχική διάταξη της 6άδος, τοποθετώντας την παγκορασίδα Μυρτώ Προφαντή ως ακραία και τη Γιόλα διαγώνια. Η ομάδα του Διμηνίου στο μέσον του σετ πήρε προβάδισμα (13-16), αλλά οι γηπεδούχες με τα σερβίς των Γλυκερία Τριπύλα και Προφαντή έκαναν αρχικά το 17-18, συνέχισαν με πίεση στο σερβίς και το σκορ πήγε 17-20. Στην επόμενη περιστροφή η Αυγερινού Κων/να του Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ με 7 σερί σερβίς, έκλεισε το σετ 25-20.
Ο προπονητής του Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες στο χθεσινό παιχνίδι.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φετινό ρόστερ του Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ αποτελείται από εμπειρία, αφού έμειναν όλες οι γυναίκες από την περσινή σαιζόν, ενώ προστέθηκε πολύ ταλέντο με αθλήτριες γεννημένες το 2001 και παγκορασίδες που διακρίνονται και στα δικά τους ηλικιακά πρωταθλήματα, συμπληρώνοντας την ομάδα γυναικών όποτε χρειάζεται.
Από τα κορίτσια που φέτος είναι Γ’ Λυκείου μόνο οι Βίκυ Κωστοπούλου και Βέτα Κωστή συμμετέχουν στις προπονήσεις, αλλά και μόνο για όσο νιώθουν ότι δεν επηρεάζεται ο στόχος των Πανελληνίων.
Τέλος, ο σύλλογος εύχεται σε όλες τις ομάδες καλό πρωτάθλημα με υγεία.
Επόμενος αγώνας στη Σκόπελο με τον Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ, που κέρδισε τον Ελευθεριακό στο άλλο ζευγάρι του ομίλου, με το ίδιο σκορ.
Συνθέσεις ομάδων:
Γ.Σ. Βόλου (Γιόλας Απ. –Σιδηροπούλου Ουρ.): Προφαντή Μ., Βαργιάμη Α., Αυγερινού Κ., Τριπύλα Γ., Σταμοπούλου Π., Ραμιώτη Π., Ράμπου Μ., Τσαπραΐλη Κ., Κωστοπούλου Β., Κωστή Β., Παπαδοπούλου Σ., Γιόλα Ουρ., Βαγγελούδη Κ., Καραδήμου Ε.
Α.Ε. Διμηνίου «Ιάσων – Κεραυνός» (Κουτσογιάννης Μαρ.): Ρακοβίτη Αικ., Κονταξή Ζ., Καζοπίδου Β., Σταυριανού Μ., Πατσή Σ., Μαλλιάρα Αν., Σαμούρη Α., Σωτηροπούλου Εμ., Πολυκανδριώτου Μ., Μαργαρίτη Χρ., Καρρά Β., Ιωακειμίδου Ελ., Μακρή Μ., Απατζίδου Σ.

Άριστη η διαιτησία των κ.κ. Κολτσίδα Ευάγγελου και Βαρελόπουλου Ευάγγελου»

 

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου ΓΣ Βόλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις