«Η ομάδα ανήκει στον κόσμο»

Στον «ΒΟΛΟΣ 98.6 FM» και στην εκπομπή «CLASSICO» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Δ.Ε. καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, Μπάμπης Τουτουντζόλου, ο οποίος μίλησε για τον κυριακάτικο (26/11, 17:00) με τους Ίκαρους Τρικάλων, καλώντας τον κόσμο να δώσει βροντερό παρών και να στηρίξει την προσπάθεια των αθλητών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπάμπη Τουτουντζόγλου:

Για τον αγώνα της Κυριακής με τους Ίκαρους Τρικάλων: «Είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα που θέλει πολλή προσοχή. Έχει κάνει τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, παίζει εκεί ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, ο Γιώργος Φούντας, ένας πολύ έμπειρος και εξαιρετικός παίκτης που θέλει μεγάλη προσοχή. Όλα όμως εξαρτώνται από εμάς. Αν είμαστε σοβαροί και μπούμε δυνατά στο παιχνίδι θεωρώ ότι θα είμαστε κοντά στη νίκη».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξακολουθούν να είναι του Θωμά Γεωργίου και του Τοκατλίδη δύο βασικών πλέι μέικερ της ομάδας, που για μια ακόμη αγωνιστική δεν θα τους έχουμε. Όλα αυτά μας δημιουργούν ένα περίσσιο άγχος για την έκβαση κάθε παιχνιδιού που παίζουμε. Όταν λείπουν δυο βασικοί παίκτες δεν είναι μόνο το παιχνίδι είναι και η προετοιμασία κατά την διάρκεια της εβδομάδας».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Είναι βασικό ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα, να έρχεται στο γήπεδο. Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα και δεν πρέπει να βγαίνουμε και να λέμε ελάτε στο γήπεδο. Ο κόσμος από μόνος του πρέπει να ευαισθητοποιείται, να βλέπει τις προσπάθειες της διοίκησης και να λέει ναι πάμε στο γήπεδο να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή. Έχω ξαναπεί η Νίκη δεν είναι δική μου. Η ομάδα ανήκει στον κόσμο. Απλά εμείς την διαχειριζόμαστε διοικητικά, δεν μας ανήκει. Ο κόσμος δεν βοηθά εμένα, βοηθάει την ομάδα, που εκεί ανήκουν οι φίλαθλοι».

Για το “ΕΨΑποντο”: «Θα εφαρμόσουμε πειραματικά από την Κυριακή ένα event, που ήταν μια πρόταση δυο παιδιών της Διοικούσας, του Μάνθου Μπάντελη και του Δημήτρη Μανώλη, και από την Κυριακή θα έχουμε το ΕΨΑΠΟΝΤΟ. Αυτό που γίνεται στα περισσότερα γήπεδα της Αμερικής καλάθι από το κέντρο του γηπέδου. Αυτή την Κυριακή εγκαινιάζουμε αυτό το event. Τρεις φίλαθλοι από την κερκίδα θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο και θα δοκιμάσουν με τρεις προσπάθειες να πετύχουν το καλάθι. Ανταποδοτικά αν πετύχουν καλάθι σε πρώτη φάση θα πάρουν κάποια δώρα από την ΕΨΑ. Γι’ αυτό και ονομάστηκε ΕΨΑΠΟΝΤΟ. Αν αυτό μπορέσουμε να το συνεχίσουμε θα το μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο, θα υπάρχει και χρηματικό έπαθλο».

Για το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: «Την Τετάρτη παραθέσαμε, η Δ.Ε., ένα δείπνο στην ομάδα. Είναι κάτι που συνηθίζουμε και έχουμε ως στόχο τουλάχιστον μια φορά τον μήνα να υπάρχει ένα τέτοιο τραπέζι προς τους παίκτες. Μας φέρνει πιο κοντά, χαλαρώνουμε, γελάμε, περνάμε καλά και αυτό είναι το κυριότερο. Γελάμε περισσότερο όταν είμαστε και κερδισμένοι, όμως δεν μας πτοεί η ήττα. Γινόμαστε πιο δυνατοί».

Για το ότι η Νίκη είναι η πρώτη επίθεση του ομίλου και έχει τρεις παίκτες στην πρώτη δεκάδα των σκόρερς: «Είναι ο Φάνης Παπακώστας δεύτερος σκόρερ με 124 πόντους, έναν πόντο πίσω από τον Γιώργο Φούντα, ο Σάκης Κουτίνας με 111 πόντους και ο Παναγιώτης Τσώλης στην ένατη θέση με 89 πόντους. Είναι μια σημαντική επιτυχία της ομάδας και δύο μεταγραφές που μας έχουν δικαιώσει 100%. Δεν μας έχουν δικαιώσει μόνο με την παρουσία τους στο γήπεδο αλλά και εκτός γηπέδου καθώς είναι εξαιρετικά παιδιά και το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Και ο Σάκης Κουτίνας και ο Φάνης Παπακώστας είναι δύο εξαιρετικά παιδιά και αυτή ίσως είναι μεγαλύτερη επιτυχία από την αγωνιστική, να έχεις καλό κλίμα στην ομάδα».

Για την φιλοξενία στο Πολύκαστρο: «Να αναφέρω κάτι που πραγματικά με συγκίνησε και εμένα και όλη την αποστολή στο Πολύκαστρο, η υποδοχή που είχαμε από τους ανθρώπους του Πολυκάστρου λέγοντάς μας ότι ήταν τιμή η ομάδα μας, αυτή η μικρή πόλη που είμαστε να υποδέχεται τη Νίκη Βόλου και να παίζει αντίπαλος με τη Νίκη Βόλου. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Μας συγκίνησε και η φιλοξενία που είχαμε από αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν εκεί ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος, μας πρόσφεραν κρασιά τα πάντα, και πραγματικά λες μέσα από αυτό οι αξίες που βγάζει ο αθλητισμός ίσως είναι και μεγαλύτερες από το τελικό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις