Τόρης: «H καλύτερη ομάδα στα play off»

Στο ραδιόφωνο του “Volos 9.86” και την εκπομπή “Τρόικα των Σπορ” μίλησε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Γιώργος Τόρης. Ο «ερυθρόλευκος» παράγοντας τόνισε για ακόμη μία φορά πως η ΑΜΚ έχει βαλτώσει και πως ο κίνδυνος να μην πάρει η ομάδα αδειοδότηση για του χρόνου είναι υπαρκτός. Παράλληλα παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός Β. θα παρουσιαστεί πολύ δυνατός στα play off και θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις μία εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στη SuperLeague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Τόρης στο “Volos 9.86”:

Για τα αναμενόμενα έσοδα από τα playoffκαι αν καλύπτουν τις υποχρεώσεις της ομάδας

«Το μάξιμουμ των χρημάτων που μπορεί να πάρει ο Ολυμπιακός Β. από τα play off είναι 150.000€ και το πιο κοντινό στην πραγματικότητα είναι ένα ποσό περίπου στα 100.000€. Με έναν μέσο όρο 2000 εισιτηρίων σε πέντε ματς συγκεντρώνονται 90.000€ περίπου (υπολογίζοντας και τα γυναικεία). Αν προσθέσουμε και τα 40.000€ της διοργανώτριας αρχής, πάμε στα 130.000€. Από αυτό αν αφαιρέσουμε το ΦΠΑ πάμε περίπου στις 90.000€. Αυτά τα χρήματα χρειάζονται για να καλύψουν τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδας και όχι οικονομικές υποχρεώσεις για την αδειοδότηση».

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:

«Η ΑΜΚ δεν πάει… Υπάρχουν άνθρωποι που ήρθαν κατευθείαν και πήραν μετοχές, άλλος μία άλλος πέντε, άλλος δέκα όσες μπορούσαν, αλλά εδώ και μια εβδομάδα δεν υπάρχει καμία κίνηση. Δώσαμε την παράταση για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την αύξηση μέχρι τέλους Απριλίου όμως είναι απίθανο να μαζευτούν χρήματα. Αυτή τη στιγμή έχουν μαζευτεί γύρω στις 25.000€ , άλλες 5.000€ είναι το ταβάνι με τη ροή που υπάρχει τώρα. Έχουν μαζευτεί μόνο 25.000 ούτε ένα ευρώ παραπάνω.

Εμείς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άλλο οικονομικά. Θα καταστραφούμε. Το κεφάλι μας έχει περάσει πάνω από το ταβάνι. Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει ο Τόρης ή ο Βαρούτσικος πάλι 100.000€ (τυχαίο το ποσό που αναφέρω). Όταν εμείς τον Ιανουάριο λέγαμε πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι στα playoff, κάποιοι έβγαιναν και έλεγαν πως τους δουλεύουμε».

Για τον φάκελο αδειοδότησης

«Ο φάκελος που καταθέσαμε έχει ελλείψεις. Πρέπει να πληρωθούν κάποιες υποχρεώσεις για να είναι ολοκληρωμένος. Για να καλυφθούν οι ελλείψεις θα πρέπει να βρεθούν 70 με 80 χιλιάδες ευρώ ακόμα. Ότι λέγαμε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν ήταν λόγια του αέρα. Υπάρχει μία προθεσμία μέχρι 10 Απριλίου να συμπληρώσουμε τον φάκελο. Εμείς ήμασταν ξεκάθαροι. Τα χρήματα της ΑΜΚ δεν τα θέλαμε για να λειτουργήσει η ομάδα αλλά για να πάρει αδειδότηση η ομάδα».

Για την περίπτωση που ο Ολυμπιακός Β. δεν πάρει αδειοδότηση

«Το βασικό πρόβλημα του Ολυμπιακού για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, εφόσον δεν καταφέρει να πάρει την άνοδο, δεν είναι ότι μπορεί να μην έχει πάρει την αδειοδότηση, αλλά ποια διοίκηση θα τρέξει την ομάδα. Σας τονίζω και πάλι πως κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για να αναλάβει και όλα όσα ακούγονται είναι ψέματα. Κανείς δεν μας έχει ενοχλήσει έστω και διερευνητικά για να αναλάβει το καλοκαίρι.

Εκτίμησή μου είναι πως κανείς επενδυτής δεν θα έρθει να αναλάβει και ειδικά μία ομάδα μη αδειοδοτημένη».

Για τα play off και τον στόχο του Ολυμπιακού

«Ο Ολυμπιακός κερδίζοντας Φωκικό και Γάζωρο είναι στα play off. Μπαίνοντας στα play off είμαστε μέσα στο στόχο μας. Πεποίθησή μου είναι πως ο Ολυμπιακός στα play off θα είναι η καλύτερη ομάδα. Στόχος θα είναι να κάνουμε νίκες με όλες τους αντιπάλους. Όλη η υπόθεση είναι να κάνεις ένα διπλό στο Καυτανζόγλειο και να τον κερδίσεις και μέσα στο Βόλο. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες της ομάδας μου».

Για τα μίνι διαρκείας των play off

«Αν και είναι άκαιρο καθώς ακόμα δεν έχουμε εκπληρώσει τον στόχο της εισόδου στα play off, εντούτοις μπορώ να σας πω πως το φτηνό διαρκείας για το μίνι πρωτάθλημα θα είναι στα 40€. Αναλογεί 8€ ανά αγώνα και θα είναι για αγώνες που θα είναι όλα ντέρμπι. Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να σας πω».

«Θα ζητήσουμε αντιντόπινγκ κοντρόλ»

«Σκοπεύουμε να ζητήσουμε αντιντόπινγκ κοντρόλ για όλες τις ομάδες των play off. Θα κοιτάξουμε να προφυλάξουμε την ομάδα μας από κάθε πλευρά. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα».

Για τις οικονομικές εκκρεμότητες που θα μείνουν μετά το τέλος της σεζόν

«Εμείς δεν δημιουργήσαμε χρέη στην ομάδα. Αντίθετα καλύψαμε οικονομικές υποχρεώσεις του παρελθόντος. Σας λέω πως μέχρι το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς θα έχουμε καλύψει οικονομικά εφτά προσφυγές. Η μόνη που θα μείνει θα είναι αυτή του Γκούρμα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις