Το πανόραμα της Ευρωλίγκας

Οι έδρες αποδείχθηκαν πολύ φιλόξενες γι’ αυτούς που τις επισκέφθηκαν σε αυτό το πρώτο κομμάτι της 14ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει στο Βελιγράδι, γι’ αυτό νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα, η Ρεάλ έκανε περίπατο σαν πραγματική βασίλισσα στο Μπάμπεργκ

και η φοβερή και τρομερή Ζαλγκίρις έκανε νέα επίδειξη δύναμης στην Βαλένθια. Η μόνη γηπεδούχος που τη γλίτωσε ήταν η “ομάδα του λαού” του Ισραήλ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία κέρδισε καθαρά και πειστικά την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενερμπαχτσέ.
Στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός αντιπαρήλθε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι την απουσία του Νικ Καλάθη και πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα με 69-63, η οποία τον διατηρεί στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν ακόμα και με διαφορά 13 πόντων στην τρίτη περίοδο χάρη στην πολύ καλή άμυνά τους και την εξαιρετική παρουσία στην επίθεση των Ντένμον και Γκιστ, ενώ άντεξαν στην αντεπίθεση που έκαναν στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή έναν πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Τζέιμς Φελντέιν.
Στο Τελ Αβίβ οι Νόρις Κόουλ και Πιερ Τζάκσον πήραν από το χέρι τη Μακάμπι και την οδήγησαν σε σπουδαία νίκη επί της Φενερμπαχτσέ (82-73), με την οποία έσπασε ένα αρνητικό σερί δύο ηττών, που είχε αρχίσει να τρέχει. Η Μακάμπι ξεκίνησε φουριόζα, η Φενερμπαχτσέ αντέδρασε στη δεύτερη περίοδο με τον Μπόμπι Ντίξον, όμως η Μακάμπι με καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο επέβαλε το νόμο της και επικράτησε της πρωταθλήτριας Ευρώπης, η οποία έχει χάσει τα δύο από τα τελευταία τρία παιχνίδια της.
Στο Μπάμπεργκ η Ρεάλ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης με τη νίκη της (81-66), που ήταν η τρίτη συνεχόμενη και εδραιώνει εκ νέου την παρουσία της στην πρώτη οκτάδα. Ήταν ταυτόχρονα και μία από τις πιο εύκολες που έχει πετύχει ως τώρα, δεδομένου ότι ξέφυγε από την αρχή με μεγάλη διαφορά και δεν ανησύχησε σε κανένα σημείο του αγώνα από την Μπάμπεργκ, που είχε επιθετικό πρόβλημα. Ο Τρέι Τόμπκινς έκανε τη δουλειά στην αρχή, οι Κοσέρ και Ρέγες την ολοκλήρωσαν, ενώ από την Μπάμπεργκ ο πιο συνεπής παίκτης ήταν ο Ντάνιελ Χάκετ.
Στη Βαλένθια η Ζαλγκίρις συνέχισε την προέλασή της και με τη νέα νίκη της (71-63) έφτασε τις πέντε στα τελευταία έξι παιχνίδια της και βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την κορυφή της βαθμολογίας! Αντίθετα η Βαλένθια συμπλήρωσε 10 σερί ήττες και ο κατήφορος που ακολουθεί μοιάζει να μην έχει σταματημό. Η καλή άμυνα και η εξαιρετική παρουσία των Μίτσιτς, Γιανκούνας έδωσαν στην εκπληκτική ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αυτό που ζητούσε, αντίθετα η Βαλένθια πλήρωσε την αστοχία της έξω από τη γραμμή των 6.75μ.
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στη Eυρωλίγκα:
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Παναθηναϊκός Superfoods (Ελλάδα) 63-69
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 66-81
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 82-73
Βαλένθια (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 63-71
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Κίμκι (Ρωσία)
Μάλαγα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Η βαθμολογία
1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-3
2. Ολυμπιακός 10-3
3. Παναθηναϊκός 10-4 *
4. Φενέρμπαχτσε 9-5 *
5. Ζαλγκίρις Κάουνας 9-5 *
6. Χίμκι 8-5
7. Ρεάλ Μαδρίτης 8-6 *
8. Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-6 *
9. Μπασκόνια 6-7
10. Μπάμπεργκ 6-8 *
11. Ουνικάχα Μάλαγα 5-8
12. Ερυθρός Αστέρας 5-9 *
13. Μπαρτσελόνα 4-9
14. Αρμάνι Μιλάνο 4-9
15. Ανατολού Εφές 3-10
16. Βαλένθια 3-11 *

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις