Κ. Λιβογιάννης: «Συγκίνηση και περηφάνια»

Συνέντευξη του Βολιώτη ρέκορντμαν, Κωνσταντίνου Λιβογιάννη στο goalpost.gr, λίγο μετά το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Τομσκ της Ρωσίας

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και πάλι ο Κωνσταντίνος Λιβογιάννης, τερματίζοντας πρώτος στην κούρσα των 400μ. με διπλά πέδιλα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Νέων που πραγματοποιείται στο Τομσκ της Ρωσίας. Ο Βολιώτης αθλητής συνέτριψε ταυτόχρονα το παγκόσμιο ρεκόρ Νέων, σημειώνοντας παράλληλα και πανελλήνιο ρεκόρ Νέων και Ανδρών, με χρόνο 3:33:69.

Το goalpost.gr επικοινώνησε με τον Βολιώτη πρωταθλητή λίγο μετά τις σημαντικές επιτυχίες του, με τον Κωνσταντίνο Λιβογιάννη να εκφράζει τη συγκίνησή του και την περηφάνια του για τα επιτεύγματά του.

– Τα συναισθήματά σου στο βάθρο όταν άκουσες τον εθνικό ύμνο και μάλιστα εις διπλούν

«Μόνο περηφάνια, συγκίνηση και χαρά που ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε δύο φορές μετά από δικές μου επιτυχίες»

– Πώς ένιωσες όταν βγήκες από το νερό συνειδητοποιώντας την πρώτη φορά (200μ.) ότι κατέκτησες το χρυσό μετάλλιο και τη δεύτερη (400μ.) ότι είχες καταρρίψει ταυτόχρονα το παγκόσμιο ρεκόρ;

«Αισθάνθηκα οι κόποι μου να ανταμείβονται. Αισθάνθηκα δικαίωση και απόλυτα ικανοποιημένος. Για να φτάσεις σ’ αυτό το επίπεδο χρειάζονται πολλές θυσίες και γι’ αυτό μίλησα για δικαίωση των κόπων μου. Φέτος αναγκαζόμουν να κάνω διπλές προπονήσεις σε Βόλο και Θεσσαλονίκη. Η κούραση ήταν μεγάλη αλλά η ηθική ανταμοιβή με ανάλογες επιτυχίες σε κάνει να ξεχνάς τις δυσκολίες και να συνεχίζεις για τον επόμενο στόχο».

– Ποιες είναι οι σκέψεις σου στον βατήρα εκκίνησης πριν την κούρσα;

«Η στιγμή πάνω στον βατήρα είναι καθοριστική. Η στιγμή αυτή μπορεί να σου δώσει τη νίκη ή να σου τη στερήσει. Απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση και ειδικά στα 400μ. που είναι καθαρά εγκεφαλικό αγώνισμα»

Επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις