Είμαστε εκ των φαβορί, όχι το ακλόνητο

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση και την επιβλητική νίκη επι της Αυστραλίας με 12-6, επικράτησε στα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης νέων γυναικών μετα το παιχνίδι της πρεμιέρας στο 12ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στον Βόλο. Ο ομοσπονδιακός Στέφανος Λέανδρος ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Γιώργος Μορφέσης και η Έλενα Ξενάκη εκφράστηκαν στην επίσημη σελίδα της ομοσπονδίας, αποδέχθηκαν

τον ρόλο του φαβορί στην διοργάνωση, αλλα υποστήριξαν ότι η Ελλάδα έχει πολλές ισάξιες ομάδες απέναντί της και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου. Ο Στέφανος Λέανδρος τόνισε:
«Παίξαμε αρκετά καλά. Θα μπορούσαμε και καλύτερα. Κάναμε πολλές ευκαιρίες και το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Δεν πειράζει όμως. Εχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα το κάνουμε στην συνέχεια του τουρνουά. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».
Μιλώντας για τον ρόλο του φαβορί που αποδίδεται στην ελληνική ομάδα απο Έλληνες και ξένους, υποστήριξε:
«Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό το θέμα. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα καλή ομάδα στο τουρνουά αυτό. Υπάρχουν 5-6 ομάδες που είναι εξαιρετικές, ανάμεσα σε αυτές και η δική μας ομάδα. Όποια απο αυτές κερδίζει το πρωτάθλημα δεν θα ειναι έκπληξη. Δεχόμαστε τον τίτλο του φαβορί, αλλά δεν είμαστε το φαβορί. Είμαστε εκ των φαβορί. Παρακαλώ να μην ξεχαστεί αυτό».
Ο τίτλος του φαβορί αγχώνει τις παίκτριες και τον ίδιο;
«Κανένα άγχος. Κανένα».
Είναι η Ελλάδα το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου μετά το σημερινό αποτέλεσμα;
«Ναι. Δεν έχω δει ακόμη την Κίνα, αλλά εκτιμώ ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του ομίλου και θα πάρουμε την πρώτη θέση».
Ο Γιώργος Μορφέσης συμπληρώνει :
«Η ομάδα είναι πολύ καλή. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα θα είμαστε πρώτοι στον όμιλο. Εκεί όμως, στο κρίσιμο παιχνίδι της τετράδας θα παίξουμε με την Ισπανία ή την Αμερική. Ομάδες με τρομερή παράδοση στο πολο. Ομάδες που πριν απο λίγες εβδομάδες έπαιξαν στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος γυναικών στην Βουδαπέστη. Είναι κλειδί αυτό το ματς».
Η Έλενα Ξενάκη κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος στις δηλώσεις της:
«Γιατί να τους χαλάσουμε το χατίρι; Αφού μας θεωρούν το ακλόνητο φαβορί, ας τους ικανοποιήσουμε» τόνισε η τοπ σκορερ της Εθνικής που σημείωσε 4 τέρματα απέναντι στην Αυστραλία και προσέθεσε:
«Είμαστε πολύ καλή ομάδα. Σπουδαίες παίκτριες, καλές μονάδες. Παίζουμε πολλά χρόνια μαζί. Γιατί να μην είμαστε φαβορί; Χρειάζεται όμως πολύ προσπάθεια. Βήμα-βήμα. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις