Εθνική πόλο Νέων Γυναικών: “Πάμε για το μετάλλιο”

Για τον θρίαμβο της Εθνικής μας ομάδας των Νέων Γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στον Βόλο, κόντρα στο «μεγαθήριο» των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, οι πρωταγωνίστριες του αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Στέφανος Λέανδρος και ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Μορφέσης.

Ο Στέφανος Λέανδρος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την νίκη, αλλά και το άγχος που τον διακατείχε καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης. «Ήταν ένα αγχωτικό παιχνίδι για εμάς, με πολλά λάθη στον παραπάνω (2/7). Δεν με ενόχλησαν οι καλές επιλογές που απλά δεν μπήκε γκολ, αλλά οι κακές επιλογές. Στο αμυντικό κομμάτι ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε. Πρέπει όλα αυτά να τα συζητήσω με τα κορίτσια ενόψει της συνέχειας, η οποία είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Η Ολλανδία έχει διαφορετικό στυλ από τις ΗΠΑ και διαθέτει πολύ καλές παίκτριες. Έχουμε μία μέρα να συγκεντρωθούμε και να προετοιμαστούμε για την αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα όλα θα κριθούν στο νερό».
Ο τεχνικός σύμβουλος της ομάδας, Γιώργος Μορφέσης, ο οποίος είχε κατακτήσει ως προπονητής με την Εθνική γυναικών στην Σαγκάη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, υποστήριξε: «Κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά. Τα μετάλλια των Εθνικών μας ομάδων είναι πολλά και τώρα είμαστε πολύ κοντά σε ακόμη ένα. Δοξάζω τον Θεό που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Νομίζω πως ήμασταν πολύ διαβασμένοι. Είχαμε πολύ καλή άμυνα, όμως στην επίθεση και κυρίως στον παίκτη παραπάνω δεν τα πήγανε και τόσο καλά. Αύριο έχουμε ένα επίσης πολύ σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι, βελτιώνοντας την λειτουργία στην επίθεση. Σε αυτό το σημείο θα μετρήσει το καθαρό μυαλό και φυσικά το πάθος που θα διαθέτει η κάθε ομάδα».
Ο Γιώργος Μορφέσης αποκάλυψε και την συμβουλή του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, κατά την διάρκεια του αγώνα. «Ο πρόεδρος είναι 30 χρόνια οπαδός των Εθνικών ομάδων. Γνωρίζει πολύ καλά και διαβάζει το παιχνίδι. Μας είπε να βελτιωθούμε στον παίκτη παραπάνω».
Η αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Ελευθερία Πλευρίτου, πήρε την «σκυτάλη», υποστηρίζοντας: «Στα ηλικιακά τμήματα των Εθνικών ομάδων, αγωνίζομαι τα τελευταία 8 χρόνια και έχω ζήσει μεγάλες στιγμές. Μια τέτοια ήταν και ο σημερινός αγώνας. Οι ΗΠΑ είναι μία σπουδαία ομάδα με μεγάλη παράδοση στο πόλο. Μπροστά μας έχουμε μια ακόμη μεγάλη αντίπαλο την Ολλανδία, που θα αποτελέσει ένα ακόμη σκαλοπάτι στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα και θα αντιμετωπίσουμε τις Ολλανδέζες, με μοναδικό στόχο την νίκη. Σημαντικός παράγοντας των εμφανίσεών μας είναι και ο κόσμος που πραγματικά είχε κατακλύσει το κολυμβητήριο. Τον θέλουμε μαζί μας και αύριο».
Η Έλενα Ξενάκη που πέτυχε 3 γκολ κόντρα στις ΗΠΑ, στάθηκε και αυτή στην πολύτιμη συμβολή του κόσμου. «Ήταν ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια της καριέρας μου. Σε αυτό συνέβαλε και ο υπέροχος κόσμος που δεν σταμάτησε να μας εμψυχώνει. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Νομίζω πως η Ολλανδία είναι λίγο καλύτερη από τις ΗΠΑ. Θεωρώ πως αν βελτιώσουμε το παιχνίδι στον παίκτη παραπάνω και έχουμε καλή αμυντική λειτουργία, όπως είχαμε και σήμερα, θα τα καταφέρουμε. Μακάρι να έρθει ένα μετάλλιο και γιατί όχι το χρυσό».
Τέλος ο «φύλακας-άγγελος» την Εθνικής μας ομάδας, η τερματοφύλακάς μας Ιωάννα Σταματοπούλου, που πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, εμφανίστηκε ικανοποιημένη για την νίκη της ομάδας, όμως θεωρεί πως ακόμη υπάρχει μεγάλος δρόμος μέχρι το μετάλλιο. «Νομίζω πως αγωνίστηκα πολύ καλά και χαίρομαι γι αυτό, όχι ατομικά αλλά γιατί βοήθησα σαν σύνολο την ομάδα μου να κερδίσει. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Στόχος μας παραμένει ένα μετάλλιο, αλλά δεν θα είναι εύκολο το έργο μας. Πλέον έχουμε μπροστά μας την Ολλανδία, μία εξαιρετική ομάδα. Θα πάμε στο παιχνίδι χωρίς άγχος ελπίζοντας για το καλύτερο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις