Ατέλειωτα πανηγύρια για την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό

Ατελείωτα ήταν τα πανηγύρια της Εθνικής μας ομάδας των Νέων Γυναικών μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με την Ολλανδία και την ηρωική τους νίκη με 7-6! Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίστηκαν και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του θριάμβου, που τους χάρισε το εισιτήριο για τον αυριανό μεγάλο τελικό.

«Δεν θα αφήσουμε καμία ομάδα να πανηγυρίσει στην έδρα μας», ήταν το σύνθημα της ομάδας λίγο πριν την αναμέτρηση και φυσικά μέχρι στιγμής τα κορίτσια μας, κρατούν την υπόσχεσή τους.
«Στόχος μας ήταν μόνο η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Καταφέραμε να κερδίσουμε δύο πολύ μεγάλες ομάδες. Σχεδόν δύο τελικούς σε δύο μέρες και αύριο έχουμε μπροστά μας ακόμη έναν τελικό. Σήμερα δεν ξεκινήσαμε καλά. Γνωρίζαμε όμως πως η Ολλανδία θα μας πίεζε πολύ. Συνεχίσαμε εφαρμόζοντας το πλάνο μας και πήραμε την νίκη. Δεν θεωρώ κανέναν φαβορί, θέλω να παίξουμε με την Ρωσία συγκεντρωμένα και να κερδίσουμε», δήλωσε ο Στέφανος Λέανδρος, «πνιγμένος» στις αγκαλιές της ομάδας του.
Η Νικόλ Ελευθεριάδου, αποκάλυψε την συζήτηση που είχαν τα κορίτσια λίγο πριν βουτήξουν στο νερό. «Όπως με τις ΗΠΑ, έτσι και με την Ολλανδία αντιμετωπίσαμε δύο σπουδαίες αντιπάλους με μεγάλη παράδοση στην παγκόσμια υδατοσφαίριση. Καταφέραμε να τις κερδίσουμε και να εκπληρώσουμε το όνειρό μας που ήταν ένα μετάλλιο. Θέλουμε το χρυσό και να κρατήσουμε την υπόσχεσή μας, πως δεν θα αφήσουμε καμιά άλλη ομάδα να πανηγυρίσει μέσα στην έδρα μας».
Την σκυτάλη πήρε η αρχηγός της ομάδας, η Ελευθερία Πλευρίτου, που επιβεβαίωσε τα λόγια της Ελευθεριάδου: «Πριν τον αγώνα είχαμε μια μικρή συζήτηση με τις συμπαίκτριές μου. Υποσχεθήκαμε να βγούμε από την πισίνα σήμερα μόνο νικήτριες. Είμαστε πλέον έτοιμες να αντιμετωπίσουμε αύριο την Ρωσία. Νομίζω αυτό το παιχνίδι δεν χρειάζεται τόσο τακτική όσο καλή ψυχολογία. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία και ελπίζω να τα καταφέρουμε».
Η Έλενα Ξενάκη δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τις αγκαλιές φίλων, συγγενών και φυσικά της Αλεξάνδρας Ασημάκη, η οποία βρέθηκε στον Βόλο για να παρακολουθήσει τα παιχνίδια της Εθνικής. «Η Έλενα είναι φανταστική. Την ξέρω από πολύ μικρή και πάντα πίστευα πως θα γίνει μεγάλη αθλήτρια. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για την σπουδαία νίκης τους», υποστήριξε η αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας των γυναικών.
Δεν είναι λίγοι που όλες αυτές τις ημέρες αποκαλούν την Έλενα Ξενάκη «παιδί- θαύμα» : «Δεν ξέρω αν είμαι παιδί θαύμα, αυτό που ξέρω είναι ότι η ομάδα μου είναι θαύμα! Εδώ που φτάσαμε θα κερδίσουμε και αύριο. Η νίκη πλέον είναι μονόδρομος», τόνισε η φουνταριστός μας, δίνοντας το σύνθημα της νίκης στον αυριανό τελικό.
Η Έλλη Πρωτοπαπά, ένιωθε δικαιωμένη που όλες αυτές τις μέρες δήλωνε πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. «Τα καταφέραμε! Είμαστε στον τελικό. Πλέον μπροστά μας όμως έχουμε ακόμη έναν δύσκολο αντίπαλο. Η Ρωσία έχει μεγάλη παράδοση στο πόλο και διαθέτει σπουδαίες παίκτριες. Εμείς πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένες στο παιχνίδι, όπως κάναμε και με την Αμερική αλλά και με την Ολλανδία
Ευάγγελος Δουδέσης (προπονητής Εθνικής Ολλανδίας): «Το σημερινό παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Κάποια μικρά λαθάκια μας κόστισαν την νίκη. Προχωράμε, έχοντας πολύ καλές παίκτριες στις γενιές που ακολουθούν. Αναφορικά με τον αυριανό τελικό νομίζω πως η Ελλάδα είναι το ακλόνητο φαβορί. Μάλιστα θα ήθελα να αναφέρω πως η Έλενα Ξενάκη είναι η καλύτερη φουνταριστός στον κόσμο, όχι μόνο σε επίπεδο υποδομών, αλλά γυναικών».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις