Η Εθνική πόλο της Κίνας στο Βόλο

Στο Βόλο θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη η εθνική πόλο της Κίνας. Θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τον ΠΑΟΚ στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος», ενώ την ίδια ημέρα θα παίξει και η εθνική Νέων της ασιατικής χώρας με τη μικτή Βόλου. Στο ίδιο κολυμβητήριο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από την Παρασκευή έως την Κυριακή τουρνουά με τη συμμετοχή ομάδων της Α2 και της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Την τιμητική της θα έχει τις επόμενες ημέρες η υδατοσφαίριση στο Βόλο, καθώς θα διεξαχθούν παιχνίδια που είναι βέβαιο πως θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος.
Η… ατραξιόν δεν είναι άλλη από τις εθνικές της Κίνας που θα προσδώσουν διεθνές χαρακτήρα στους αγώνες της ερχόμενης Τρίτης στο κολυμβητήριο «Βασίλης Πολύμερος». Στις 7.30 μ.μ. η ομάδα των ανδρών της ασιατικής χώρας θα αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του Τσάλεντζ Καπ. Επίσης, την ίδια ημέρα η εθνική Νέων της Κίνας θα κοντραριστεί με μικτή ομάδα που θα απαρτίζεται από πολίστες των βολιώτικων συλλόγων.
Το Τσάλεντζ Καπ δεν είναι άλλο από μία συνεργασία της ΚΟΕ με την κινεζική ομοσπονδία υγρού στίβου, που περιελάμβανε την δίμηνη φιλοξενία στην Ελλάδα των ομάδων της Κίνας, που αντιμετωπίζουν σε φιλικά παιχνίδια ομάδες της Α1. Μάλιστα σε ορισμένα από αυτά έχουν ενισχύσει το κινεζικό συγκρότημα και δύο παίκτες εγνωσμένης αξίας, όπως είναι ο Κώστας Κοκκινάκης και ο Ισπανός Άλμπερτ Εσπανιόλ.
Η Κίνα, που έχει προπονητή τον Μαυροβούνιο Πέταρ Πόρομπιτς, έχει δώσει 12 ματς με αντιπάλους ελληνικές ομάδες και αυτό της ερχόμενης Τρίτης θα είναι το 13ο. Στο προηγούμενο με τον ΠΑΟΚ, στις 11 Νοεμβρίου, είχε κερδίσει με 8-5, οπότε την ερχόμενη Τρίτη ο «Δικέφαλος του βορρά» θα επιδιώξει τη φιλική ρεβάνς. Για την ασιατική ομάδα θα ακολουθήσει ένα ακόμη παιχνίδι με τη Γλυφάδα, στις 22 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Αυτό θα είναι το τελευταίο που θα δώσει στη χώρα μας.

Τουρνουά για τις ομάδες του Βόλου
Μία καλή… πρόγευση για τους αγώνες της ερχόμενης Τρίτης θα αποτελέσει το τουρνουά που θα αρχίσει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τη συμμετοχή των τριών ομάδων του Βόλου. Η Νίκη, ο Ο.Υ.Κ.Β. και ο ΟΕΑ/ΝΑΒ θα λάβουν μέρος, μαζί με τον Ν.Ο. Λάρισας και την Τρίαινα Βούλας.
Νίκη και Ν.Ο. Λάρισας προετοιμάζονται για την Α2 Εθνική κατηγορία, που θα αρχίσει στις 14 Ιανουαρίου, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες για την Β’ Εθνική, που ξεκινά τον Μάρτιο. Θα είναι μία καλή ευκαιρία για τους προπονητές να δοκιμάσουν διάφορα συστήματα και να διαπιστώσουν την αγωνιστική κατάσταση των παικτών τους αυτή την εποχή. Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το εξής:
Παρασκευή 15/12
20:30 Ο.Υ.Κ.Β.-Νίκη
21.45 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Ν.Ο. Λάρισας
Σάββατο 16/12
12.00 Τρίαινα-ΟΕΑ/ΝΑΒ
13.00 Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ο. Λάρισας
19.00 Τρίαινα-Ο.Υ.Κ.Β.
20.00 Νίκη-Ν.Ο. Λάρισας
Κυριακή 17/12
12.00 Νίκη-Τρίαινα
13.00 Ο.Υ.Κ.Β.-ΟΕΑ/ΝΑΒ
18.00 Τρίαινα-Ν.Ο. Λάρισας
19.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Νίκη

Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις