Όγδοος ο Καλανδαρίδης του ΟΕΑ/ΝΑΒ στο σκιφ στο Παγκόσμιο Κ23

Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε ο Γιάννης Καλανδαρίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 στη Βουλγαρία παίρνοντας την 8η θέση στο σκιφ. Δύο μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα.

Άτυχος στάθηκε στον προκριματικό του σκιφ ο Γιάννης Καλανδαρίδης που αν και διεκδικούσε μια θέση στην τριάδα ως τα μισά της κούρσας που πέρασε 4ος στη συνέχεια έπεσε στην 5η θέση στην οποία τερμάτισε σε 7:07.94. Έτσι ο αθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ αγωνίστηκε στον μικρό τελικό διεκδικώντας μια θέση από 7-12 σε ένα από τα πιο απαιτητικά αγωνίσματα του προγράμματος.
Τελικά ο Βολιώτης πρωταθλητής πήρε τη 2η θέση στον μικρό τελικό και 8η στη γενική. Αν και ξεκίνησε από την 5η , στο 1000άρι ήταν 4ος για να ανέβει στη συνέχεια στη 2η όπου τερμάτισε με χρόνο 7:02.16.
Πάντως πανηγυρικό ήταν φινάλε για τα ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Τα δυο γυναικεία πληρώματα της Εθνικής μας το διπλό σκιφ με τις Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου και το διπλό ελαφρύ με τις Θωμαή Εμμανουηλίδου και Μαρία Πέργουλη ανέβηκαν στο βάθρο της κορυφαίας, στη κατηγορία, διοργάνωσης κατακτώντας αμφότερα το χάλκινο μετάλλιο παρότι πολύ μικρές σε ηλικίας και με ελάχιστο χρόνο μαζί στις βάρκες.
Το πρώτο χρονικά μετάλλιο ήρθε από το διπλό το βαρύ με τις Κυρίδου-Τσαμοπούλου. Το ελληνικό πλήρωμα κάνοντας μια εκπληκτική κούρσα ήταν μπροστά ως τα 1500μ. Η αντεπίθεση όμως της Λευκορωσίας και της Ιταλίας ήταν πολύ δυνατή και κατάφεραν να κλέψουν τις δυο πρώτες θέσεις. Πολύ μεγάλκ επιτυχία για τα δυο κορίτσια που τερμάτισαν σε 7:04.97. Η Λευκορωσία πήρε το χρυσό με 7:03.88 και η Ιταλία το ασημένιο με 7:04.30 ενώ έμειναν έξω από τα μετάλλια οι ΗΠΑ που πήραν την 4η θέση με 7:06.42
«Ο τελικός ήταν πολύ δύσκολος. Είμασταν οι νεότερες στην κούρσα. Ξεκινήσαμε στην πρώτη θέση και κάναμε τον καλύτερο μας αγώνα. Είμαστε μαζί ως πλήρωμα μόλις μια εβδομάδα» ήταν οι πρώτες δηλώσεις της Αννέτας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.
Το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα ήταν και πάλι χάλκινο και ήρθε από το διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών τις Θωμαή Εμμανουηλίδου-Μαρία Πέργουλη. Τα δυο κορίτσια μας τερμάτισαν στην 3η θέση με χρόνο 7:12.32 πίσω από τη Ρουμανία (7:01.24) και την Ιταλία (7:02.32). Η ελληνική βάρκα ξεκίνησε από την 3η θέση και κατάφερε να την διατηρήσει ως τη γραμμή του τερματισμού ανεβαίνοντας πανηγυρικά στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
«Δεν ακολουθήσαμε τα αρχικά μας πλάνα αλλά μας βγήκαν κάποιες κινήσεις που κάναμε μέσα στην κούρσα. Είμαστε πολύ χαρούμενες για το αποτέλεσμα και ανυπομονούμε για το Παγκόσμιο ανδρών-γυναικών της Σαρασότα» είπε η Θωμαή αμέσως μετά το φινάλε του τελικού.
Στην 6η θέση του τελικού του σκιφ ελ βαρών τερμάτισε ο Νίνος Νικολαΐδης σημειώνοντας χρόνο 7:15.26. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν από το ξεκίνημα της κούρσας στην 6η θέση. Πρώτος τερμάτισε ο Βραζιλιάνος Μπατίστα Ούνκας σε 6:59.46.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις