Ανδρέας Τιλελής: «Επανέρχομαι πιο δυνατός»

Μπορεί κάποιες προσωπικές του «περιπέτειες» να τον κράτησαν λίγα χρόνια εκτός κωπηλασίας, όμως ο Ανδρέας Τιλελής επανήλθε στο άθλημα που τον καταξίωσε στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα και με απόλυτη προσήλωση κατάφερε μέσα σε μερικούς μήνες να φιγουράρει ανάμεσα στους κορυφαίους του Indoor Rowning και μάλιστα, να είναι ο κορυφαίος στην ηλικία του με τρία πανελλήνια ρεκόρ στο ενεργητικό του.
O Βολιώτης πρωταθλητής μίλησε στο goalpost.gr για την ολική επαναφορά του στον αθλητισμό και στην Κωπηλασία Κλειστού Χώρου:

tilelis-papaxristos«Ξεκίνησα με την κωπηλασία κλειστού χώρου τον Μάρτιο του 2017, περισσότερο για να αθληθώ παρά για να κάνω πρωταθλητισμό. Βλέποντας τη βελτίωση σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποφάσισα να προπονούμαι πιο συστηματικά και τον Μάιο έλαβα μέρος στο Athens indoor rowing cup και κατέλαβα τη 2η θέση, με διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον πρώτο. Αυτό μ’ έκανε να προπονηθώ με περισσότερο ζήλο και σοβαρότητα και μέσα σ’ ένα εξάμηνο έκανα τρία πανελλήνια ρεκόρ. Στα 500 μέτρα ο χρόνος μου είναι μέσα στους δύο καλύτερους της Ευρώπης φέτος. Επίσης έκανα ρεκόρ στα 1000 μέτρα και στα 1000 μέτρα στη σκυτάλη με τον Παπαχρήστο, ρεκόρ που έγινε στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο. Σε όλη αυτή την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μου, ως προπονητής μου, ο Αργυρός Ολυμπιονίκης Δημήτρης Μούγιος, ο οποίος με πίστεψε και με στηρίζει αδιάλειπτα σε όλα. Επίσης με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θάνο Τσόχα για τη συνεργασία μας καθώς και τον Αλέξανδρο Πεσεξίδη που μου παραχωρεί τον χώρο του για να γυμνάζομαι ».

tilelis-indoor

Ο Ανδρέας Τιλελής είχε προγραμματίσει να λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας του Λονδίνου, στο οποίο λαμβάνουν μέρος μεγάλα ονόματα του χώρου και θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο, σ’ έναν αγώνα που είχε σημαντικές πιθανότητες να διακριθεί, όμως ένας τραυματισμός τον κρατά στην Ελλάδα: «Ήμουν απόλυτα προετοιμασμένος γι’ αυτόν τον αγώνα. Είχαν βρεθεί οι χορηγοί που θα στήριζαν την προσπάθεια και για μένα θα ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να επανέλθω στις μεγάλες διακρίσεις, διακρίσεις που σε καταξιώνουν στον χώρο. Δυστυχώς όμως μία θλάση βαριάς μορφής στον ώμο, μου άλλαξαν τα σχέδια και δεν θα μπορέσω να λάβω μέρος σ’ αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας. Είναι πράγματα που συμβαίνουν στον αθλητισμό, δεν απογοητεύομαι και σκοπεύω να επανέλθω ακόμη πιο δυνατός σε επόμενους αγώνες, είτε Πανελλήνιους είτε στο εξωτερικό»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις