Στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς “σφυρίζει” η Νικολέτα Βελάνη

Στις κορυφαίες διοργανώσεις του μπιτς βόλεϊ θα “σφυρίξει” η Αλμυριώτισσα Νικολέτα Βελάνη, αποτελώντας άξια εκπρόσωπο της Μαγνησίας σ’ ένα άθλημα που πλέον περιλαμβάνεται στα Ολυμπιακά αθλήματα.

 

Το δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Μπιτς Χάντμπολ

Μεϊμαρίδης, Συρεπίσιος – Μερτινιάν, Μπεμπέτσος, Γρούμπας – Βελάνη, Αντωνίου και Ερηνάκης σε Ιταλία, Κροατία, Πολωνία και Μαυρίκιο!
Πολυμελής η Ελληνική και Κυπριακή παρουσία στις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις της άμμου (και) εφέτος το καλοκαίρι!

Ξεκινώντας από τις διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (IHF, www.ihf.info), η οποία ώρισε τον Πάνο Αντωνίου και τον Γιάννη Μεϊμαρίδη ως παρατηρητές και τους Βαγγέλη Συρεπίσιο και Μιχάλη Μερτινιάν ως διαιτητές, τόσο στους Παγκόσμιους Αγώνες (World Games, https://theworldgames2017.com/en/program-sportowy/handball/), που θα διεξαχθούν στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, τον Ιούλιο, αλλά – και το σημαντικότερο – στο Παγκόσμιο Πρωτ/μα Κ17 (http://www.ihf.info/en-us/mediacentre/news/newsdetails.aspx…), που θα διεξαχθεί στον Μαυρίκιο, επίσης τον Ιούλιο. Η σημαντικότητα αυτής της διοργάνωσης έγκειται στο γεγονός ότι σηματοδοτεί την είσοδο του beach handball στην ευρύτερη οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων, αφού αποτελεί τουρνουά πρόκρισης για τις εθνικές ομάδες που θα αγωνισθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (http://www.buenosaires2018.com/en/), το 2018, στο Μπουένος Άιρες. Να θυμήσουμε ότι η ΔΟΕ, αποφάσισε να συμπεριλάβει το beach handball στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Νέων, εκτοπίζοντας από το πρόγραμμά τους το handball σάλας και δίνοντας (;) το σήμα για την περαιτέρω ένταξή του στα αθλήματα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (EHF, http://www.eurohandball.com/news/beach-handball) ώρισε τον Γιώργο Μπεμπέτσο και τον Νίκο Ερηνάκη ως παρατηρητές και τους Γιώργο Γρούμπα και Νικολέτα Βελάνη ως διαιτητές να διευθύνουν αγώνες και στις τρεις κορυφαίες διοργανώσεις αυτής της χρονιάς: τα τελικά του ebt στην Γκαέτα της Ιταλίας, τον Μάιο (http://ebtfinalsgaeta2017.it/), το EURO K17 και το EURO ανδρών και γυναικών, τα οποία – αμφότερα – θα διεξαχθούν στο Ζάγκρεμπ, τον Ιούνιο (http://bheuro2017.com/).

Αποδεικνύεται, για μία ακόμη φορά, ότι η διαιτησία – και ιδιαιτέρως αυτή του beach handball – αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή του Ελληνικού και Κυπριακού χάντμπωλ, αφού τα στελέχη της, ορίζονται – διαχρονικώς – σε όλες τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις