Πρεμιέρα για τον ανανεωμένο Κένταυρο στην Α2 χάντμπολ

Ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας Χάντμπολ, και η ανδρική ομάδα του Κενταύρου Αγριάς που συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο εν λόγω πρωτάθλημα, θα αγωνισθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, με την ομάδα του Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων. Η Μαγνησιώτικη ομάδα θα κατέβει στο εν λόγο πρωτάθλημα με ένα ανανεωμένο προφίλ τόσο στην τεχνική ηγεσία όσο και στο ρόστερ της ομάδας. Στον πάγκο της ομάδας θα βρεθεί με αναβαθμισμένο ρόλο, ο Γιάννης Ζήκος στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ενώ ο Γιάννης Τσιάπας παραμένει για 8η συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της ομάδας έχοντας τον ρόλο του τεχνικού…

…συμβούλου.

Ανανεωμένο είναι και το ρόστερ της ομάδας καθώς είχαμε τις αποχωρήσεις και παραχωρήσεις 4 αθλητών της περσινής ομάδας. Ο Κώστας Μιμίκος όπως είναι ήδη γνωστό, παραχωρήθηκε ως δανεικός στην ομάδα του ΓΑΣ Καματερού η οποία αγωνίζεται στην Handball Premier. Ο Αστέρης Θέμης μετά από μία πολύχρονη και πετυχημένη παρουσία στη Μαγνησιώτικη ομάδα, θα συνεχίσει στην ομάδα του Ηλυσιακού, που αγωνίζεται στη Β Εθνική κατηγορία, καθώς φέτος οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του τον φέρνουν κάτοικο Αθηνών. Ο Παναγιώτης Ασαρίδης λόγω μεταπτυχιακών σπουδών είναι στην Μεσσήνη της Ιταλίας, και θα αγωνισθεί φέτος στη τοπική ομάδα Μεσίνα, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα τη Α2 της Ιταλίας, για να γίνει ο δεύτερος παίκτης της ομάδας του Κενταύρου, μετά τον Ορφέα Ανδρέου που αγωνίζεται σε ξένο πρωτάθλημα. Στην προετοιμασία της ομάδας δεν συμμετέχει μέχρι τώρα και ο Δημήτρης Νούλης (αν και παραμένει στο δυναμικό του Κενταύρου Αγριάς), ο οποίος για προσωπικούς λογους είναι κάτοικος Αθήνας. Στο ρόστερ της ομάδας έχουν προστεθεί ο Σπύρος Κρανιώτης, οποίος παραχωρήθηκε ως δανεικός από την ΑΕΚ, και ο Γιάννης Πιππής (ελεύθερος από τον Εύρυτο Βόλου), ενώ επανέρχεται ο Νίκος Καποτάς. Επίσης το ρόστερ συμπληρώνεται με νεαρούς αθλητές που προωθούνται από την εφηβική ομάδα του συλλόγου.

Το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από τους: Αρβανιτίδης Θάνος, Δρενοβιάδης Θωμάς, Ζωναρόπουλος Παναγιώτης, Καποτάς Νικόλαος, Καρανάσιος Κων/νος, Καραπαναγιωτίδης Ιωάννης, Κρανιώτης Σπύρος, Κρατήρας Διονύσης, Κουρίδης Αναστάσιος, Μακρής Χρήστος, Μάνο Αλέξανδρος, Μηλιόρδος Δημήτρης, Μιχαηλίδης Ηλίας, Οικονόμου Ηρακλής, Πιπής Ιωάννης, Σαμαράς Γεώργιος.

Η προετοιμασία της ομάδας έχει ξεκινήσει από τις 28 Αυγούστου με τους τεχνικούς της ομάδας να επενδύουν αρκετά στη φυσική κατάσταση των παικτών της. Η έλλειψη φιλικών είναι για άλλη μία χρονιά το βασικό πρόβλημα της Μαγνησιώτικης ομάδας. Με ένα ανανεωμένο ρόστερ έχει σαν στόχο την παραμονή στη κατηγορία, σε έναν όμιλο όπου συμμετέχουν 11 ομάδες, με την πρώτη (μετά τη διαδικασία των play – off) να προβιβάζεται στη μεγάλη κατηγορία και τις τρεις τελευταίες να υποβιβάζονται στη Β Εθνική κατηγορία. Οι ομάδες που συμμετέχουν στον όμιλο είναι: Ακαδημία Πάτρας, Άρης Νικαίας, Βριλήσσια, Έσπερος Καλλιθέας, Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, Κένταυρος Αγριάς, Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων, Νηρέας Χαλανδρίου, Ολυμπιακός Κερατσινίου, Ο.Φ.Ν. Ιωνίας, Ποσειδώνας Λουτρακίου, με τις ομάδες των Βριλησσίων και της Νίκαιας να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο αγώνας της πρεμιέρας με τον Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων παρουσιάζεται αρκετά δύσκολος για την ομάδα του Κενταύρου, καθώς θα αγωνισθεί εναντίον ενός φιλόδοξου αντιπάλου, που έχει σαν στόχο τη φετινή χρονιά, την συμμετοχή στα play – off ανόδου. Η ομάδα της Μαγνησίας, θα ταξιδέψει στην Αθήνα και με αρκετές ελλείψεις (Κρατήρας, Αρβανιτίδης, Ζωναρόπουλος, Μάνο). Στόχος βέβαια των παικτών της, όπως κάθε φορά, είναι η καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα παιχνίδι βέβαια που είναι και το πρώτο (φιλικό και επίσημο) της ανανεωμένης ομάδας του Κενταύρου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις