Καταστροφή για Φέτελ, αγκαλιάζει το πρωτάθλημα ο Χάμιλτον

Καταστροφικά για τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τη Ferrari και ιδανικά για τον Λιούις Χάμιλτον και τη Mercedes εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες για το Grand Prix της Μαλαισίας.

Ο Γερμανός πιλότος αντιμετώπισε ηλεκτρικό πρόβλημα στον τελευταίο γύρο ελεύθερων δοκιμών με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή κινητήρα πριν τις κατατακτήριες, ωστόσο η νέα μονάδα δεν έβγαλε πάνω από μισό γύρο στην Q1 και από τη στιγμή που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε γύρο εγκαίρως θα αρχίσει τελευταίος τον αυριανό αγώνα.

Ο Λιούις Χάμιλτον εκμεταλλεύτηκε την περίσταση και παρά την απογοητευτική παρουσία του στις ελεύθερες δοκιμές κατέκτησε την pole position και έχοντας και το +28 από τον Φέτελ προβάρει ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν με τη δεύτερη Ferrari ακολούθησε, τις δύο επόμενες θέσεις πήραν οι Red Bull των Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο, ενώ πέμπτος ήταν ο Βαλτέρι Μπότας, με τη δεκάδα να συμπληρώνεται από Οκόν, Βαντούρνε, Χούλκενμπεργκ, Πέρες και Αλόνσο.

Πέραν του Φέτελ, εκτός στην Q1 έμειναν οι Γκροζάν, Μάγκνουσεν, Βερλάιν και Έρικσον, ενώ από την Q2 δεν επιβίωσαν οι Γκασλί, Σάινθ, Στρολ, Πάλμερ και Μάσα.

inner

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις