Απειλεί να αποχωρήσει από τη Formula 1 η Ferrari!

Νέες απειλές από τη Ferrari για πιθανή αποχώρηση από τις πιστές της F1, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2020. O πρόεδρος της Scuderia, Σέρτζιο Μαρκιόνε κάνει λόγο γαι σημαντικέςς διαφωνίες στον τομέα των PU του 2021 και της φύσης του σπορ, κάτι που ενδέχεται να φέρει… εξελίξεις αναφορικά με την παρουσία της Ferrari στη Formula 1. 

«Η Liberty έχει καλές προθέσεις σε αυτό το ζήτημα, όπως το γεγονός ότι θέλει να μειώσει τα έξοδα των ομάδων, κάτι που πιστεύω ότι είναι καλό. 

Υπάρχουν όμως κι ορισμένα πράγματα με τα οποία δε συμφωνούμε. Ένα εξ αυτών είναι το γεγονός ότι η έλλειψη μοναδικότητας των powertrain δεν θα αποτελεί ένα κίνητρο για την επακόλουθη μοναδικότητα των συμμετεχόντων. Δεν θεωρώ πως αυτή η ιδέα θα πάει μπροστά.

Το γεγονός ότι τώρα διαφωνούμε με την στρατηγική ανάπτυξη αυτού του πράγματος, και το ότι βλέπουμε πως το 2021 το σπορ θα έχει άλλο αέρα, θα οδηγήσει τη Ferrari να πάρει ορισμένες αποφάσεις.

Κατανοώ ότι η Liberty ίσως να σκέφτηκε όλα αυτά όταν παρουσίαζε τις προτάσεις της, αλλά πιστεύω πως πρέπει να γίνει απολύτως σαφές πως, αν δεν δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες, τα αποτελέσματα των οποίων θα ωφελήσουν τη Ferrari στη διατήρηση του brand της, στην αγορά και στην ενδυνάμωση της ξεχωριστής θέσης που αυτή κατέχει, η Ferrari δεν θα συμμετάσχει», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις