«Από τους κορυφαίους αγώνες στην Ελλάδα το “Rally Κένταυρος”»

Με τον τίτλο του Πρωταθλητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία FST2 του πρωταθλήματος Αναβάσεων και ως αθλητής της Λ.Α. Βόλου, o Αντώνης Σταφυλοπάτης δεν θα μπορούσε να λείπει από το 36ο “Αegean ΚΑΡΑΛΗΣ” RALLY ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, έναν αγώνα που ίδιος τον κατατάσσει στην κορυφή των αγώνων στην ελληνική επικράτεια. Μπορεί ο αγώνας να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον ίδιο, καθώς δεν μετέχει στον θεσμό του Κυπέλλου Ασφάλτου, όμως τίποτα δεν θα μπορούσε να τον κρατήσει μακριά από τις ειδικές του αγαπημένου του Πηλίου. Άλλωστε τιμά με την παρουσία του όλους τους αγώνες (ράλλυ και αναβάσεις) της Θεσσαλίας.

Ο Αντώνης Σταφυλοπάτης μίλησε για τον αγώνα στο goalpost.gr χαρακτηρίζοντάς τον μοναδικό καθώς λόγω συγκυριών πραγματοποιείται σε μία περίοδο που ο Βόλος είναι γιορτινά στολισμένος και οι όμορφες εικόνες θα ταξιδέψουν τόσο εντός όσο κι εκτός ελληνικής επικράτειας

Η μεταβλητότητα του καιρού αυτή τη χρονική περίοδο πιθανόν να στάθηκε ανασταλτικός παράγοντας για αρκετούς υποψήφιους συμμετέχοντες

“Ελπίζω πως την Κυριακή ο καιρός θα είναι καθαρός, δηλαδή δεν θα βρέξει και δεν θα έχει ομίχλες, κυρίως στις διαδρομές Καράβωμα και Κισσό γιατί συνήθως η Αλυκόπετρα δεν βγάζει. Ο αγώνας έχει πάρα πολύ δυνατές συμμετοχές. Μπορεί να είναι 37 αλλά στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι κορυφαίες. Πολύ καλά αγωνιστικά, πολύ καλοί οδηγοί.

Είναι ένας τελικός κι έχει άλλη αίγλη. Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί από αυτούς που δεν δήλωσαν συμμετοχή, το έχουν μετανιώσει. Η μεταβλητότητα των καιρικών συνθηκών απέτρεψε πολλούς να δηλώσουν συμμετοχή. Όταν για να τρέξεις πρέπει να παραγγείλεις τα λάστιχά σου και λόγω των καιρικών συνθηκών είσαι αναγκασμένος να έχεις δύο και τρεις τετράδες, τότε το κόστος ανεβαίνει κατά πολύ. Μην ξεχνάμε ότι μετά δεν υπάρχει άλλος αγώνας για να αποσβέσεις το κόστος”

Για τις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου στην Κουκουράβα

“Είναι σημαντικό ότι υπήρξε μέριμνα ώστε να πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά όμως όπως δείχνουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις θα γίνουν σε βρεγμένο οδόστρωμα”.

Για την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα στην Παραλία του Βόλου, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 19:00

“Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα είναι στο κεντρικότερο σημείο του Βόλου και μάλιστα δύο μόλις μέρες μετά την επίσημη φωταγώγηση της πόλης για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Είναι ίσως η πρώτη και πιθανόν η τελευταία φορά που συνδυάζονται και τα δύο αυτά γεγονότα καθώς δεν συνηθίζεται αγώνας ράλλυ να γίνεται αυτή την περίοδο. Αυτό συνέβη λόγω κάποιων αναβολών προηγούμενων αγώνων. Είναι σίγουρα κάτι συνολικά πολύ ωραίο”

Για τη συμμετοχή του στον αγώνα

“Εγώ δεν μετείχα φέτος στο θεσμό, μετείχα στις Αναβάσεις, όμως λόγω ότι γίνεται στην περιοχή και πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους αγώνες της χρονιάς, δεν θα μπορούσα να μη δηλώσω συμμετοχή. Για μένα το Ράλλυ Κένταυρος είναι ίσως ο καλύτερος αγώνας ράλλυ σε όλη την Ελλάδα. Λατρεύω και το Πήλιο, οπότε με όλους αυτούς τους λόγους δεν θα μπορούσα να μείνω μακριά. Κλείσαμε κι ένα δυνατό αυτοκίνητο και θα τρέξουμε για την ευχαρίστησή μας”

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις