Κρατάει το τρίποντο και συνεχίζει

Ο Ολυμπιακός Βόλου χωρίς να πιάσει τα στάνταρ της απόδοσης που έχει συνηθίσει τους φίλους του στα τελευταία παιχνίδια κέρδισε τον Φωκικό με σκορ 1-0, πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της 2ης θέσης του πρωταθλήματος του Βορείου Ομίλου της Football League. To τέρμα που έκρινε και τον νικητή της αναμέτρησης πέτυχε ο Ζόραν Μπαλντοβαλίεφ στο 23ο λεπτό, όταν ο Θέος δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο, με τον Σκοπιανό να παίρνει το ριμπάουντ και σε ανυπεράσπιστη εστία να μη δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

4-2-3-1 για τον Ελευθερόπουλο

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, τοποθετώντας τον Ρίζο κάτω από τα γκολπόστ, τον Μπουτζίκο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Καρρά στο δεξί, Μπάρμπα και Ιντζίδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Τριανταφυλλάκο και Κυζιρίδη στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης τον Μπιτάνγκ, στην αριστερή τον Μπεριάν, σε ρόλο οργανωτή τον Θέο και επιθετική αιχμή τον Μπαλντοβαλίεφ.

Με τον συνήθη ύποπτο

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Οι ερυθρόλευκοι, ωστόσο, έκαναν εύκολα το λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής, μένοντας μακριά από τον καλό εαυτό τους.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήρθε στο 13ο λεπτό όταν ο Μπαλντοβαλίεφ έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Φωκικού, με την μπάλα να περνά δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι του Αμουτζάκη. Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου ο Ολυμπιακός Βόλου απείλησε και πάλι με κεφαλιά του Θέου, μετά από σέντρα του Κυζιρίδη, που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Αμουτζάκης. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπαλντοβαλίεφ να πιάσει κεφαλιά από πλεονεκτική θέση με την μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 23′ η βολιώτικη ομάδα έλυσε τον γόρδιο δεσμό με τον Μπαλντοβαλίεφ να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και να μην δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στο βάθος της ανυπεράσπιστης εστίας του Φωκικού. Η φάση ξεκίνησε με τον Σκοπιανό να βγάζει τετ α τετ τον Θέο με τον Αμουτζάκη, το πορτιέρο των φιλοξενούμενων να λέει «όχι» αποκρούοντας προσωρινά, όμως ο επερχόμενος Μπαλντοβαλίεφ άνοιξε εύκολα το σκορ, γράφοντας το 1-0.

Το γκολ ανάγκασε τους παίκτες του Φωκικού να ανοίξουν το παιχνίδι τους με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να βρουν περισσότερους διαδρόμους προς την εστία του Αμουτζάκη και να απειλήσουν με δεύτερο τέρμα. Έτσι στο 35′ ο Κυζιρίδης πέρασε κάθετη πάσα στον Θέο, ο οποίος επιχείρησε μονοκόματο σουτ στην κίνηση με τον Αμουτζάκη να αποκρούει και πάλι σωτήρια. Τρία λεπτά αργότερα ο Κυζιρίδης από δημιουργός προσπάθησε να γίνει εκτελεστής, επιχειρώντας να «κρεμάσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα χωρίς επιτυχία καθώς η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Φωκικός στο 39′ σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις του στα καρέ του Ολυμπιακού απείλησε με σουτ του Καλλέργη, με την μπάλα να περνά άουτ. Οι «Βολιώτες» απάντησαν στην ευκαιρία του Φωκικού με τον Αμουτζάκη να μπλοκάρει ψηλά πριν η μπάλα μετά από τη σέντρα του Μπουτζίκου από τα αριστερά φτάσει στον αμαρκάριστο Μπαλντοβαλίεφ που είχε πάρει θέση στο δεύτερο δοκάρι. Παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων το σκορ παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου στο 1-0.

Αγχώθηκε αλλά τέλος καλό όλα καλά

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να «καθαρίσει» το ματς και να μην αφήσει περιθώρια στον αντίπαλο να …σκεφτεί το θετικό αποτέλεσμα. Στο 58′ οι ερυθρόλευκοι έφτασαν μία ανάσα από το 2-0, όμως στη σέντρα του Μπουτζίκου από αριστερά, ο Μπαλντοβαλίεφ βρέθηκε σε θέση βολής όμως σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Φωκικού. Στην επαναφορά ο Μπάρμπας αστόχησε από πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Αμουτζάκη.

Όσο ο Ολυμπιακός Βόλου δεν σημείωνε το τέρμα που θα κλείδωνε τη νίκη, τόσο το άγχος μεταφέρονταν στους ποδοσφαιριστές του. Έτσι στο 64΄οι παίκτες του Φωκικού λίγο έλειψαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Μπάρμπας δεν έδιωξε όπως θα επιθυμούσε, ο Χαλιώτης έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε από μέσα αριστερά για να αποκρούσει σωτήρια ο Ρίζος. Στο 75ο λεπτό ο Μπαλντοβαλίεφ απείλησε με δεύτερο προσωπικό την αντίπαλη εστία όμως του σουτ που επιχείρησε σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Φωκικός βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Μεγάλος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τριανταφυλλάκου, τροφοδότησε τον Μπολμποσιάν, με τον επιθετικό του φιλοξενούμενων να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκε στονΟλυμπιακό Βόλου με τον Αμουτζάκη στο 84′ να διώχνει με υπερένταση την κεφαλιά του Μπάρμπα μετά από κόρνερ του Μπιτάνγκ.

Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα κύλησαν χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Ολυμπιακό να προσθέτει ένα ακόμα πολύτιμο τρίποντο στο ενεργητικό του και να συνεχίζει από θέση ισχύος για την κατάληψη της 2ης θέσης του βορείου ομίλου.

Κίτρινες: 28′ Κασνέτσης, 57΄Ντάμπος, 70′ Κυζιρίδης, 77′ Μπιτάνγκ

Σκόρερ: 23′ Μπαλντοβαλίεφ

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Δ. Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Καρράς, Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Ιντζίδης, Τριανταφυλλάκος, Κυζιρίδης (70′ Μακρυδημήτρης), Μπιτάνγκ, Θέος, Μπεριάν, Μπαλντοβαλίεφ (88′ Διαμαντόπουλος)

Φωκικός (Α. Μανέτας): Αμουτζάκης, Καλλέργης, Ντάμπος (60′ Ντάφλας), Ευαγγελιδάκης, Μαρκάκης, Χαλιώτης (80′ Ζαρκάδας), Μεγάλος, Ντούνης (90′ Κυριακάκης), Κασνέτση, Χαντάκιας, Μπολμποσιάν

Διαιτητές
Διαιτητής: Ανδρέας Καραλιόλιος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Κ. Κωνστάντιος (Εύβοιας), Γ. Πασχαλίδης (Εύβοιας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις