Μπορεί η Εθνική να πάει στα μπαράζ χωρίς να κερδίσει το Γιβραλτάρ;

Η Εθνική μας ομάδα παίζει στις 9.45 απόψε με το Γιβραλτάρ και χρειάζεται τη νίκη για να μπει στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Ή μήπως όχι;
Τι θα γίνει σε περίπτωση που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέσει θύμα της μεγαλύτερης έκπληξης στην ιστορία του και δεν καταφέρει να φτάσει στη νίκη κόντρα στους ερασιτέχνες αντιπάλους του;

Κι, όμως, η Εθνική μας και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να πάει στα μπαράζ, υπό μία προϋπόθεση. Να μην κερδίσει η Βοσνία στην Εσθονία.
Σε αυτή την περίπτωση εμείς που τώρα έχουμε 16 βαθμούς θα μείνουμε πάνω από τους Βόσνιους, που έχουν 14 και στην ειδική βαθμολογία δεν θα έχει αλλάξει τίποτα. Το αποψινό μας ματς δεν προστίθεται σε αυτή, θα έχουμε και πάλι 13 βαθμούς κι επομένως θα είμαστε πάνω από την Σλοβακία που έχει 12.
Αν τώρα η Βοσνία κάνει το διπλό και εμείς γκελάρουμε, τότε θα είμαστε σίγουρα 3οι, αφού οι Βόσνιοι υπερτερούν και στη διαφορά τερμάτων στην περίπτωση ισοβαθμίας (έχουν +10, έναντι +7 της Εθνικής μας). Ωστόσο, και τότε δεν θα έχουν κερδίσει τίποτα, αφού στην ειδική βαθμολογία θα έχουν 11 πόντους, θα είναι οι χειρότεροι 2οι και επομένως αυτοί που θα πανηγυρίζουν θα είναι οι Σλοβάκοι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις