«Αν δεν πάμε στο ΕURO θα αποσυρθώ…»

O στόχος της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ δεν επετεύχθη και η προσοχή στρέφεται στα προκριματικά του ΕURO 2020, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να τονίζει ότι αν δεν προκριθεί η Εθνική ο ίδιος θα αποσυρθεί.

«Ναι μεν γίναμε και πάλι ομάδα, αλλά αποτύχαμε να βρεθούμε σε δεύτερη σερί μεγάλη διοργάνωση. Το EURO του 2020 θα είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους μας, ειδικά τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν καταφέρουμε να πάμε και σε τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση, εγώ προσωπικά θα αποσυρθώ από την Εθνική. Δεν υπάρχουν ”συγγνώμη” και ”δεν πειράζει”. Φταίμε εμείς οι παίκτες πρώτοι, αλλά φταίει και ο προπονητής», ανέφερε ο στόπερ της Ντόρτμουντ.
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Τοροσίδης εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει στον πάγκο ο Μίκαελ Σκίμπε, λέγοντας σχετικά: «Εύχομαι να μείνει. Το έχω πει και στη διοίκηση και στους παίκτες. Αυτός μας ένωσε».
Και πρόσθεσε: «Δεν το λέω για να δικαιολογηθώ. Οσοι παίζουν ποδόσφαιρο το καταλαβαίνουν. Δεν είμαι τόσο νέος όσο παλαιότερα. Υπάρχουν και οι ψυχικές δυνάμεις. Θα μπορούσα να ήμουν καλύτερος.
Μένω στον αποκλεισμό. Ο στόχος ήταν η πρόκριση. Βάζω πάντα υψηλούς στόχους. Για μένα είναι αποτυχία που δεν περάσαμε στο Μουντιάλ. Αν θέλουμε να λέμε πως είμαστε μεγάλη ομάδα, είναι αποτυχία. Μπορεί να κάναμε έναν καλό όμιλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι μία κακή παρένθεση.
Το σκεπτικό μου είναι να είμαι στην Εθνική, παίζω δεν παίζω. Και να μην παίζω στα προκριματικά της επόμενης φάσης, θα είμαι διαθέσιμος. Η Εθνική είναι πάνω από όλα. Δεν υπάρχουν εγωισμοί».
Τέλος, ο Ζέκα είπε: «Νομίζω πετύχαμε να κλείσουμε με ψηλά το κεφάλι. Ήταν αυτό που θέλαμε και μόνο περηφάνια μπορεί να έχω γι’ αυτή την ομάδα. Τα δώσαμε όλα, προσπαθήσαμε, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να δουλέψουμε για να πάμε στο EURO 2020.
Το καταφέραμε να γίνουμε και πάλι ομάδα. Είμαστε όλοι μαζί, δουλεύουμε για να κερδίσουμε για να πάμε στο Μουντιάλ και στο Euro κάποιες φορές δεν μπορούμε, αλλά είμαστε ομάδα και θα μείνουμε οικογένεια.
Όνειρο για μένα. Ήταν η πρώτη μου φορά στην Εθνική, τελείωσε το όνειρο να πάω στο Μουντιάλ, αλλά ξεκινάει ένα άλλο όνειρο για εμένα, να βρεθώ στο EURO 2020».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις