Ο Χρ. Σαπουνας στo προπονητικό τιμ διοργάνωσης της FSV MAINZ 05

Ο Τεχνικός Διευθυτής του Ερμή, κ. Χρόνης Σαπουνάς, θ’ αποτελέσει μέλος του προπονητικού τιμ έμπειρων προπονητών ξένων κι Ελλήνων, που θα συνθέτουν την προπονητική ομάδα στo Camp ανεύρεση ταλέντων, που διοργανώνει η ομάδα Μάιντζ, με την επωνυμία “ID camp – 1. FSV Mainz 05 & Schächter Management Try out, και αφορά νεαρούς ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Αναλυτικότερα…

από την Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2018 έως και την Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018, η νεανική καρδιά της MAINZ 05 και της Schächter Management, θα χτυπά σε Ελληνικούς ρυθμούς, αφού τα ταλέντα της Ελλάδος θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους και να κερδίσουν ένα εισιτήριο, για την ομάδα της Μάιντς, αλλά και για άλλες Γερμανικές ομάδες.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νεαροί ποδοσφαιριστές, από 10 έως 19 ετών.
Η διοργανώτρια εταιρία Euro Sports Football Activities (E.S.F.A.) γνωστοποίησε πως, ελάχιστες θέσεις έχουν απομείνει σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
Ο Pablo De Blasis μιλά για το ID Camp MAINZ 05 & της Schächter Management Try Out
Ο ποδοσφαιριστής της Μάιντς, Pablo De Blasis μίλησε για τη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης, καλώντας τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και να διεκδικήσουν μια θέση στην Bundesliga.

Οι στόχοι των δοκιμαστικών
Οι στόχοι που έχει θέσει η Euro Sports Football Activities για το τριήμερο των δοκιμαστικών Παρασκευή 05 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 είναι :

Επιλογή ποδοσφαιριστή/ων (από όλα τα ηλικιακά Groups), που θα να μεταβεί/ούν για 7 μέρες απευθείας στην 1.FSV MAINZ 05, στα αγωνιστικά τμήματα του ηλικιακού τους γκρουπ και θα διεκδικήσουν την μόνιμη ένταξή τους, έως και ένα συμβόλαιο.
Επιλογή του/ων καλύτερου/ων ποδοσφαιριστή/ων (από όλα τα ηλικιακά Groups), που θα να μεταβεί/ούν για 7 μέρες απευθείας στις συνεργαζόμενες ομάδες με την Schächter Management GmpH (Karlsruhe SC, SV Sandhausen, SPVGG Greuther Furth, SVG Darmstadt 98,FC Kaiserslautern, 1899 Hoffenheim, FSV Offenbach, FC 08 Homburg, κ.α.) στα αγωνιστικά τμήματα του ηλικιακού τους γκρουπ και θα διεκδικήσουν την μόνιμη ένταξή τους, έως και ένα συμβόλαιο.
Επιλογή δεκαπέντε (15) ποδοσφαιριστών (2004 – 2005) και δεκαπέντε (15) ποδοσφαιριστών (2002 – 2003), που θα μεταβούν στη Γερμανία στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου και θα αγωνιστούν σε τουρνουά ποδοσφαίρου, με μεγάλες ομάδες της Bundesliga 1 & 2. Το συγκεκριμένο τουρνουά ποδοσφαίρου αποτελεί πόλο έλξης και θα παρακολουθήσουν σκάουτερ όλων των μεγάλων ομάδων και θα διεκδικήσουν την μόνιμη ένταξή τους, έως και ένα συμβόλαιο.
Επιλογή τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών (2007 – 2008), που θα μεταβούν στη Γερμανία και θα ενσωματωθούν στην «Elite team» (καλύτεροι ποδοσφαιριστές από Ευρώπη, Καναδά ) και θα αγωνιστούν στο «U10 Sparkasse Cup 2018», με μεγάλες ομάδες της Bundesliga 1 & 2.
Το συγκεκριμένο τουρνουά ποδοσφαίρου αποτελεί πόλο έλξης για τους σκούτερ όλων των μεγάλων συλλόγων, ενώ στη διοργάνωση θα παρευρίσκονται σημαίνοντα πρόσωπα του ελληνικού αλλά και του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Εργομετρικά από το Γιάννη Κωτσή
Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ειδικευμένες εργομετρικές μετρήσεις, υπό των οδηγιών του κ. Γιάννη Κωτσή, MSc Διατροφής Αθλουμένων, Υποψήφιος Διδάκτωρ Βιοχημείας, Διαιτολογίας – Διατροφής, Head of Human Performance Lab, ABH Medical Group. Με αυτό τον τρόπο οι νεαροί αθλητές θα επιτύχουν τη μέγιστη απόδοσή τους.

Ο Εργοφυσιολογικός Έλεγχος θα αφορά τις εξής μετρήσεις:
1. Ανάλυση Σύστασης σώματος και Σωματομετρικά χαρακτηριστικά (Ύψος, Βάρος,
Ποσοστό λίπους σώματος με βάση την τεχνική της δερματοπτυχομέτρησης,
Δείκτης Μάζας Σώματος)
2. Αξιολόγηση Αλτικότητας μέσα από την εκτέλεση άλματος από ημικάθισμα και
από όρθια θέση (Squat Jump vs Countermovement jump), όπως επίσης και
μονοποδικά, σε αριστερό και δεξί πόδι.
3. Aξιολόγηση Ταχύτητας-Επιτάχυνσης (5m, 10m, 20m)
4. Τεστ ευκινησίας (5-10-5, agility testing), με σκοπό την αξιολόγηση της επίδοσης
του αθλητή στις αλλαγές κατεύθυνσης.
*Οι δύο παραπάνω δοκιμασίες πραγματοποιούνται με τη χρήση φωτοκυττάρων
5. Δοκιμασία Μέγιστης Πρόσληψης Οξυγόνου. Προσδιορισμός του επιπέδου
φυσικής κατάστασης των αθλητών μέσα από την εκτέλεση του YoYo Intermittent Test
6. Ευλυγισιομετρία. Αξιολόγηση της ευλυγισίας των αθλητών μέσα από την
επίδοσή τους στο Sit and Reach Test

Το προπονητικό team της διοργάνωσης
Τη διοργάνωση θα πλαισιώσει ένας σημαντικός αριθμός έμπειρων προπονητών,ξένων αλλά και Ελλήνων. Οι τεχνικοί που θα συνθέτουν την προπονητική ομάδα είναι οι:
Rony Wendel, Sebastian Schächter, Florian Müller, Alexander Gotzs, David Müller, Γιώργος Κακούσιος, Jozef Wandzik, Ηλίας Καρακώστας, Δημήτριος Δαής, Βασίλης Λώλος, Χρόνης Σαπουνάς και Πασχάλης Παυλίδης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις