Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «Αθλητικό Καλοκαίρι»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε για 12η συνεχή χρονιά από την Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου το πρόγραμμα «Αθλητικό Καλοκαίρι».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τα παιδιά της πόλης μας δίνοντας τους την ευκαιρία να συνδυάσουν αθλητισμό, παιχνίδι, ψυχαγωγία και δημιουργικότητα. Σε διάρκεια δύο εβδομάδων, από το πρωί έως το μεσημέρι οι μικροί πρωταγωνιστές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε αθλήματα που τυχόν δεν γνώριζαν ότι καλλιεργούνταν στο Βόλο από τοπικούς συλλόγους.

Τα αθλήματα που παρουσιάστηκαν στα παιδιά με την συμμετοχή των συλλογών και των καθηγητών Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ήταν τένις, μπάσκετ, τζούντο, στίβος, παραδοσιακοί χοροί, πάλη, ιστιοπλοΐα, σκάκι, τάε κβοντό, κολύμβηση, ρυθμός & μουσική, καράτε, ποδηλασία, water polo, κυκλική προπόνηση, σκοποβολή, τοξοβολία, χειροσφαίριση, κανόε, καγιάκ, κωπηλασία.

Εκτός από τα αθλήματα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βιβλιοθήκες της πόλης μας (την κεντρική η οποία βρίσκεται στο κτήριο Σπίρερ & στην Νέα Ιωνία η οποία βρίσκεται Καραμπατζάκη-Αναπαύσεως) όπου παρακολούθησαν ένα σύνολο εκπαιδευτικών δράσεων σχετικά με το βιβλίο από το προσωπικό της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ δήμου Βόλου.

Επίσης τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας απέναντι από την Παναγία Γορίτσης Βόλου όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσου το Flying Fox (εναέρια κεκλιμένη κατάβαση).

Η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ γνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά των αθλητικών σωματείων και με αίσθημα ευθύνης απέναντι τους ευχαριστεί για ακόμη μια χρόνια για το άριστο επίπεδο συνεργασίας με τα στελέχη της Διεύθυνσης. Αναλυτικά τα σωματεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν: Όμιλος Φίλων Τζούντο, Γ.Σ. Νίκη Βόλου (στίβος), Ν.Ο.Β.Α. (ιστιοπλοΐα, κολύμβηση ,κανόε, καγιάκ, κωπηλασία) , Ολυμπιακός Βόλου (κολύμβηση & πάλη), Σκακιστική Ένωση Βόλου, Νικόμαχος Βόλου (Taekwondo), Α.Σ.Πήγασος Βόλου (Karate), Γυμναστική Ένωση Βόλου (ρυθμός & μουσική), Ο.Υ.Κ. Βόλου(κολύμβηση & water polo), Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου(σκοποβολή & τοξοβολία), Κένταυρος Αγριάς (χειροσφαίριση), Α.Σ.Β. Υδάτινος Κόσμος(κολύμβηση), Α.Ο.Δελφίνια Βόλου (κολύμβηση), Αθλητική Ακαδημία Άτλας Βόλου (στίβος) , Αθλητικός Όμιλος Μαγνησίας (στίβος) , Α.Σ. Αιχμή Μαγνησίας (ξιφασκία & taekwondo), Κέντρο Ιππασίας Βόλου, Ιππικός Όμιλος ΙπΟΤΗΣ, «Αργώ» Αθλητικός Σύλλογος Beach & volleyball Βόλου .

Τελειώνοντας η Διεύθυνση Αθλητισμού, θέλει να ευχαριστήσει την COCA-COLA 3E για την ευαισθησία της και συνεργασία όλα τα χρόνια, όσον αφορά στην χορηγία των απαιτούμενων νερών και χυμών τα οποία και δίνονταν στα παιδιά σε καθημερινή βάση, καθώς επίσης και τα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. για την διάθεση εγκαταστάσεων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπου ήταν η έδρα και η αφετηρία των ομάδων.

Η Δ/νση Αθλητισμού εύχεται καλό καλοκαίρι σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ
Υπεύθυνος Αθλητισμού

ΚΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ