Νέο… Μπατακλάν στην Κωνσταντινούπολη

Με κακούς οιωνούς ξεκίνησε το 2017 και βύθισε στο πένθος την Τουρκία μετά από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη που απέφερε δεκάδες νεκρούς. Όλα έγιναν σε νυχτερινό κέντρο, όπου οι παρευρισκόμενοι γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους.

Συνολικά 39 άτομα έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα από την επίθεση και επιπλέον 69 τραυματίστηκαν, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε ανυποψίαστους θαμώνες νυχτερινού κέντρου.
Όλα έγιναν το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς, ενώ ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν υποστήριξε ό,τι ο ένοπλος πυροβόλησε έναν αστυνομικό, ο οποίος ήταν μόλις 21 ετών και βρισκόταν στην υπηρεσία 10 μήνες, και έναν πολίτη προτού εισέλθει στη ντισκοτέκ που βρίσκεται στη συνοικία Ορτακιόι ακριβώς δίπλα από τον Βόσπορο.
Το τηλεοπτικό δίκτυο «NTV» ανέφερε πως αρκετοί από τους θαμώνες πηδούσαν από το παράθυρο για να γλιτώσουν από τα πυρά του δράστη, που ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης.
Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το μακελειό, ενώ γίνεται έρευνα για το εάν ο ένοπλος είχε συνεργό.
Οι πρώτες σελίδες των εγχώριων συλλόγων στο διαδίκτυο δεν φιλοξενούν τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος, αλλά αναφέρονται στο μακελειό.
Στην ντισκοτέκ υπολογίζεται πως βρίσκονταν εκείνη την ώρα 700 με 800 άτομα, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.
Όπως μεταδίδει η «Daily Mail», κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο δράστης άναψε καπνογόνο και ξαναγέμισε το καλάσνικόφ του με απόλυτη ψυχραιμία, συνεχίζοντας να πυροβολεί αδιακρίτως.
Οι τουρκικές αρχές έχουν σταματήσει την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, ακολουθώντας την τακτική ενημέρωσης που ακολουθούν σε τέτοιες περιπτώσεις, υποστηρίζοντας πως κάθε είδους πληροφορία μπορεί να σκορπίσει τον πανικό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις