Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στον κόσμο

Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι ή ΛεΜπρον Τζέιμς είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο για το 2016; Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετική για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους. Ο Ρονάλντο κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη «βασίλισσα» και το EURO με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας και αναδείχθηκε τόσο από το γαλλικό περιοδικό «France Football», όσο και από την FIFA κορυφαίος παίκτης στον κόσμο.

Ο Κριστιάνο κέρδισε άλλη μια πρωτιά το 2016. Αυτή του πιο ακριβοπληρωμένου αθλητή στον κόσμο, όπως προκύπτει από το «Forbes».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του γνωστού περιοδικού, ο Πορτογάλος είχε έσοδα που έφτασαν τα 88 εκατομμύρια δολάρια την χρονιά που μας πέρασε. Δεύτερος σε αυτή τη λίστα είναι ο… αιώνιος αντίπαλός του, ο Λιονέλ Μέσι, με ετήσια έσοδα 81,4 εκατομμύρια ευρώ και τρίτος ο ΛεΜπρον Τζέιμς με 77,2 εκατομμύρια δολάρια.
Όσον αφορά τα έσοδα του Ρονάλντο, τα 56 εκατομμύρια προέκυψαν από μισθούς του και τα υπόλοιπα 32 εκατομμύρια από συμφωνίες με χορηγούς.
Η πρώτη δεκάδα των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών για το 2016 (τα ποσά σε εκατομμύρια δολάρια):
1. Κριστιάνο Ρονάλντο – ποδόσφαιρο – 88
2. Λιονέλ Μέσι – ποδόσφαιρο – 81,4
3. ΛεΜπρον Τζέιμς – μπάσκετ – 77,2
4. Ρότζερ Φέντερερ – τένις- 67,8
5. Κέβιν Ντουράντ – μπάσκετ – 56,2
6. Νόβακ Τζόκοβιτς – τένις- 55,8
7. Καμ Νιούτον – αμερικάνικο ποδόσφαιρο – 53,1
8. Φιλ Μίκελσον – γκολφ- 52,9
9. Τζόρνταν Σπιθ – γκολφ – 52,8
10. Κόμπε Μπράιαντ – μπάσκετ – 50

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις