«Ονόματα παραγόντων και 8 ΠΑΕ»

Για την κατάθεσή του στην αθλητική εισαγγελέα, Ευαγγελία Λιάσου μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Και όπως υποστήριξε, κατονόμασε ονόματα παραγοντών, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, μετέχουν σε κύκλωμα που στήνει αγώνες. Εκτός αυτού, όμως έκανε λόγο για την παρουσία 8 ομάδων σε αυτό.

Αναλυτικά η συνέντευξη Καλαϊτζίδη:

«Το θέμα για το οποίο κατέθεσα στην Εισαγγελέα, κυρία Λιάσου έχει πάρει ήδη τον δρόμο του και δεν μου επιτρέπεται να προσθέσω κάτι, παρά μόνο νέα στοιχεία στην ίδια. Εκείνο που μπορώ να καταθέσω είναι η κρίση μου ότι η κυρία Λιάσου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτά που κατέθεσα. Διέκρινα δε ότι έχει γνώση της κατάστασης και είναι έτοιμη να δράσει».

Κατονομάσατε παράγοντες;

«Το έκανα, κατέθεσα ονόματα».

Καταθέσατε και ονόματα ομάδων; Και πόσα;

«Οκτώ ομάδες της κατηγορίας. Έχω τις πληροφορίες και τις κατέθεσα, τεκμηριώνοντας ό,τι γνωρίζω και από πού το γνωρίζω που εμπλέκονται σε τέτοια έργα. Αρνήθηκα την πρότασή τους, γιατί είναι στάση ζωής για μας και δεν διαπραγματευόμαστε, ούτε αρχές, ούτε αξίες και ας υπάρχουν πολλές εκπτώσεις στους νεοέλληνες».

Σας πρότειναν να μπείτε στο κύκλωμα στοιχηματισμού ή να κερδίζετε τους αγώνες;

«Ρωτήθηκα ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας του Απόλλωνα. Απάντησα ότι είναι πρωταγωνιστικοί και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε όπως και πέρυσι την άνοδο. Η άποψη που άκουσα από τον συνομιλητή μου είναι ότι δεν θα μπορείς να το πετύχεις αυτό εάν δεν μπεις σε ένα γκρουπ ομάδων από τις οποίες εσείς θα περνάτε εύκολα και οι αντίπαλοι θα δυσκολεύονται επ’ αμοιβή βεβαίως».

Ξέρετε ποια είναι η αμοιβή;

«Δεν μπήκα στη διαδικασία, γιατί απέρριψα εξ’ αρχής αυτό που μου προτάθηκε. Γνωρίζω ότι υπάρχουν, τώρα τα γνωρίζω και με ονοματεπώνυμα, αλλά δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία να διαπραγματευτώ τις αξίες και τις αρχές μιας ζωής».

Το κέρδος αυτών ήταν ότι θα έπαιζαν στο στοίχημα τα αποτελέσματα των αγώνων;

«Αυτό που γνωρίζουμε όλοι και απορώ γιατί δεν το καταθέτουν και συνάδελφοί σας. Ρωτάτε τι δήλωσα και απαντώ αυτά που γνωρίζουν τόσα χρόνια και δεν τα καταθέτουν. Ο δημοσιογράφος κάνει και ρεπορτάζ, εγώ όχι. Αυτοί ήθελαν να δίδονται χρήματα σε αυτόν που συναλλάσσεσαι και αυτός το παίζει στοίχημα για να πολλαπλασιάσει το όφελος. Και εσύ θα πρέπει να το παίξεις για να κερδίσεις μέρος των χρημάτων που έδωσες. Είναι μια διαδικασία που δεν μπορώ να την παρακολουθήσω».

Εκτιμάτε ότι είναι ένας κανόνας αυτός, γιατί ομάδες βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία;

«Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Μου είπε ότι είναι αναγκασμένος να το κάνει, γιατί δεν μπορεί να επιβιώσει η ομάδα του αν δεν στήσει τέσσερις, πέντε αγώνες. Λέει αυτός τόσους. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι λιγότεροι από δέκα».

Σας κατονόμασε ο ποδοσφαιρικός παράγων ότι οι οκτώ ομάδες εμπλέκονται σε αυτό το κύκλωμα στοιχηματισμού;

«Στην αρχή ήταν έξι ομάδες. Μετά μέσα από τη νέα συνάντηση που είχαμε, κάπου βρεθήκαμε στον μεταξύ μας αγώνα, εκεί μου εκμυστηρεύτηκε και μου πρόσθεσε και τις άλλες με τις οποίες έκανε δουλειές».

Ξέρετε και ποδοσφαιριστές που στήνουν ματς;

«Ονόματα δεν γνωρίζω, αλλά μπορώ να καταθέσω ότι δεν γίνεται ένας παράγων να σουτάρει και ένας άλλος να αφήσει τη μπάλα να μπει γκολ. Αυτή τη δουλειά μπορούν να εκτελέσουν μόνο ποδοσφαιριστές. Η έρευνα, σίγουρα, θα βρει τα ονόματα για την κάθε μία των περιπτώσεων.

Έθεσα ένα ερώτημα μετά από έναν αγώνα προς κάποιους από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που γνώριζα ότι εμπλέκονται. Και τους είπα πώς αφού τους έχει προταθεί και έχουν αποδεχτεί να ηττηθούν στον αγώνα, μετά συναντούν τους φίλους τους, τα παιδιά τους, τη γυναίκα τους; Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πώς έχουμε φτάσει να κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα αρχής και αξιών. Κάποτε δεν επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτούμε αυτά.

Υπάρχουν και παράγοντες που κάνουν αντίσταση με μεγάλο κόστος. Οι άλλοι εκμεταλλεύονται τους ποδοσφαιριστές που επιθυμούν να έχουν μία επαγγελματική στέγη, να κερδίσουν κάποια χρήματα για τον βιοπορισμό τους. Αν θέλετε, την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους και να επιλεγούν από ομάδα ανώτερης κατηγορίας ή του εξωτερικού. Υπάρχουν κάποιοι που αυτοί που θέλουν να εκτελέσουν ένα τέτοιου είδους έργο απευθύνονται μονίμως σε αυτούς. Όταν θες να κάνεις ηλεκτρολογικές εργασίες θα πας στον καλύτερο ηλεκτρολόγο.

Πιστεύω ότι τα περισσότερα παιδιά τα εκμεταλλεύονται οι παράγοντες. Ο κάθε νεαρός έχει φτιάξει ένα έργο στο μυαλό του. Θέλει να λύσει το βιοποριστικό μέσα από το ποδόσφαιρο, να καταξιωθεί κοινωνικά και να πετύχει πράγματα στη ζωή του. Και μπαίνει σε ένα περιβάλλον όπου κάποιοι τον εκμεταλλεύονται».

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις