Ντέρμπι Σαρακηνού-Σκιάθου και Άθλου-Αετού στην Α΄ Ε.Π.Σ.Θ.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η Α΄ ΕΠΣΘ και ίσως το Σαββατοκύριακο γνωρίζουμε τις ομάδες που θα περάσουν οριστικά στην κορυφή αφού οι κρίσιμοι αγώνες των πρωτοπόρων θα διεξαχθούν αυτήν την αγωνιστική ενώ αγώνες που θα κρίνουν πολλά για την παραμονή τους στην κατηγορία θα δώσουν και οι ομάδες που βρίσκονται κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού.
Στον 1ο όμιλο, έχουμε έναν αγώνα το Σάββατο. Ο Μαγνησιακός υποδέχεται την Αγία Παρασκευή στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος με τους γηπεδούχους να θέλουν την νίκη για να πάρουν την ρεβάνς από την ήττα του πρώτου γύρου.
Την Κυριακή, στις 11:00 ο Άρης θα επιδιώξει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες υποδεχόμενος την ομάδα της Δημητριάδας στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής. Στις 11:30 θα ξεκινήσουν…

…οι υπόλοιποι τρεις αγώνες οι οποίοι παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον κυρίως από βαθμολογική άποψη.
Η ΑΕ Διμηνίου δοκιμάζεται στην έδρα της ΑΕ 2002. Οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται την νίκη για να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρώτης θέσης ενώ οι γηπεδούχοι προέρχονται από εντός έδρας ”βαριά” ήττα. Η Σκιάθος θα αντιμετωπίσει τον Σαρακηνό στο γήπεδό του. Οι νησιώτες θέλουν η έξοδό τους να συνοδευτεί με επιτυχία, για να συνεχίσουν να βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου, καθώς επίσης και να κρατήσουν απόσταση ασφαλείας από την δεύτερη ΑΕΔ. Οι γηπεδούχοι που την προηγούμενη αγωνιστική απογοήτευσαν μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Πανιώνιο, πλέον βρίσκονται εκτός βαθμολογικού στόχου και θα αγωνισθούν για το γόητρο της ομάδας. Τέλος, ο Θησέας θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος. Οι ”πράσινοι” με νίκη συνεχίζουν ακάθεκτοι στην τρίτη θέση, ενώ από την άλλη μεριά η ομάδα της Νέας Ιωνίας καίγεται για βαθμούς αφού η τρίτη θέση από το τέλος που βρίσκεται δεν της δίνει την δυνατότητα να αποφύγει τα μπαράζ υποβιβασμού.
Ο Ηρακλής έχει το ρεπό του ενώ η Ιωλκός θα πάρει εύκολα το τρίποντο από τους Ν.Α. της Νίκης.

Στον 2ο όμιλο, ξεχωρίζουν το ντέρμπι Άθλος-Αετός που θα κρίνει πια από τις δύο ομάδες θα υποβιβαστεί στην Β΄ κατηγορία ενώ και η έξοδος της Δήμητρας στο Στεφανοβίκειο παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον αφού ο Αλμυρός αυτήν την αγωνιστική έχει το ρεπό του.
Το Σάββατο έχουμε δύο αγώνες και την Κυριακή άλλους τέσσερις που ξεκινούν όλοι στις 15:30.
Στο γήπεδο του Πλατάνου οι μαχητικοί Μυρμηδόνες θα παλέψουν για το τρίποντο που θα τους φέρει όσο πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, κόντρα στον ΑίανταΣούρπης. Η ομάδα του κ. Θεοδώρου που την φετινή σεζόν ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία έχει διαγράψει εξαιρετική πορεία στον δεύτερο όμιλο έχοντας συγκεντρώσει έως τώρα 40 βαθμούς. Ένα βαθμό παραπάνω μετρά η ομάδα της Σούρπης που φαίνεται πανέτοιμη για την έξοδό της στον Πλάτανο. Στο γήπεδο του Πτελεού δοκιμάζεται η ΕΜΑ. Ένα ανούσιο από βαθμολογικής απόψεως παιχνίδι και για τις δύο ομάδες αφού και οι δύο βρίσκονται μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού.
Την Κυριακή στο Ριζόμυλο ο Αστέρας θα υποδεχθεί την Μακρινίτσα με τον αέρα του φαβορί για την νίκη, ενώ στο γειτονικό χωριό θα δοθεί το ντέρμπι της αγωνιστικής.
Η Δήμητρα καλείται να περάσει από την δύσκολη έδρα του Στεφανοβίκειου. Ο Διαγόρας προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες ενώ η ομάδα του κ. Βουρούκου από εκτός έδρας ισοπαλία. Οι ”πράσινοι” με νίκη μειώνουν από την κορυφή στους τρεις βαθμούς!
Στο Αχίλλειο δοκιμάζεται η Αγχίαλος σε ένα παιχνίδι που ενδιαφέρει κυρίως την γηπεδούχο ομάδα που με νίκη θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία.
Τέλος, στο γήπεδο του Αλμυρού, ο Άθλος θα κοντραριστεί με τον Αετό Κερασιάς. Τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο βαθμοί με την φιλοξενούμενη ομάδα να υπερτερεί αλλά η ομάδα του Αλμυρού θα εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα. Η ομάδα που θα ηττηθεί όπως φαίνεται θα ακολουθήσει την Μακρινίτσα στην β΄κατηγορία.
Το ρεπό του έχει ο Αλμυρός.

Επιμέλεια: Κων/νος Αγγελόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις