Οι 16 του Champions League

Αυτές οι ομάδες θα βρίσκονται στην κλήρωση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ την Δευτέρα, προκρίθηκαν οι πέντε σύλλογοι της Αγγλίας! ΤΣΣΚΑ, Ατλέτικο, Σπόρτινγκ, Λειψία «ισχυροί» στο Europa League.

Oι οκτώ «ισχυροί» της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρόμα, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μπεσίκτας, Τότεναμ.

Οι οκτώ «ανίσχυροι» της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ: Βασιλεία, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Γιουβέντους, Σεβίλλη, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Πόρτο, Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Αγγλία έκανε ρεκόρ

Με την πρόκριση της Λίβερπουλ μάλιστα έγινε και ένα ιδιαίτερο ρεκόρ στην ιστορία του Champions League, καθώς η Αγγλία έγινε η πρώτη χώρα με 5 ομάδες στους “16”.

Μάλιστα 4 είναι στους ισχυρούς, οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ, ενώ στους αδύναμους είναι η Τσέλσι.

Φέτος ήταν μόλις η δεύτερη χρονιά που μια χώρα είχε 5 ομάδες στους ομίλους. Η πρώτη ήταν το 2015-16, όταν 5 ομάδες είχε η Ισπανία, αλλά μόνο 3 πέρασαν στους “16”.

Τη Δευτέρα η κλήρωση

Η κλήρωση της φάσης των “16” του Champions League θα διεξαχθεί την Δευτέρα (11/12) στη μία το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας και δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες απ’ την ίδια χώρα και φυσικά αυτές που ήταν στον ίδιο όμιλο.

Τα πρώτα ματς θα γίνουν στις 13, 14, 20 και 21 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς στις 6, 7, 12 και 14 Μαρτίου. Στην κλήρωση των προημιτελικών (16/3/2018) δεν θα υπάρχουν περιορισμοί.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις