“Έκλεισε” θέση στον τελικό ο Άγιαξ, διέσυρε με 4-1 την Λιόν

Το πρώτο βήμα για την συμμετοχή του στον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό μετά το 1996 έκανε ο Άγιαξ, ο οποίος στον πρώτο ημιτελικό του Europa League συνέτριψε την Λιόν με 4-1 και κρατάει στα χέρια του την πρόκριση. Τα «μωρά» του Πίτερ Μπος (η ενδεκάδα έχει μέσο όρο ηλικίας 22 χρόνια και 137 ημέρες) παρουσίασαν μια μοναδική παράσταση στο κοινό τους πήραν την έβδομη συνεχόμενη ευρωπαϊκή εντός έδρας νίκη, βάζοντας πλώρη για την διεκδίκηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Ο Μπέρτραντ Τραορέ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά νωρίς στο παιχνίδι και έδωσε φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, ενώ ο Ντόλμπεργκ ήταν αυτός που με άψογο πλασέ, διπλασίασε πριν την λήξη του ημιχρόνου.
Οι φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν για να βρουν το γκολ και οι ολλανδοί ήταν εξαιρετική στις αντεπιθέσεις. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Γιουσέν με όμορφη προσπάθεια (και σουτ που κόντραρε στον Ενκουλού) έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του.
Η Λιόν που είχε τις δικές της καλές στιγμές στο 10 ‘ με τον Κορνέ και στο 53΄με τον Φεκίρ(τους νίκησε ο Ονανά), κατάφερε να βρει τελικά δίχτυα στο 67’ όταν ο Βαλμπουενά εκμεταλλεύτηκε κακή απομάκρυνση του Σένε και με ωραίο σουτ έκανε το 3-1.
Ακολούθησε καταιγισμός ευκαιριών: Στο 67ο λεπτό ο Αίαντας «ακούμπησε» το τέταρτο γκολ, αλλά ο Ζιγιές σούταρε από κοντά άουτ. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά των γάλλων να βρεθούν φάτσα με το τέρμα, αλλά ο Φεκίρ νικήθηκε σε τετ-α-τε από τον εξαιρετικό Ονανά.
Το γκολ που ήταν θέμα χρόνου έτσι όπως είχε ανοίξει το παιχνίδι ήρθε για τον Άγιαξ και έκοψε τα πόδια των Γάλλων. Ο Σένε άνοιξε υπέροχα στον Ζιγιές, αυτός έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή, όπου ο Τραορέ με κοντινή προβολή έκανε το 4-1
ΑΓΙΑΞ (Μπος): Ονανά, Τετέ, Ρίντεβαλντ, Σάντσες, Τραορέ, Κλάασεν, Γιουνές (79′ Κλάϊφερτ), Σένε (71′ (Βαν Ντε Μπικ), Ζίγετς, Ντόλμπεργκ (87′ Νέρες), Ντε Λιτ
ΛΙΟΝ (Ζενεσιό): Άντονι Λόπες, Ενκουλού, Ντιακαμπί, Τολισό, Ζαγέ, (69′ Ράφαελ), Μορέλ, Φεκίρ, Γκοναλόν, Κορνέ (76′ Λακαζέτ), Βαλμπουενά, Τουσάρ (58′ Γκεζάλ)

  • Άγιαξ
  • Λιόν

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις