Νίκη πρόκριση στη Γκόριτσα για Πανιώνιο

Πανιώνιος που δεν φοβάται τίποτα και κανέναν!

Μπροστά σε 100 οπαδούς του, ορισμένοι εκ των οποίων διένυσαν τα 1600 χιλιόμετρα ως τη Σλοβενία με… λεωφορείο(!) και θα επιβραβευτούν από την ΠΑΕ, καθώς θα επιστρέψουν στην Ελλάδα με το τσάρτερ της ομάδας, ο Ιστορικός επικράτησε ξανά της Γκόριτσα, 3-2 και προκρίθηκε πανηγυρικά στον 3ο προκριματικό του Europa League!

Επόμενο… ραντεβού για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία (ακόμη και χωρίς, πιθανότατα, τους Μασούντ και Χατζισαφί, τουλάχιστον στην πρώτη αναμέτρηση, του Ισραήλ) δεν τρομάζει σε καμία περίπτωση αυτούς, τους… αγριεμένους «κυανέρυθρους», των οποίων η λαχτάρα για ευρωπαϊκή διάκριση κάνει «μπαμ»!

Τρία γκολ ως το 23′ είχε πετύχει η ελληνική ομάδα(!), που δέχθηκε και τα δύο τέρματα από πέναλτι, με την τετράδα των Μασούντ, Μασούρα, Λάμπρου και Γεσίλ να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο! Εξαιρετικός για άλλη μια φορά ο Κόρμπος, κάποια «θέματα» στην άμυνα είναι λογικό να υπάρχουν, αφού, ας μην ξεχνάμε, είναι μέσα Ιουλίου ακόμα…

Πώς έπαιξε

Ακριβώς ίδια ενδεκάδα και ίδιο σύστημα, με το πρώτο ματς, για τον Πανιώνιο. Στο 4-2-3-1 του Μιχάλη Γρηγορίου, κάτω από την εστία έκατσε ο Κότνικ, με τον Βλάχο δεξί μπακ, τον Χατζισαφί στα αριστερά και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Μπανανά-Οικονόμου. Στα χαφ έπαιξαν οι Κόρμπος-Σαββίδης, με τον Μασούρα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Λάμπρου στο δεξί και τον Μασούντ σε ρόλο δεκαριού, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γεσίλ.

Το ματς

Τι να γράψεις… Αφού «έγραφαν» οι παίκτες του Πανιωνίου! Πραγματικά, τέτοιο ξεκίνημα, τέτοια εμφάνιση, τέτοιο πάθος, δεν πρέπει να περίμενε ούτε ο πιο «άρρωστος» οπαδός της ομάδας, από αυτούς που πήγαν στην Γκόριτσα οδικώς, διανύοντας 1600 χιλιόμετρα με… λεωφορείο!

Με την τετράδα των Μασούντ, Μασούρα, Λάμπρου και Γεσίλ να κάνει Ο,ΤΙ γουστάρει στον αγωνιστικό χώρο, οι «κυανέρυθροι» πέταξαν την Γκόριτσα στα… σκοινιά και την «καθάρισαν» σε χρόνο dt! Μόλις στο 11’, λοιπόν, «κλείδωσαν» την πρόκριση, όταν ο Μασούντ έβγαλε μαγική μπαλιά στον Μασούρα, με τον τελευταίο να πλασάρει άψογα για το 1-0. Το… πάρτι, ωστόσο, μόλις είχε ξεκινήσει -και δεν γινόταν να χαλάσει από την άμεση ισοφάριση των Σλοβένων, με το πέναλτι του Κάπιτς, στο 15’.

Ένα λεπτό αργότερα και πριν οι γηπεδούχοι προλάβουν ακόμη και να πιστέψουν στην ανατροπή, ο Μασούντ έβγαλε νέα, μαγική μπαλιά, δεξιά, στον Λάμπρου, με τον 19χρονο να γυρίζει παράλληλα με το τέρμα στον Γεσίλ και τον Γερμανό να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα του Σορτσάν, για το 2-1 του Πανιωνίου -και το τρίτο προσωπικό του γκολ στα δύο ματς με τους Σλοβένους!

Αλλά είχε και άλλο! «Αφηνιασμένοι» καθώς ήταν, οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου συνέχιζαν να στάζουν… φαρμάκι στην επίθεση, αλλά και στην αντεπίθεση, όπως αποδείχθηκε! Σε μία τέτοια, υποδειγματική, στο 23’, ο Γεσίλ, αφού… αλώνισε μερικά μέτρα, έγινε δημιουργός και ο Λάμπρου εκτελεστής, με τον πρώην παίκτη της Λίβερπουλ να βγάζει μπαλιά-τρύπα στον Έλληνα μεσοεπιθετικό, που με ένα τρομερό, ψηλοκρεμαστό πλασέ έβαλε… αλατοπίπερο στον θρίαμβο του Πανιωνίου, «γράφοντας» το 3-1! Μόλις δύο λεπτά μετά, στο 25’, οι «κυανέρυθροι» λίγο έλειψε να μας… τρελάνουν τελείως, αλλά ο Γεσίλ νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Γκόριτσα στο τετ-α-τετ.

Όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με την Γκόριτσα να συμβιβάζεται με τον αποκλεισμό και τον Πανιώνιο, απλά, να διαχειρίζεται, όχι τόσο την εξασφαλισμένη, ούτως ή άλλως, πρόκριση, αλλά τη νίκη και την τέταρτη σερί, εκτός έδρας, επιτυχία του στο Europa League! Θυμίζουμε, προ δεκαετίας, στην τελευταία του συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης, ο Ιστορικός είχε νικήσει μακριά από τη Νέα Σμύρνη Σοσό (0-2) και Αούστρια Βιέννης (0-1), ενώ είχε πάρει 1-1 από τη Χέλσινμποργκ.

Στο 57’, ο Μασούρας προτίμησε να δώσει στον Γεσίλ, αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση, αλλά ο Γερμανός ήταν ένα βήμα πίσω από την πάσα του Ιρανού και δεν κατάφερε και πάλι να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα, ενώ, στο 66′, η Γκόριτσα μείωσε και πάλι με εύστοχο πέναλτι του Κάπιτς. Ο Πανιώνιος, ωστόσο, δεν πτοήθηκε, ούτε άφησε την Γκόριτσα να τον απειλήσει ξανά και… χαλαρά, κράτησε τη νίκη και την πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Γκόριτσα (Μίραν Σρέμπρνιτς): Σορτσάν, Τσέλσερ, Σκάραμποτ, Γκρέγκοριτς, Κάπιτς, Φιλίποβιτς (56’ Μάρινιτς), Κόλενς (77’ Χούμαρ), Γκρούντινα, Οσούγι, Ζιγκόν (67’ Ναγκοτέ), Κουρκ.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Οικονόμου, Κόρμπος, Λάμπρου (77’ Γκιοατά), Γεσίλ, Μασούρας (67’ Σαραμαντάς), Χατζισαφί, Μπανανά (60’ Ταπόκο), Βλάχος, Μασούντ, Σαββίδης.

Στον πάγκο έμειναν: Μπαντής, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Ντουρμισάι.

sport-fm.gr

  • Πανιώνιος

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις