Προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ, 1-1 στο Ντόνετσκ

Εάν είναι σοβαρός στην Τούμπα, θα περάσει. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το εκτός έδρας γκολ, έφυγε αήττητος από το Κίεβο παρότι ήταν κακός και είναι στο χέρι του να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ολιμπίκ Ντόνετσκ (1-1).

Τι κι αν ήταν κακός; Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με την γκολάρα του Ενρίκε να πετύχει το εκτός έδρας γκολ και να φύγει αήττητος από την Ουκρανία και πλέον είναι στο χέρι του να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ολιμπίκ Ντόνετσκ (1-1).

Κάκιστη εμφάνιση των «ασπρόμαυρων», που βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Μπιλένκι (49’) και λίγο έλειψε στα επόμενα λεπτά να δεχτεί και δεύτερο τέρμα! Ωστόσο, γλίτωσε από ένα δεύτερο γκολ και ο Ενρίκε που είχε λίγα λεπτά στο γήπεδο, έχοντας περάσει αλλαγή, σκόραρε ένα φοβερό γκολ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Εξαιρετικός ο Ρέι που με τις επεμβάσεις του κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ, ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκαναν και οι Σάκχοφ, Λέοβατς, Κρέσπο.

Έτσι ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ

Με διάταξη 4-3-3 επέλεξε ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς να παρατάξει τον ΠΑΟΚ. Ο Ρέι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ο Κάνιας το αμυντικό χαφ, με τους Τσίμιροτ-Σάκχοφ να είναι οι δύο εσωτερικοί μέσοι. Κάμπος και Μακ πλαισίωναν τον Πρίγιοβιτς στην επίθεση.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην αναμέτρηση με σκοπό να πάρει τα ηνία του αγώνα και το κατάφερε. Η ομάδα του Στανόγεβιτς είχε τον έλεγχο, κρατούσε μπάλα και την κυκλοφορούσε σωστά, προσπαθώντας κυρίως από τα πλάγια να ανοίξει την καλοστημένη άμυνα των Ουκρανών. Ωστόσο το μόνο που κατάφερνε ήταν να κερδίσει ορισμένα κόρνερ. Από ένα εξ αυτών στο 16ο λεπτό, ο «δικέφαλος» είχε την καλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο μέρος αλλά ο Κρέσπο δεν κατάφερε λίγο έξω από την μικρή περιοχή να βρει εστία.

Η Ολιμπίκ, πάντως, απάντησε στις ευκαιρίες δύο λεπτά μετά. Μετά από κόρνερ του Μπογκντάνοφ, ο Λέοβατς έχασε τον Λίκιαντσουκ αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή πέρασε ψηλά άουτ. Μετά το πέρας του πρώτου εικοσαλέπτου οι γηπεδούχοι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και έβγαιναν δειλά δειλά μπροστά, θέλοντας να απειλήσουν. Προσπάθησαν να το κάνουν με ορισμένα μακρινά σουτ αλλά αυτά δεν βρήκαν στόχο. Τα λεπτά περνούσαν, το ματς δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια όπως ξεκίνησαν το παιχνίδι, χωρίς σκορ (0-0).

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με την επανέναρξη αλλά ο Πρίγιοβιτς από τα όρια της περιοχής δεν… έφτασε την μπάλα με το κεφάλι μετά την εξαιρετική σέντρα του Μακ. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό, οι Ουκρανοί άνοιξαν το σκορ. Ο Μπογκντάνοφ εκτέλεσε το φάουλ, ο Μάτος έχασε τον Μπιλένκι, ο οποίος με κεφαλιά προς τα πίσω έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0. Τα επόμενα 7-8 λεπτά μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και σε συνδυασμό με την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ έφτιαξαν ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλο γκολ. Ωστόσο ο Ρέι με τις επεμβάσεις του κράτησε το σκορ ως είχε.

Η ομάδα του Στανόγεβιτς παρουσίαζε κακό πρόσωπο, έπρεπε να νιώθει τυχερή που δεν δέχθηκε ακόμη ένα τέρμα και εν τέλει κατάφερε στην πρώτη της ευκαιρία στην εστία να σκοράρει. Στο 59’ ο Ενρίκε -που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο τέσσερα λεπτά νωρίτερα- έκανε φανταστική ενέργεια περνώντας τρεις αντιπάλους του και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μαχαράτζε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει έναν από τους στόχους του, είχε σκοράρει το εκτός έδρας γκολ και κατάφερε να πετύχει ακόμη έναν στη συνέχεια, φεύγοντας αήττητος από το Κίεβο. Ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να απειλήσουν και αν δεν γινόταν κάτι συνταρακτικό το 1-1 δεν θα άλλαζε. Παραλίγο, βέβαια, να φύγει με το διπλό ο ΠΑΟΚ. Για κακή του τύχη, όμως, ο Μαχαράτζε με υπερένταση το γύρισμα του Κραβτσένκο από το κέντρο, το οποίο λίγο έλειψε να τον κρεμάσει.

Ολιμπίκ Ντόνετσκ (Βλάντισλαβ Χέλζιν): Μαχαράτζε, Νιεμχανίνοφ, Σαμπάνοφ, Κραβτσένκο, Λικιάντσουκ, Τσιμπάλιουκ, Μπογκντάνοφ, Μόχα (64’ Μιχούνοφ), Σεστάκοφ, Κομούτοφ (69’ Μικάλοφ), Μπιλένκι (78’ Σοντέι).

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (55’ Μπίσεσβαρ), Μακ (81’ Πέλκας), Κάμπος (55’ Ενρίκε), Πρίγιοβιτς
Διαιτητής: Αλάιν Μπιέρι (Ελβετία)

  • ΠΑΟΚ

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις