Europa League: Οι μεγάλες ρεβάνς για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ρίχνονται σήμερα ξανά στις μάχες των playoffs του Europa League θέλοντας νίκες, προκρίσεις και βαθμούς για την Ελλάδα.

Σε μια περίοδο που η είσοδος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League ανέβασε την χώρα μας στην 12η θέση της UEFA, τρεις ελληνικές ομάδες καλούνται να συνεχίσουν τη συγκομιδή βαθμών προκειμένου να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Παναθηναϊκός έχει το δυσκολότερο έργο αφού οι «πράσινοι» καλούνται να ανατρέψουν κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο το 2-3 του αγώνα της Λεωφόρου. Οι «πράσινοι» καλούνται να κάνουν τεράστια υπέρβαση απέναντι σε μια εξόχως ποιοτική ομάδα όπως η Αθλέτικ Μπιλμπάο, να κερδίσουν με δυο τέρματα διαφορά στην Ισπανία όπου έχουν μόλις μια ισοπαλία σε 15 επισκέψεις και να… κουφάνουν την Ευρώπη.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» προσανατολίζεται στο να ρίξει εξαρχής στο ματς Γιόχανσον και Τσάβες, βάζοντας ό,τι καλύτερο διαθέτει στην αποστολή προκειμένου να διαμορφώσει όσο το δυνατό καλύτερα δεδομένα για την ομάδα του. Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει κάτω από τα δοκάρια τον Βλαχοδήμο και τους Γιόχανσον, Κουτρουμπή, Κολοβέτσιο και Χουλτ από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή οι Ζέκα και Κουρμπέλης, με τον Καμπέσας δεξιά, τον Λουντ αριστερά και τον Λουτσιάνο πίσω από τον «Comandante» Τσάβες!

Ο αγώνας θα ξεκινήσεις στις 21.45 και θα έχει απευθείας κάλυψη από τη συχνότητα του CosmoteSports2.

Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 21.00 (Novasports2) η ΑΕΚ υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ με την οποία στο Βέλγιο ήρθαν ισόπαλες χωρίς σκορ. Στην χθεσινή προπόνηση της ομάδας έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Μελισσανίδης σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει άπαντες στον σύλλογο και να έρθει η νίκη που θα οδηγήσει την ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης ο Μανόλο Χιμένεθ ανακοίνωσε την αποστολή από την οποία απουσιάζουν οι τραυματίες Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Μπάρκας και ο τιμωρημένος Λιβάγια.

Ετσι, οι 20 που επέλεξε ο Ισπανός τεχνικός για τον αποψινό αγώνα είναι οι εξής:

Ανέστης, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Βράνιες, Γκάλο, Τσόσιτς, Γιαννούτσος, Βινίσιους, Τσιγκρίνσκι, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Ροντρίγκες, Κλωναρίδης, Τρίστασον, Αλμέιδα.

Πιο εύκολο αναμένεται να είναι το έργο του ΠΑΟΚ, αφού καλείται να υπερασπιστεί στην έδρα της Έστερσουντ το υπέρ του 3-1 της Τούμπας. Οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους χθες στη Σουηδία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δείχνει πως έχει κατασταλάξει στην ενδεκάδα και σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Έτσι αναμένεται πως, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρέι, με τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Λέοβατς στην τετράδα της άμυνας, στον χώρο του κέντρου και ελλείψει Κάνιας θα παίξουν οι Σάκχοφ, Τσίμιροτ και στα πλάγια οι Μακ και Κάμπος, ενώ ο Μπίσεσβαρ θα παίξει πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

onsports.gr

  • ΑΕΚ
  • ΠΑΟΚ
  • Παναθηναϊκός
  • Europa League

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις