Λημνιός: «Αφιερωμένη σε όλη την Ελλάδα»

Το SDNA μίλησε με τον Δημήτρη Λημνιό, βασικό στέλεχος της Εθνικής U17 και μίλησε για την μεγάλη πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουλγαρίας. Τι είπε ο Γιώργος Κορακάκης, για τα τρία παιδιά του Ατρομήτου που βρίσκονται σε αυτή την ομάδα.

Πάνω από όλα είναι μια παρέα. Το απέδειξαν με τις εμφανίσεις τους στα γήπεδα της Πολωνίας και την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Euro, αλλά και στα βίντεο με τους πανηγυρισμούς τους που από χθες κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

 
Είναι μια παρέα παιδιών που ζουν το όνειρό τους και βλέπουν τις φιλοδοξίες τους να παίρνουν σάρκα και οστά. Τι και αν μιλάμε για παιδιά 16 ετών; Μέσα στο γήπεδο συμπεριφέρονται περισσότερο σαν άντρες, έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και να γράψουν την δική τους ιστορία.

 

Το SDNA μίλησε με τον Δημήτρη Λημνιό που ανήκει στον Ατρόμητο και είναι βασικός επιθετικός στην Εθνική U17. Ο Δημήτρης έρχεται από το Βόλο και είναι ανακάλυψη του σκάουτερ του Ατρομήτου, Τόλη Αποστόλου. Στα 14 του άφησε τον τόπο του προκειμένου να ενταχθεί στις ακαδημίες του Ατρομήτου. Από τότε ζει στο προπονητικό κέντρο στο Μαζαράκη και οι Περιστεριώτες του παρέχουν όλα όσα χρειάζεται, κάνοντας λόγο για ένα σπάνιο ταλέντο που με την κατάλληλη στήριξη θα αφήσει εποχή.

Το καλοκαίρι με την εισήγηση του τότε προπονητή Γιώργου Παράσχου και του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου ο Λημνιός υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Λίγο αργότερα ταξίδεψε στην Ιταλία και δοκιμάστηκε από την Σαμπντόρια αφήνοντας καλές εντυπώσεις. Στις 25 Οκτωβρίου του 2014, ο Σα Πίντο τον χρησιμοποίησε απέναντι στον Εργοτέλη και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ατρομήτου που παίζει σε τόσο νεαρή ηλικία στην πρώτη ομάδα.

Ο Δημήτρης μετά τον θρίαμβο της Εθνικής στην Πολωνία, μίλησε στο SDNA

-Που αφιερώνετε αυτή την πρόκριση;

«Την αφιερώνουμε σε όλη την Ελλάδα και σε αυτούς που μας πιστεύουν και στηρίζουν όλο αυτό τον καιρό τις προσπάθειές μας».

-Πετύχατε μια σπουδαία διάκριση. Υπάρχει μυστικό σε αυτή την επιτυχία;

«Το μυστικό δεν είναι άλλο από το καλό οικογενειακό κλίμα που υπάρχει σε αυτή την ομάδα. Όλα τα παιδιά νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια οικογένεια. Αυτός ήταν και ο σημαντικότερος λόγος που μας οδήγησε σε αυτή τη μεγάλη πρόκριση».

-Ο επόμενος στόχος αυτής της Εθνικής;

«Ο επόμενος στόχος μας είναι να μπούμε στην εξάδα στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουλγαρίας, μια θέση που θα μας εξασφαλίσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

-Υπάρχει ταβάνι σε αυτή την ομάδα; Μέχρι που μπορεί να φτάσει;

«Αυτή η Εθνική μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά διότι υπάρχει πολύ ταλέντο και δεν διαφέρουμε αλλά ούτε έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από καμιά άλλη Εθνική Ομάδα. Θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι όλοι είμαστε παιδιά 16 χρονών».

-Πόσο σημαντική διάκριση είναι για τον Ατρόμητο και την εκπληκτική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του να έχει τρία μέλη σε αυτή την ομάδα;

«Είναι πολύ σημαντικό μια ΠΑΕ όπως ο Ατρόμητος να έχει τρεις ποδοσφαιριστές στην Εθνική Ομάδα διότι αποδεικνύει ότι γίνεται μια εξαιρετική δουλειά στις ακαδημίες του συλλόγου από ικανούς και σοβαρούς ανθρώπους. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που βοηθάει πολύ στην εξέλιξη των νεαρών παικτών και βοηθά στο να εξελιχθούν και να γίνουν επαγγελματίες».

-Σε έχει βοηθήσει η άνοδος σου στην επαγγελματική ομάδα του Ατρομήτου να εξελιχθείς και να ξεχωρίσεις;

«Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ διότι στην επαγγελματική ομάδα γίνεται μια πολύ καλή δουλειά και οι καθημερινές προπονήσεις με παίκτες υψηλού επιπέδου με κάνουν να βελτιώνομαι και να γίνομαι όλο και καλύτερος στο παιχνίδι μου».

-Θεωρείσαι από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ήδη ξένοι σύλλογοι όπως η Γιουβέντους σε έχουν παρακολουθήσει. Είναι κάτι που σκέφτεσαι;

«Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τον Ατρόμητο και το πως θα εξελιχθώ στο μέλλον. Τώρα αν προκύψει κάτι είμαι έτοιμος να το αντιμετωπίσω».

Οι τρεις Ατρόμητοι στο μικροσκόπιο του Κορακάκη

Εκτός από τον Δημήτρη Λημνιό, σε αυτή την Εθνική Ομάδα υπάρχουν άλλα δύο παιδιά που αγωνίζονται στις ακαδημίες του Ατρομήτου (Κ-20), ο Αλέξανδρος Κατράνης (αριστερό μπακ) και ο Σπύρος Νάτσος (μέσος). Και οι τρεις έχουν γεννηθεί το 1998.

Το SDNA ζήτησε το σχόλιο του Γιώργου Κορακάκη, προπονητή των τριών παιδιών στην Κ-20 του Ατρομήτου. Του ανθρώπου που μοιράζεται καθημερινά την προσπάθεια, την εξέλιξη, την αγωνία, την εφηβεία τους. Του ανθρώπου που πιστεύει όσο κανείς άλλος στο ταλέντο αυτών των παιδιών και έχει βάλει προσωπικό στοίχημα να τους δει να φτάνουν ψηλά.

Ο τεχνικός της Κ-20 του Ατρομήτου μιλώντας για τον καθένα ξεχωριστά, ανέφερε: «Ο Λημνιός είναι ένας παίκτης που ξεχωρίζει στην ηλικία του διότι διαθέτει τεράστιο ταλέντο. Είναι πολύ γρήγορος και με καλή τεχνική. Αν σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε όλη τη διάρκεια του ματς και ισορροπήσει λίγο παραπάνω σε άμυνα και επίθεση είναι ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Ο Νάτσος είναι πολύ πιο ώριμος από την ηλικία του κάνει πάρα πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Είναι ισορροπημένος και προσηλωμένος στους στόχους. Το μόνο που του λείπει είναι η εμπειρία. Κατά τη γνώμη μου, του χρόνου θα μιλάμε για έναν έτοιμο παίκτη.

Ο Κατράνης έχει τεράστια βελτίωση, έχει προσήλωση και πίστη σε αυτό που κάνει. Παίζει σε μια θέση που έχουμε έλλειψη στην Ελλάδα. Το μέλλον του ανήκει. Πρέπει να βελτιωθεί στα επιθετικά του καθήκοντα για να γίνει ολοκληρωμένος.

Και οι τρεις έχουν κάνει και κάνουν προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα του Ατρομήτου. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ!».


Από αριστερά προς το δεξιά: Αλέξανδρος Κατράνης, Δημήτρης Λημνιός, Σπύρος Νάτσος

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις