Ξάνθης: «Η Νίκη είναι ο κόσμος της»

Ημέρα εκλογών η σημερινή για τη Νίκη Βόλου και τα μέλη του συλλόγου από το πρωί προσέρχονται στα γραφεία της Ερασιτεχνικής για να ψηφίσουν τους ανθρώπους που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των ερασιτεχνικών τμημάτων αλλά και το ακόμη δυσκολότερο έργο της ανασύστασης του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πρωτεργάτης και υποψήφιος των εκλογών ο Γιάννης Ξάνθης.

Ο Γιάννης Ξάνθης είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τις τύχες του Συλλόγου σε μία από τις πιο κρίσιμες καμπές της ιστορίας του. Είναι αυτός που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να δώσει και πάλι όραμα στους χιλιάδες φίλου της Νίκης και να βάλει τα θεμέλια σε μία πορεία που στόχο θα έχει την επάνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αυτή τη φορά όχι σαν κομήτης αλλά για να μείνει.

Από τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής δεν παίρνεις «μεγάλες» κουβέντες. Προτιμά να πει «πέντε» και να πράξει «έξι», παρά να πει «δέκα» και κάνει «δύο». Τις περισσότερες φορές αυτό είναι παρεξηγήσιμο γιατί εκλαμβάνεται πως δεν δίνει όραμα στον κόσμο. Όμως ο ίδιος προτιμά να πατά στη γη παρά να ζει σε ροζ συννεφάκια και ας παρεξηγείται αυτή του η στάση.

Ο Γιάννης Ξάνθης μίλησε στο goalpost.gr και στον Γιώργο Αποστολακόπουλο απαντώντας σε καίρια ερωτήματα που αφορούν τόσο το παρόν όσο και το μέλλον του Συλλόγου:

-Είστε ευχαριστημένος από τον αριθμό των υποψηφιοτήτων;

«Ευχαριστημένος είμαι από την ποιότητα των ανθρώπων που υπέβαλλαν υποψηφιότητα. Όχι όμως και από τον αριθμό. Σε έναν Σύλλογο όπως η Νίκη Βόλου θα ήθελα περισσότερους ανθρώπους να βοηθήσουν σε μία τόσο κρίσιμη χρονικά περίοδο για την ομάδα. Βέβαια, να σημειώσω πως λίγη ώρα πριν τη λήξη υποβολής υποψηφιοτήτων, πολλοί της προηγούμενης διοίκησης ήταν έτοιμοι να τα παρατήσουν γιατί φοβόταν πως οι εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα παρέσυρε και τα υπόλοιπα τμήματα του Συλλόγου. Κατόπιν συζήτησης μαζί τους αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο διοικητικό σχήμα που θα προκύψει».

-Η προσοχή όλων της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου επικεντρώνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα και ποιο θα είναι το μέλλον του. Οι εξελίξεις σε κεντρική πολιτική και αθλητική εξουσία δεν αφήνουν αισιόδοξα μηνύματα για τη συμμετοχή της νέας ποδοσφαιρικής ομάδας στη Γ’ Εθνική. Ποιες είναι οι τελευταίες πληροφορίες σας σ’ αυτό το θέμα και ποια είναι τα πλάνα σας για τις όποιες αποφάσεις υπάρξουν;

«Δυστυχώς οι τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Γκιρτζίκη καθώς και του υφυπουργού αθλητισμού, κ. Κοντονή, θόλωσαν περισσότερο τα νερά. Μπορεί ο ΚΑΠ να προβλέπει πως οποιαδήποτε αναδιάρθρωση πρέπει να ισχύει από την επόμενη χρονιά εντούτοις, όλοι ξέρουμε πως κανείς δεν μπορεί να προσβάλλει απόφαση της ΕΠΟ. Οι ποινές σε μία τέτοια περίπτωση είναι εξοντωτικές. Υπάρχει και πίεση της ΟΥΕΦΑ να τελειώσει σύντομα αυτό το φαινόμενο της διαγραφής χρεών μέσω της Γ’ Εθνικής.

Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε την απόφαση της Γ.Σ. της ΕΠΟ στις αρχές Ιούνη για να πραγματοποιήσουμε το πλάνο μας. Βέβαια, δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Ήδη καταστρώνουμε τα σχέδιά μας και για τις δύο περιπτώσεις. Άνθρωποί μας «χτενίζουν» τα τοπικά πρωταθλήματα για να ξεχωρίσουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να στελεχώσουν την ποδοσφαιρική ομάδα που θα εκπροσωπήσει το σύλλογο την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Την τελική απόφαση θα πάρει η Γ.Σ. του Ερασιτέχνη αφού πρώτα κατατεθούν όλες οι προτάσεις που θα συνοδεύονται από τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς».

-Είναι γνωστή η άποψή σας πως προτεραιότητά σας είναι η αναμόρφωση του «Π. Μαγουλάς».

«Το λέω και το ξαναλέω πως για να δημιουργηθεί ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που θα έχει γερά θεμέλια θα πρέπει να υπάρχει γήπεδο. Στην προκειμένη περίπτωση εμείς έχουμε ένα γήπεδο το οποίο αυτή τη στιγμή δεν είναι λειτουργικό. Για να μπορέσει να γίνει λειτουργικό απαιτούνται χρήματα. Υπάρχουν δύο σενάρια:

Το πρώτο περιλαμβάνει χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα και δεν σας κρύβω πως είμαι αρκετά αισιόδοξος πως θα έχει ευτυχή κατάληξη. Σ’ αυτή την περίπτωση μιλάμε για ριζική αναμόρφωση του «Π. Μαγουλάς» και η Νίκη θα αποκτήσει σπίτι για πολλά χρόνια. Ήδη έχει ετοιμαστεί η μελέτη και θα κατατεθεί στα αρμόδια όργανα του κράτους.

Το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει αυτοχρηματοδότηση του έργου με περιορισμένες παρεμβάσεις ώστε να είναι κατάλληλο για αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Όπως και να έχει για μένα το γήπεδο είναι προτεραιότητα. Ομάδα μπορείς να δημιουργήσεις ανά πάσα στιγμή, το γήπεδο είναι αυτό που θα μείνει ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για την ανάκαμψη του ποδοσφαιρικού τμήματος».

Για τις εκλογές

«Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία αλλά όταν υπάρχουν 22 υποψηφιότητες είναι λογικό πως κανείς δεν περισσεύει. Θα ήθελα να έρθουν δίπλα παραπάνω άτομα, όμως είμαι σίγουρος πως όταν ο κόσμος δει χειροπιαστά πράγματα να γίνονται θα έρθει κοντά στο Σύλλογο. Ελπίζω πως αυτή η προσπάθεια θα στηριχθεί. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως πλέον δεν υπάρχουν «μεσσίες» και «επενδυτές». Η Νίκη είναι ο κόσμος της».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις