Ο Σαρακηνός παράγει ποδόσφαιρο και ποδοσφαιριστές…

Από τη αρχή της αγωνιστικής περιόδου οι παράγοντες του Σαρακηνού είχαν θέσει ένα πλάνο, το οποίο στηρίζονταν σε δυο- τρεις βασικούς άξονες. Ανανέωση του ρόστερ με νέους σε ηλικίας και πλούσιους σε ταλέντο ποδοσφαιριστές, εξέλιξή αυτών μέσα από την προσφορά στην ίδια την ομάδα και ταυτόχρονα πρωταγωνιστικός ρόλος στο πρωτάθλημα, αν δεν ήταν εφικτό να βρίσκεται η ομάδα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Με βάση τα παραπάνω, μόνο ως…

επιτυχημένη μπορεί να κριθεί η χρονιά του Σαρακηνού ως αυτό το σημείο, καθώς με σκληρή δουλειά και με πίστη στο αρχικό πλάνο, διαπιστώνουμε ότι έχει πραγματοποιηθεί πολύ μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ, χτίζοντας ουσιαστικά την ομάδα του μέλλοντος.
Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Φασουράκη, αν κι αποτέλεσαν ένα καινούργιο σύνολο, έχουν καταφέρει να αποδώσουν πολύ καλό ποδόσφαιρο στα περισσότερα παιχνίδια, καταφέρνοντας ταυτόχρονα η ομάδα να βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, παρόλο που ο Σαρακηνός ξεκίνησε με το βαθμολογικό μειονέκτημα των -2 βαθμών, εξαιτίας τιμωρίας που έφερνε από την περσινή αγωνιστική περίοδο.
Παράλληλα, επετεύχθη κι ένας ακόμη πολύ σημαντικός στόχος, που ήταν η ανάδειξη ποδοσφαιριστών, μέσα από την προσφορά τους στην ίδια την ομάδα, την οποία βλέποντας ακόμη κι ως “σκαλοπάτι”, θα κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.
Σε αυτό το πλαίσιο ήδη από την περσινή χρονιά υπήρξαν ποδοσφαιριστές του Σαρακηνού που έφυγαν για μεγαλύτερες κατηγορίες (Γιαουπλάρι, Μπέικος), κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος. Αυτό το διάστημα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Συγκεκριμένα για τρεις ποδοσφαιριστές του Σαρακηνού έχει εκφραστεί πολύ έντονο ενδιαφέρον από ομάδες Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ενώ δεν αποκλείεται ένας από αυτούς τελικά να επιλεγεί προκειμένου να να ενταχθεί σε ομάδα της Football League!
Επίσης, είναι ενδεχόμενο να υπάρξουν ακόμα δύο αποχωρήσεις, με το σύνολο των κενών που θα δημιουργηθούν τελικά να συμπληρώνεται, σε κάθε περίπτωση, από ποδοσφαιριστές που θα μεταγραφούν στο Σαρακηνό, πληρώντας πάντα τις βασικές προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την αρχή της χρονιάς κι έχουν να κάνουν με το νεαρό της ηλικίας και το πλούσιο ταλέντο που πρέπει να διαθέτουν ποδοσφαιριστές.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι Ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με την μετακίνηση ποδοσφαιριστών, προκειμένου αυτοί να αγωνιστούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, αποτελεί μαι διαδικασία με ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια προβληματισμός για την αλλαγή προσώπων που αναμφισβήτητα έχουν βοηθήσει μια ομάδα με την αγωνιστική τους παρουσία, από την άλλη όμως είναι δεδομένο και το αίσθημα της ικανοποίησης, αφού παιδιά που πέρασαν και προσέφεραν στην ομάδα σου έχουν προοδεύσει και αγωνίζονται πλέον σε υψηλότερο επίπεδο, γεγονός πολύ θετικό που που ενδεχομένως μπορεί να επισκιάσει κι όλα τα υπόλοιπα…

  • Σαρακηνός
  • ΣΧΟΛΙΟ

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις