Κύπελλο Ελλάδος: Το δεύτερο «πιάτο» της φάσης των 16

Σήμερα ακολουθεί το δεύτερο πιάτο της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος, με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο να ρίχνονται στη μάχη.

Πλατανιάς – Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει στις 17:15 (Cosmotesports1) τον Πλατανιά στη Κρήτη θέλει να εξασφαλίσει από σήμερα το εισιτήριο για τους «8».

Ο Τάκης Λεμονής πήρε σχεδόν όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες του μαζί του, αλλά αναμένεται να κάνει γερό φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα.

Ο Σισέ που χτύπησε το πόδι του στο πρόσφατο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι εκτός αποστολής, όπως και ο Μπεν που -όπως έγινε γνωστό την Τρίτη- αποτελεί ξένο σώμα. Ουσιαστικά, ιγια τον 28χρονο επιθετικό ισχύει ό,τι και για τους Καπίνο, Καρσελά, Ζντιέλαρ και Μίλιτς από τον περασμένο μήνα. Παράλληλα, δεν είναι στην αποστολή και ο Εμενίκε που έχει να αγωνιστεί πολύ καιρό. Αντιθέτως, στην αποστολή βρίσκεται ο Γιάγκος Βούκοβιτς.

Χουτεσιώτης, Νικολάου, Φιγκέιρας, Μάρτινς και Τζούρτζεβιτς θα είναι σύμφωνα με τις ενδείξεις στο αρχικό σχήμα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Χουτεσιώτης θα είναι κάτω από τα δοκάρια και η τετράδα μπροστά του -από τα αριστερά προς τα δεξιά- Νικολάου, Ένχελς, Μποτία και Φιγκέιρας. Ζιλέ και Ταχτσίδης θα βρεθούν στον άξονα, με τον Μάρτινς πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο. Ο Σεμπά θα είναι στο αριστερό «φτερό» και ο Πάρντο στο δεξί. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Τζούρτζεβιτς.

Παναιτωλικός – ΑΕΚ

Με τρόπο που αρμόζει στην εξαιρετική πορεία της ως τώρα (και όχι στο τελευταίο στραβοπάτημα με τον Απόλλωνα) θα επιδιώξει να κλείσει τη χρονιά η ΑΕΚ.

Αντιμετωπίζοντας αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, η «Ένωση» δοκιμάζεται στο Αγρίνιο (19:30, Cosmote Sport 1, ΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr) και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου απέναντι στον Παναιτωλικό.

Με αντίπαλο μια ούτως ή άλλως υπολογίσιμη ομάδα, ο Μανόλο Χιμένεθ θα παρατάξει τους «κιτρινόμαυρους» με ακόμα περισσότερες αλλαγές απ’ όσες ούτως ή άλλως θα το έκανε για λόγους rotation.

Κι αυτό διότι δεν υπολογίζει στον Σιμόες (που υπέστη θλάση και θα απουσιάσει περίπου έναν μήνα), στους επίσης τραυματίες Βράνιες-Τσόσιτς, αλλά και τον Λιβάγια που έμεινε στην Αθήνα για να αποφορτιστεί.

Με δεδομένο λοιπόν ότι θα επιστρέψει στο 3-5-2, το πιθανότερο σχήμα της ΑΕΚ στο αποψινό παιχνίδι θα αποτελείται από τους εξής: Τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, τους Λαμπρόπουλο-Τσιγκρίνσκι-Μπακάκη στα στόπερ και τους Γκάλο-Λόπες στα άκρα.

Στις θέσεις των χαφ θα βρεθούν οι Γαλανόπουλος-Κονέ, μπροστά τους ως επιτελικός θα είναι πιθανότατα ο Μπακασέτας, ενώ το δίδυμο στην επίθεση θα αποτελείται από τους Χριστοδουλόπουλο-Αραούχο (χωρίς να αποκλείεται η χρησιμοποίηση του Γιακουμάκη αντί του Αργεντινού).

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος

Τέλος ο Ατρόμητος ταξιδεύει στην Τρίπολη όπου εκεί αντιμετωπίζει τον Αστέρα. Ο Νταμίρ Κάναντι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αμπιόλα Ντάουντα, ο οποίος αποκόμισε ένα πρόβλημα τραυματισμού κόντρα στην Κέρκυρα, ενώ εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη (20/12, 15:00) άφησε και τον Ανδρέα Γιαννιώτη για λόγους ξεκούρασης. Εκτός παραμένει και ο τραυματίας Γιώργος Μανούσος.

Ο Σάββας Παντελίδης από την άλλη θα έχει να διαχειριστεί μια σημαντική απώλεια αφού ο Χουάν Μουφάνο δεν θα βρίσκεται στην αποστολή του Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο επέστρεψε ο Γκοντό.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας:

15:00 Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος (Cosmote Sport 1)

17:15 Πλατανιάς – Ολυμπιακός (Cosmote Sport 1)

19:30 Παναιτωλικός – ΑΕΚ (Cosmote Sport 1)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις