“Καθάρισε” ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Πλατανιά

Με το μυαλό στις… διακοπές, ο χαλαρός Ολυμπιακός δεν μπορούσε για μία ώρα ακόμη και να «βγάλει» φάση στα Περιβόλια, αλλά με τον Μποτία να βρίσκει δίχτυα στην πρώτη καλή στιγμή των «ερυθρόλευκων» (57′) και τον Ανσαριφάρντ να σκοράρει, 12 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (78′), οι Πειραιώτες επικράτησαν 2-0 του Πλατανιά και είναι, ουσιαστικά, ήδη, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεύτερο τέρμα στη σεζόν για τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό, και αυτό απέναντι στους Χανιώτες, καθώς είχε σκοράρει και στο 5-1 του Φαλήρου, για το πρωτάθλημα. Με εναέριο, γυριστό σουτ, μάλιστα, μετά από κεφαλιά-πάσα του Ένγκελς!
Πολλές αλλαγές στην 11άδα του Ολυμπιακού από τον Τάκη Λεμονή, που χρησιμοποίησε και τον Βούκοβιτς, με τον Σέρβο να αγωνίζεται για πρώτη φορά από τις 25 Οκτωβρίου και το άλλο ματς Κυπέλλου, με τον Αχαρναϊκό.
Οι Πειραιώτες, να σημειώσουμε, θα μπορούσαν να μείνουν με δέκα μόλις στο 6′, με τον Φιγκέιρας να τη γλιτώνει με κίτρινη κάρτα, έπειτα από την… καρατιά του στον Κοροβέση. Στο 12′, δε, είχαμε ένα πέσιμο του Τζούρτζεβιτς στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, μετά από μαρκάρισμα του αμυντικού του Πλατανιά, και φαίνεται να υπάρχει επαφή, χαμηλά, στο πόδι του Σέρβου επιθετικού, με τον διαιτητή Κατσικογιάννη να λέει «παίζετε».
Σε διάταξη 4-2-3-1 «κατέβασε» τον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής, με τον Μάριν να παίρνει τη θέση του Σεμπά, την τελευταία, κυριολεκτικά στιγμή. Ο Γερμανός, λοιπόν, αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος, με τον Ανδρούτσο να πηγαίνει στο αριστερό «φτερό». Ο Πάρντο, από εκεί και πέρα, ήταν στο δεξί, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Τζούρτζεβιτς. Στα χαφ βρέθηκαν Μαρτίνς και Ζιλέ, ενώ τετράδα στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- ήταν οι Νικολάου, Μποτία, Ένγκελς και Φιγκέιρας. Γάντια… βασικού φόρεσε ο Χουτεσιώτης.
Παιχνίδι για… κολλύριο στο πρώτο 45λεπτο!
Με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί ακόμη και να «πατήσει» στην περιοχή του Κοκκαλά, και τον Πλατανιά να τηρεί στάση αναμονής, οι δύο ομάδες βάλθηκαν να… πονέσουν τα μάτια μας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν χώρους προς τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, με τον Κοκκαλά, αλλά και τον Χουτεσιώτη, απλά, να… χαζεύουν την αναμέτρηση.
Η πρώτη, ουσιαστικά, «επίσκεψη» στα καρέ ενός εκ των δύο, ήρθε στο 16′, με τη σέντρα του Φιγκέιρας και την κεφαλιά-διώξιμο του Καρυπίδη, να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακά του. Στο 25′, είχαμε την ωραία προσπάθεια του Τζούρτζεβιτς, έξω από την περιοχή του Πλατανιά, αλλά το σουτ από τον Σέρβο ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον 25χρονο γκολκίπερ, με το ματς να έχει, πραγματικά, αποκαρδιωτικό ρυθμό, ως το 40′, όταν, ξαφνικά… ξυπνήσαμε!
Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το… ταλαίπωρο πρώτο ημίχρονο, ο Πλατανιάς ήταν αυτός που έβαλε «φωτιά», χάνοντας μεγάλη ευκαιρία και «καπάκια», άλλη μία!
Ο Ενσικουλού, αρχικά, ελευθέρωσε υπέροχα για τον Κοροβέση, αυτός έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Γκρζέλτσακ να στρώνει ξανά για τον Αφρικανό, που βγήκε τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, πλάσαρε, αλλά ο νεαρός πορτιέρο του Ολυμπιακού είπε «όχι», με δεύτερη προσπάθεια! Ένα λεπτό αργότερα, δε, οι Χανιώτες τράβηξαν… ξανά τα μαλλιά τους, με το γύρισμα του Κοροβέση, το σουτ του Γκρζέλτσακ, και την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ!
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο: Με φάση για τον Πλατανιά!
Έπειτα από μπαλιά-φαρμάκι του Ενσικουλού από αριστερά, ο Γκρζέλτσακ δεν πρόλαβε να πλασάρει -σχεδόν- σε κενή εστία, με τον Μανουέλ Ρόκα να χειροκροτεί τους ποδοσφαιριστές του, που, γενικά, τον τελευταίο καιρό, τα δίνουν όλα, δείχνοντας πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.
Την ίδια στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να προβληματίζουν τον Τάκη Λεμονή με την εικόνα τους. Προσπαθούσαν μεν να ανεβάσουν την απόδοσή τους, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία του Κοκκαλά, με τον Τζούρτζεβιτς να είναι… πολύ μόνος του στην κορυφή. Για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, τελικά, οι στόπερ των πρωταθλητών χειμώνα!
Στο 57′, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ένγκελς πήρε την κεφαλιά, και ο Μποτία, με τρομερό, εναέριο σουτ, άνοιξε το σκορ, στην πρώτη «καθαρή» φάση των φιλοξενούμενων! Από εκεί και πέρα, όλα έγιναν πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό, ενώ η αλλαγή του Ανσαριφάρντ με τον Σεμπά (66′) αποδείχθηκε καθοριστική, αφού ο Ιρανός «καθάρισε» τη νίκη (και την πρόκριση) 12 λεπτά αργότερα.
Στο 78′, λοιπόν, ο Καρίμ πήρε το… ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Κοκκαλά, στο γυριστό βολέ του Τζούρτζεβιτς, και «έγραψε» το τελικό 2-0, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης». Στο 84′, ο Πλατανιάς θα μπορούσε να πετύχει το γκολ που δικαιούταν, αλλά το σουτ του Ούες κατέληξε στο δοκάρι του Χουτεσιώτη.
Οι Κρητικοί, πάντως, κρατούν την καλή (ακόμη μία, τον τελευταίο καιρό) εμφάνιση και ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, στην ύστατη προσπάθεια που θα κάνουν στον δεύτερο γύρο της Σούπερ Λίγκας, για παραμονή στην κατηγορία.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Ουές, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Αγγελόπουλος (82′ Ζίκο), Ενσικουλού, Κοροβέσης, Γκζέλτσακ (54′ Μπούντνικ), Παπανικολάου (77′ Πατράλης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένχελς (84′ Βούκοβιτς), Νικολάου, Ζιλέ, Μάρτινς, Πάρντο (66′ Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος, Μάριν (85′ Ταχτσίδης), Τζούρτζεβιτς.

  • Κύπελλο Ελλάδας

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις