Αποφασίζει μπαράζ Δόξα-Καραϊσκάκης το Διαιτητικό της ΕΠΟ

Το Διαιτητικό Δικαστήριο αναμένεται να δικαιώσει τη Δόξα Δράμας, αποφασίζοντας τη διεξαγωγή μπαράζ για τη 18η θέση στη Football League.
Μπορεί η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να είχε ματαιώσει το μπαράζ για την κάλυψη της 18ης θέσης στη Football League, ωστόσο

την Τρίτη (5/9) προέκυψε ανατροπή δεδομένων. Στο Διαιτητικό Δικαστήριο εκδικάστηκε η προσφυγή της έχουσας έννομο συμφέρον Δόξας Δράμας και ο πρόεδρός της έδρας ουσιαστικά προανήγγειλε την απόφαση που δικαιώνει τους «Μαυραετούς».
«Ουσιαστικά εμείς καλούμαστε να αποφασίσουμε πώς θα προκαλέσουμε την ΕΠΟ να ορίσει γρήγορα το μπαράζ. Προφανώς η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων ερμήνευσε λανθασμένα την απόφαση του Διαιτητικού σχετικά με το αίτημα της Δόξας Δράμας για αναβολή του μπαράζ. Πρέπει να εφαρμοστεί αναλογικά ο νέος ΚΑΠ και το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 18 ομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Διαιτητικού, Δημήτρης Γεώργας.
Υστερα από αυτή την εξέλιξη, βέβαια, το Διαιτητικό ουσιαστικά πετάει πάλι το… μπαλάκι στην ΕΠΟ που καλείται να λάβει απόφαση. Θυμίζουμε ότι η πλευρά της Football League και του Πανελευσινιακού τονίζουν ότι δεν προβλέπεται βάσει ΚΑΠ διεξαγωγή μπαράζ μετά τις 5 Ιουλίου.
Η ΕΠΟ ήταν απούσα από την εκδίκαση της υπόθεσης, με τον νομικό της Δόξας Δράμας, Γιώργο Παναγόπουλο να τονίζει: «Στρεφόμαστε κατά της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ που ανακάλεσε την απόφαση για διεξαγωγή μπαράζ». Σε εκείνο το σημείο ο πρόεδρος της έδρας τον διέκοψε και του είπε: «Κύριε Παναγόπουλε, διαβάσατε την 87; Η ΕΠΟ έσπευσε και ανακάλεσε τη διεξαγωγή του μπαράζ, επειδή έκρινε επί ενός αιτήματος της Δόξας Δράμας, που έλεγε ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μπαράζ».
Παναγόπουλος: «Εμείς ζητήσαμε αναβολή, όχι ματαίωση. Και χωρίς επίκληση της δικής σας απόφασης».
Γεώργας: «Δεν είχε βγει η απόφασή μας. Η ΕΠΟ, κατά το δικό τους μυαλό, είπε ότι αφού εφαρμόζουμε τον παλιό ΚΑΠ, άρα δεν πρέπει να γίνει. Δεν περίμενε να βγει η 87, η οποία λύνει το ζήτημα ρητώς».
Παναγόπουλος: «Και η 86 το λύνει».
Γεώργας: «Συζητήσαμε δυο μέρες γι’ αυτή την υπόθεση. Εδώ δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Το δικό σας αίτημα είναι επικουρικό. Το πρώτο αίτημά σας είναι να γίνουν τα μπαράζ και το δεύτερο να πάει απευθείας η Δόξα στη Football League.
Ο παλιός κανονισμός ισχύει. Η ΕΠΟ θέλει 18 ομάδες, άρα το κενό πρέπει να συμπληρωθεί. Δεν μπορεί μια ομάδα να παίζει κάθε 15 μέρες. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Επομένως, πρέπει να συμπληρωθεί. Πώς θα γίνει αυτό; Αναλογικά εφαρμόζουμε, αφού αυτό θέλει η ΕΠΟ και σύμφωνα με τους κανονισμούς FIFA, UEFA – απαντάω εμμέσως στο ερώτημά σας – τη νέα διάταξη του ΚΑΠ που ισχύει από 24/7.
Το πρόβλημά μας εμάς τώρα είναι το διαδικαστικό. Πώς θα υποχρεώσουμε την ΕΠΟ να προκαλέσει γρήγορα τους αγώνες αυτούς. Τι καθόμαστε και συζητάμε μέσα στο μεσημέρι;».
Παναγόπουλος: «Συμφωνούμε απόλυτα κι ευχαριστούμε. Το Δικαστήριο το σεβόμαστε απόλυτα και η Δόξα και εγώ. Επιστημονικά γράφω ό,τι γράφω, δεν έχω τίποτα με κανέναν».
Γεώργας: «Χαίρομαι που τα γράφετε, γι’ αυτο και σας μιλάω έτσι. Να μας κρίνετε, να μας συγκρίνετε, να μας κατακρίνετε, ό,τι θέλετε κάντε. Αυτοί είμαστε. Έχουμε πρόσωπο, κυκλοφορούμε ελεύθερα, δεν έχουμε φρουρά. Και στον αγώνα θα έρθουμε και θα μπούμε μέσα με εισιτήριο. Να πάτε στο καλό»!
Πηγή: flnews.gr

  • ΕΠΟ

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις